MLAJ V VODNARJU

Fotografije: google.com

Neodvisnost, individualizem, napredne ideje

Sonce in Luna 4. februarja začenjata nov ciklus na 15° Vodnarja, znamenja, ki ga povezujemo z neodvisnostjo, individualizmom, naprednimi idejami, uporništvom, pa tudi s humanizmom in idejami o enakosti vseh ljudi. S to energijo smo pripravljeni, da se osvobodimo starih navad in da pustimo za sabo, kar nas utesnjuje ali nas ne zadovoljuje več. Bolj bomo usmerjeni v klasične vodnarske teme, kot so prijateljstvo, sodelovanje v organizacijah ali društvih, povezovanje z drugimi pri projektih, ki imajo socialno ali humanitarno vsebino.

Na osebni ravni lahko izkoristimo to energijo za spremembe, ki nam bodo prinesle napredek in večjo neodvisnost. Če se nam zdi, da smo nekje obtičali, ali da naši projekti ne napredujejo, se lahko v tem času ponudijo povsem neobičajne rešitve in nove izvirne ideje. Lahko pričakujemo dobre novice ali sporočila, ki nam bodo v pomoč, saj je mlaj tesno povezan z Merkurjem, ki predstavlja vse vrste komunikacije, način razmišljanja in intelektualne sposobnosti.

Ob močni podpori Jupitra iz svojega znamenja nam ne bo manjkalo optimizma in prepričanja v uspeh. Lahko računamo na pomoč in podporo prijateljev, pomembnih in vplivnih ljudi, pa tudi na kanček sreče.

Sonce in Luna začenjata svoj februarski ciklus skoraj natančno na vmesni točki med Saturnom in Neptunom, ki sta se pred dnevi povezala v harmonični sekstil, še enega od aspektov, s katerim bo pomembno zaznamovano leto 2019. Vpliv, ki ga lahko na kratko opišemo kot “uresničene sanje” ali “vizija dobiva resnično podobo”. Za uresničitev vizije (Neptun) pa je treba premagati ovire in preseči omejitve (Saturn), ki si jih pogosto postavimo sami. Včasih je treba opustiti stare vzorce (Saturn), po katerih delujemo, premagati strah (Saturn) in se prepustiti z vero in z zaupanjem (Neptun), da nas onkraj znanega čaka nekaj novega in vznemirljivega. Po drugi strani pa s podporo Saturna znamo prepoznati, katere ideje lahko uresničimo in opustimo tiste, ki niso realne.

Energija Vodnarja vedno spodbuja napredek, opuščanje rutine, iskanje drugačnih, inovativnih rešitev. Vedno je glasnik sprememb, nepričakovanih preobratov, želje po neodvisnosti in svobodi, tudi uporništva.

Oba njegova vladarja, Saturn in Uran, v trenutnih planetarnih povezavah kažeta, da so spremembe nujne. Saturn ki se približuje Plutonu (transformacija, preobrazba), kaže, da bomo morali določene stvari spremeniti ali opustiti, da bo lahko nastalo nekaj novega. Uranu se na zadnji stopinji Ovna približuje Mars in ta stopnjuje napetost, da končno že nekaj naredimo.

Kljub nestrpnosti in napetosti, ki ju bomo čutili proti sredini februarja, ohranimo trezno glavo in se izogibajmo impulzivnemu in preveč agresivnemu ravnanju. Posebej stresni bodo dnevi med 8. in 10, februarjem, ko bo tudi Luna v Ovnu in se bo neharmonično vezala s Saturnom in Plutonom, potem pa še z Marsom in Uranom. Hkrati se bo Mars približeval Uranu in se bo 13. povezal z njim na 29. stopinji Ovna.

S spremembami, katerih seme bomo posejali zdaj, imamo dobre možnosti za uspeh in napredek. Pomembno pa je, da se umirimo, da ne ravnamo impulzivno in preveč na silo.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več