MLAJ V RIBAH, URAN V BIKU IN ŠE RETROGRADNI MERKUR

Avtor: Dubravka Oberžan, 5. marec, 2019

Fotografije: google.com

Astrološko bo letošnji marec zelo razgiban mesec. Pomembni astrološki dogodki se bodo nizali drug za drugim in bodo atmosfero, ki jo barvajo približevanje Plutona in Saturna v Kozorogu, pa harmonična povezava Saturna z Neptunom, dodobra razgibali.

Trije pomembni astrološki dogodki bodo zaznamovali prvi teden marca in vsi se bodo zgodili 6. marca:

  • Retrogradni Merkur, ki se obrača na 29° Rib povsem blizu Kirona,
  • Jutrišnji mlaj na 15°47 Rib - skoraj poravnan z Neptunom in fiksno zvezdo uspeha, poudarjene spiritualnosti in izpolnjenih pričakovanj Ahernar,
  • Vstop Urana v znamenje Bika, kjer bomo zaznavali njegov vpliv obdobju naslednjih 7 let in je eden od najpomembnejših astroloških dogodkov leta 2019.

RETROGRADNI MERKUR

Merkur je že stacionaren povsem na koncu znamenja Rib, na mistični in globoko spiritualni zadnji stopinji, a se že nekaj časa pomika skozi območje sence, kot astrologi imenujemo tisti del zodiaka, po katerem se bo planet navidezno vračal do stopinje, kjer se bo ponovno obrnil in se vrnil proti izhodišču. Že v tem obdobju nam je nebesni sel, prinašalec novic, odstiral teme, ki bodo ponovno aktivirane v času njegove retrogradnosti. Ponovno pravim zato, ker je z retrogradnostjo Merkurja in tudi z drugimi retro planeti povezano vse tisto v njegovi simboliki, kar se v angleških besedah začenja z »re«: re – think (ponovno razmisli),   re – start (začni znova), re – turn (vrni se do……….) – in podobne, in kaže na to, da se bomo ponovno ukvarjali s stvarmi iz preteklosti, le da jih bomo zdaj lahko videli v povsem novi luči. Bolj kot na poglobljen, temeljit razmislek in racionalno sprejemanje odločitev, se bomo v tem času zanašali na intuicijo, občutke.

Gotovo bomo zaznali nekaj negotovosti, zmede v prometu, komunikacijske šume, včasih zabavne, drugič tudi neprijetne, in podobnih nevšečnosti, ki so običajne ob retrogradnem Merkurju. V povezavi s Kironom se lahko odprejo stare rane, ali prizadenejo izrečene besede, zato bodimo z njimi previdni.

Pomembno je, da ne sprejemamo odločitev na silo in preveč impulzivno. Ker je za vse  v življenju pravi čas. Za osredotočeno razmišljanje, hitre odločitve in jasno komunikacijo bo vsekakor boljši čas po 17. aprilu, ko bo Merkur končno, po skoraj 2 mesecih, zapustil znamenje Rib in vstopil v znamenje Ovna in bo na teh področjih zavel povsem nov veter – sveža energija novih začetkov.

MLAJ Z NEPTUNOM NA FIKSNI ZVEZDI AHERNAR

Jutrišnji (6. marec) mlaj na 15°47' Rib je skoraj povsem poravnan z Neptunom na 16° in s pomembno fiksno zvezdo Ahernar iz ozvezdja Eridanus (Podzemna reka), ki predstavlja družinsko karmo, ta pa se s prehodom skozi njene globine prečiščuje in je ob ustju, kjer se nahaja Ahernar, že prečiščena in osvobojena bremen preteklosti. Ahernar  v ugodnih planetarnih povezavah predstavlja preporod po težkih preizkušnjah, izpolnjeno upanje in uspeh, predvsem pa je to globoko spiritualna energija.

Zato energija marčnega mlaja spodbuja kreativni potencial, intuicijo, duhovna spoznanja, hkrati pa krepi zaupanje in prepričanje, da nam lahko uspe in da lahko svoje vizije in sanje uresničimo. Posebej še zaradi harmoničnega vpliva Marsa (energija delovanja, akcije) in Saturna (vztrajnost, disciplina, konkretno, uresničljivo……).

Vzemimo si čas, znova razmislimo o stvareh se o njih pogovorimo z drugimi, morda se nam bodo pokazale v povsem novi luči.  Prepustimo se občutkom in intuiciji, predvsem pa se osredotočimo na kreativne zamisli, ideje in vizije. 


IN ŠE NEKAJ BESED O URANU

Uran se prav počasi približuje dnevu D (6. marec), ko se bo za naslednjih 77 let poslovil od znamenja Ovna in revolucionarno stresel fiksno znamenje Bika.
Od vseh znamenj Zodiaka si Bik najmanj želi sprememb, še več, status quo želi ohraniti za vsako ceno. Po drugi strani energija Urana naznanja neizogibne spremembe, ki se seveda ne bodo zgodile čez noč, to pa seveda povzroča ogromne notranje napetosti, ki se bodo pod vplivom Urana na nek način sprostile. Potem ne bo nič več, kot je bilo doslej. Uran vedno zahteva spremembe in napredek, predvsem v tehnologiji in na področjih, ki jih predstavlja znamenje, v katerem se nahaja, predvsem pa osvobajanje in prebujanje zavesti.

Nekaj okusa po spremembah smo lahko že zaznali v preteklem letu, ko je po 84 letih Uran prvič vstopil v znamenje Bika. Prvič zato, ker se je potem novembra spet vrnil v znamenje Ovna, ki ga jutri dokončno zapušča. V tem ciklusu, seveda.
Posebej zanimivo z astrološkega vidika je, da sta se oba prehoda Urana preko 0°Bika, ob vstopu v znamenje Bika in tudi ob vrnitvi na zadnje stopinje Ovna v lanskem letu zgodila ob mlaju in tudi jutrišnji je povezan z mlajem, kar le še poudari simboliko sprememb in novega začetka, saj vsak mlaj, ko se poravnata Luna in Sonce, v simboličnem smislu združuje ves potencial in vso energijo potrebno za začetek nečesa novega.

Uran simbolično naznanja spremembe, kjer se te morajo zgoditi, vedno pa je povezan z napredkom: z novimi tehnološkimi postopki in pristopi, predvsem pa s prebujanjem in spreminjanjem zavesti, osvobajanjem od preteklih navad in s prestopom na višjo stopnjo zavedanja.

Znamenje Bika predstavlja konkretne in praktične stvari, sistem vrednosti in vrednote posameznika in družbe kot celote, odnos do lastnine, denar in z njim povezan finančni in bančni sektor, uveljavljanje alternativnih plačilnih sredstev kot so kriptovalute in podobno. Predstavlja tudi hrano in prehrano ter načine pridelave in predelave hrane. Vse to so področja, na katerih bomo v prihodnjem obdobju priča povsem novim revolucionarnim načinom in tehnološkim postopkom, in želimo si lahko, da bodo v korist vsemu človeštvu in ne le privilegiranim posameznikom.

Znamenje Bika predstavlja tudi lastnino, denar in stvari, ki se jih oklepamo, ker nam predstavljajo varnost, a nam na drugi strani omejujejo svobodo. Z Uranovim vplivom bomo postopoma to spoznanje ponotranjili in se postopoma osvobodili tega bremena.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več