Mars v Biku

Fotografije: google.com

Intuitivni kreativni energiji Rib pustimo prosto pot. Mars v Biku je kot nalašč za ustvarjanje, za materializacijo naših idej.

Mars v astrologiji opisuje, kako se aktiviramo in kako uporabljamo in razporejamo energijo. V energijski astrologiji predstavlja prvo, korensko čakro, ki predstavlja temelj našega energijskega telesa, naše energijske strukture,  in s tem temelj za vse druge energijske centre (čakre) našega telesa. Mars predstavlja samoohranitveni nagon, prvo obrambno črto organizma, naš imunski sistem, fizično moč in vzdržljivost.

Zemeljsko pasivno znamenje Bika je aktivnemu, ognjevitemu in impulzivnemu Marsu tuje. V njem deluje povsem drugače od svoje prave narave. Umirjeno in previdno, je varčen in previdno razporeja energijo.

Hiša, skozi katero se pomika Mars, kaže na življenjsko področje, kjer bomo bolj aktivni in kamor bomo usmerjali svojo energijo v tem obdobju.

V znamenje Bika bo vstopil prav na Valentinovo in spodbudil željo po erotični čutnosti. V Biku bo od 14. 2. do 31. 3. in se bo v tem času harmonično povezoval s Saturnom in s Plutonom v Kozorogu in tudi z Merkurjem in s Soncem v Ribah. Univerzum je poskrbel, da ne bomo preveč impulzivni, da se ne bomo prehitro podali v akcijo in bomo znali potrpežljivo počakati v času, ko sta  Sonce in Merkur v Ribah. V kombinaciji z Neptunom, posebej še v marcu, ko bo Merkur retrograden, nam lahko zamegli presojo in težko bomo videli stvari jasno in objektivno.

Če bomo intuitivni kreativni energiji pustili prosto pot, je Mars v Biku kot nalašč za ustvarjanje, za materializacijo naših idej.

Ljubi

Materialno varnost, stabilnost in udobje. Lenobno vzdušje. Dobro hrano. Dotik. Uživa v čutnih ljubezenskih in erotičnih doživetjih.

Ne mara

Sprememb. Svoj položaj in predvsem imetje bo branil na vso moč. »Izdaje« ne bo toleriral in nikoli je ne bo odpustil.

Kako deluje

Počasi, konzervativno, a ambiciozno in vztrajno. Zasleduje praktične,  oprijemljive dolgoročne cilje. Sistematično in odločno. Gotovo ne bo štartal najhitreje, bo pa zanesljivo na cilju. 

Svojeglav in trmast bo dosegel svoje. Ne s prepirom in z odprtim spopadom, ampak z izčrpavanjem in s stopnjevanjem pritiska. Kot nihče drug zna čuvati in razporediti energijo. Zavlačeval bo tako dolgo, da bodo vsi drugi prej obupali. Postopoma bo stopnjeval pritisk in se počasi in zanesljivo pomikal proti željnemu cilju. Brez odstopanja in brez popuščanja.

Agresivnost

Navzven deluje mirno, čeprav se v njem nabira in stopnjuje napetost. Ne bo reagiral na prvo provokacijo, a naj vas to ne zavede. Ko bo izzvan bo izbruhnil silovito in neustavljivo. Brez milosti.

Kako izkazuje naklonjenost

Predvsem na otipljiv način: z materialnim udobjem in z močno izraženo seksualno energijo in čutnostjo. Je bolj pasivne narave in mu je všeč aktivnejši partner, a ne morete si ga / jo podrediti. Je strasten, nežen in topel obenem. A pozor: je zelo posesiven in ne odpušča.  


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več