Prince – zgodba o Pegazu in Regulusu

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Horoskop vsestranskega umetnika Princa, ki je tragično preminil leta 2016, ponuja sijajen prikaz, kako fiksne zvezde vplivajo na usodo posameznika.

Njegov vladar Ascendenta (ta v horoskopu predstavlja osebo samo) je Pluton, ki pooseblja izjemno moč, karizmo in osebni magnetizem. Nahaja se na MC, ki v osebnem horoskopu predstavlja kariero in status, največ kar oseba lahko v življenju doseže in za kar si prizadeva. Ta je v povezavi s kraljevsko zvezdo Regulus iz ozvezdja Lev. Njegovo Sonce, ki je v harmonični povezavi z Jupitrom, pa je v tesni povezavi s fiksno zvezdo Rigel iz ozvezdja Orion, kar napoveduje sijajno kariero, slavo in bogastvo, žal pa ne tudi sreče v zasebnem življenju.

Regulus je ena od štirih kraljevskih zvezd, Varuhov Neba in kot najpomembnejša med njimi predstavlja Varuha Severa. Predstavlja srce Leva v ozvezdju Lev, ki samo zase ni povezano z umetniškim talentom ali kreativnim navdihom, daje pa veliko osebnostno moč. Prav takšno, ki je potrebna, da oseba doseže uspeh in poseže za zvezdami, predvsem pa da je sposobna prenesti bremena slave z vsemi negativnimi posledicami, ki jih ta prinaša.

Ozvezdje Lev je zgodba o nemejskem levu, potomcu Tifona in Ehidne, ki ga je Herkul ubil med svojim prvim junaškim podvigom, zato predstavlja prvi in najpomembnejši dosežek. Če je povezava z osebnim horoskopom ugodna, predstavlja status in moč, velik osebni uspeh, pa tudi nevarnost da takšna oseba zaradi lastnega strahu izgubi pomemben položaj, tako kot je Lev izgubil življenje potem, ko se je zatekel (skril) v podzemno jamo. Tam ga je Herkul pokončal z njegovim lastnim orožjem – z njegovimi kremplji.

Če je življenje osebe pod vplivom ozvezdja Lev, mora biti neustrašna, ves čas mora zmagovati in napredovati v življenju, predvsem pa ne sme pokazati šibkosti. Če je ozvezdje Lev povezano s horoskopom preko Saturna (strah) ali Marsa (poškodovanje z lastnim »orožjem«, močjo) ali z vladarjem 8. hiše smrti,  je to znak in opozorilo, da se lahko v življenju osebe odvije tisti del mita, v katerem je lev premagan in pogubljen.

Sonce je harmonično povezano z Jupitrom (uspeh, samozavest, dostojanstvo), ki se nahaja blizu vrha 12. hiše (umetniški navdih), preko njega pa posredno tudi s Saturnom. Ta sicer opisuje pomanjkanje samozavesti, dvom v lastne sposobnosti, lahko tudi težave z očetom in nasploh z avtoritetami, kar je umetnik sčasoma premagal in presegel. To opisuje Saturn v harmonični povezavi s svojim dispozitorjem Jupitrom na stopinji, kjer je Saturn najmočnejši. Iz tega je črpal moč in odločnost, da je vztrajno gradil svoj umetniški izraz kot inovativni in prodorni glasbenik, genialni avtor in izvajalec, glasbeni producent, igralec in režiser, ki je v karieri dosegel vse, kar je v svetu show businessa mogoče: poleg najprestižnejših nagrad na področju glasbenega ustvarjanja tudi Oscarja za izvirno glasbo v filmu Purple Rain.

Drugi vladar Ascendenta (predstavlja umetnika samega) se nahaja povsem na začetku znaka Ovna in že s tem kaže njegovo silovito energijo, da začne nekaj novega. Mars je v povezavi s fiksno zvezdo Kerb iz ozvezdja Pegaz, ki je, kot bom pokazala še na nekaj drugih primerih (Kurt Cobain), močno povezano z umetniškim talentom. To je v horoskopu Princa še posebej poudarjeno, saj je tudi Luna, ki velja za najmočnejšega prevodnika vpliva fiksnih zvezd, povezana z zvezdo Enif iz Pegaza. Ta se nahaja v delu, ki predstavlja nos Krilatega konja in opisuje osebo, ki »ima nos« za nekaj. V njegovem primeru je to inovativno glasbeno ustvarjanje, spajanje različnih glasbenih in umetniških zvrsti in preoblikovanje v nekaj novega. Škorpijona na Ascendentu in Sonce v 8. hiši horoskopa lahko opišemo z dvema besedama: transformacija (preobrazba) in regeneracija (obnovitev), kar jasno opisuje to njegovo sposobnost, ki jo je prelil v glasbeno in umetniško ustvarjanje. Mars, ki je tudi vladar njegove 5. hiše kreativnosti in 6. hiše poklica, je obarvan z Neptunom (umetniški navdih) in v harmonični povezavi z Uranom (izvirnost, ritem), to pa mu daje potrebno energijo, da se ta potencial aktivira.

Merkur je z Marsom harmonično povezan in je vladar znaka, ki je ukleščen v 10. hiši kariere, kar kaže na to, da je potreben čas, da se določeno področje razvije. Nahaja se v svojem znaku Dvojčka (raznovrstnost, radovednost) v 7. hiši javnosti in v harmonični povezavi z Uranom (izvirnost, inovativnost) iz 9. hiše (svetovna slava).

Luna je harmonično povezana z Neptunom iz 12. hiše, kar spet kaže na umetniško inspiracijo pa tudi veliko čustveno občutljivost. Umetniški talent je podedoval po obeh starših (Luna je na IC – družina), ki sta bila jazz glasbenika. Neharmonična povezava Lune z ozvezdjem Pegaz kaže na nevarnost in ogroženost v vodi (nevarni dogodki, lahko celo utopitev) pa tudi nagnjenost k alkoholu in drugim odvisnostim. Luna je v neharmonični povezavi s Plutonom (smrt) in Uranom (nenadni ekscesni dogodki), pa tudi v težki povezavi z Merkurjem, ki povezuje njegovo kariero, slavo in tudi hišo smrti.

Saturn je v povezavi s fiksno zvezdo Ras Alhag iz ozvezdja Kačenosec (Ophiuchus), ta pa kaže nagnjenost k raznim boleznim, narkomaniji in zastrupitvi, kar je v njegovem horoskopu še posebej izpostavljeno, saj Saturn in Luna preko njunega dispozitorja prejemata težak vpliv Kirona (ranljivost, nerešljiv problem).

Zaradi posledic dolgoletne odvisnosti od drog in najverjetneje predoziranja je ta glasbeni in umetniški genij 21. aprila 2016 mnogo prezgodaj tragično sklenil svojo bogato kreativno umetniško pot.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več