AstroHealing terapija z esencami

Avtor: Dubravka Oberžan, 19. november, 2018

Fotografije: Marjeta Poje

Če želimo ohraniti zdravje in zavestno obvladovati vsa področja svojega življenja, tako da smo kos izzivom vsakdanjega življenja, se moramo naučiti, kako vzpostaviti in ohraniti energijsko ravnovesje znotraj nas samih.

Vsak problem, s katerim se soočamo, je posledica porušenega ravnovesja v nas samih. Negativne misli in čustva, kot so žalost, jeza, strah, sram, krivda, zavist, ljubosumnost, občutek nemoči, nizka samopodoba in podobno, sprožajo v nas neprimerne odzive na zunanje okoliščine. Tako lahko reagiramo pretirano čustveno ali povsem hladno. Lahko se povsem umaknemo in se ne znamo postaviti zase, ali pa se obnašamo arogantno, agresivno in nastopaško. Lahko se pretirano in nerazumno izpostavljamo tveganju ali kljubujemo brez pravega razloga. Do sebe in drugih smo pretirano kritični, perfekcionizem nas duši, nikoli nismo res zadovoljni z doseženim. Težave imamo v komunikaciji z drugimi, ne znamo izražati svojih misli na razumljiv način, se zmedemo, ko bi želeli izraziti svoje mnenje pred skupino ljudi, imamo pretirano tremo, in podobno. Težko prepoznamo ali se soočimo z realnostjo in živimo v iluzijah, ali pa življenje dojemamo kot pretirano težavno in depresivno. Počutimo se ogroženo ali smo povsem apatični. Zato pogosto podležemo predsodkom in smo netolerantni do ljudi, ki mislijo drugače, in v najbolj skrajni obliki se to lahko izraža kot fanatizem.

Energijska astrologija in premagovanje negativnih čustvenih stanj

V astrologiji so negativna čustvena stanja opisana s težavnimi medsebojnimi vplivi različnih planetov v osebnem horoskopu, ki je v bistvu energijski zemljevid osebe. 

V zadnjem obdobju se je razvila posebna veja astrologije, energijska astrologija, ki obravnava človeka kot energijsko bitje. Z njo opišemo energijsko strukturo in anatomijo osebe vse do nivoja posamezne čakre. Vsaka od njih predstavlja nivo stanja zavesti, pa tudi mentalno in čustveno energijo, ki se na koncu odraža na telesnem zdravju.

Energijska astrologija pa ni le diagnostično sredstvo, ampak uvaja tudi tehnike, s katerimi si povrnemo notranje ravnovesje, kot so različne energijske vaje in astroHealing terapija z esencami

AstroHealing z esencami - primeri uporabe

Astroterapijo z esencami izvajamo ciljno, kadar želimo preseči in premagati čisto konkretne težave. 

Nekaj primerov:

• nizka samopodoba in pomanjkanje samozavesti,
 • trema, strah pred izpostavljanjem v javnosti,
 • težave s spominom,
 • pomanjkanje koncentracije,
 • nezadovoljstvo z življenjem, apatičnost,
 • učne težave,
 • težave s prilagajanjem na novo okolje (menjava službe, vstop v šolo, v vrtec),
 • različne čustvene travme,
 • težave v vseh vrstah odnosov,
 • izčrpanost, izgorelost, pomanjkanje energije,
 • težave povezane s hormonskimi spremembami v različnih življenjskih obdobjih (PMS, menopavza, težave z zanositvijo), 

in še številne druge.

Kombinacijo esenc terapevt določi povsem individualno na podlagi osebne astrološke karte. Trajanje terapije je odvisno od vašega napredka, po izkušnjah od enega do nekaj mesecev, oz. dokler ne dosežete željenega cilja.

Več o astroterapiji z esencami lahko preberete na astrohealing.si ali na dubravka@astrohealing.si .


Dubravka Oberžan, ISAR CAP diplomirana astrologinja in astroterapevtka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več