Kvadrat Marsa in Merkurja

Fotografije: google.com

Sočutje, strpnost in dobronamernost so odlike plemenitih ljudi.

Če bi želela v nekaj besedah opisati neharmonični aspekt, kvadrat Marsa in Merkurja, lahko rečem oster um, še ostrejši jezik – seveda pa je odvisno tudi od znamenj, v katerih se oba nahajata.  

Mars je v Ovnu ognjevit, aktiven, impulziven. Vse hoče zdaj takoj, brez odlašanja, brez oziranja na želje drugih. In vsekakor brez razmišljanja. 

Merkur je mislec in govornik in je zdaj v energijah Kozoroga, kjer je premišljen, trezen in konservativen. Pravo nasprotje marsovske ihtave neučakanosti, ki ga naravnost sili v hitre odločitve in zahteva takojšnji odziv. Če vam je takšna energija zapisana v osebni horoskop, jo »prepoznavate« in jo občutite, zato se boste zlahka odzvali na njene ostre note. 

Energija misli, intelekta in komunikacije podžgana z ognjevito in impulzivno energijo Marsa ljubi besedno interakcijo. V harmoničnih povezavah bi bili priča živahni razpravi, ko sogovornika s strastjo in zavzetostjo predstavita svoje zamisli. S kvadratom med njima se bomo odzivali s pretirano ostrino in nepotrpežljivostjo in se bomo zlahka zapletli v besedne spopade, kjer ne bomo izbirali besed. Prekinjanje sogovornika, nepripravljenost, da slišimo njegovo mnenje in cinične pripombe prav gotovo ne bodo pripomogle k ustvarjalni izmenjavi mnenj in prijateljskemu vzdušju, ki ga sicer barva  Luna v Vodnarju.

Nasvet za današnji dan bi vsekakor bil:

Prisluhnite sogovorniku in si vzemite čas, da njegova sporočila pridejo do vas, preden se odzovete. Štejte vsaj do pet, če že ne zmorete do deset. Ker je jutri nov dan in bi danes izrečene besede lahko bridko obžalovali. In tudi odločitve, ki bi jih sprejeli na hitro, impulzivno in brez razmisleka o njihovih posledicah.

Pazljivo tudi v prometu. Tudi če se sami lahko obvladamo, pa so na cesti tudi takšni, ki na to energijo reagirajo z agresivno nestrpnostjo in vam tudi s kretnjami pokažejo, kaj si o vas mislijo (!) Tudi v takšni situaciji ohranite mirno kri in razumevanje. 

Sočutje, strpnost in dobronamernost so odlike plemenitih ljudi.

Objem,

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več