SREDA, 6. JANUAR - Mars zapušča znamenje Ovna

Fotografije: google.com

Astrološko bo danes malo dogajanja, saj v vsem dnevu ne bo pomembnih planetarnih aspektov. Zatišje in mir je v zraku.

Merkurjev dan je danes, dan za komunikacijo, intenzivno izmenjavo idej in pisanje. Sonce bo vzšlo ob 7:49 uri na 16.° hladnega Kozoroga in zašlo ob 16:27 uri. Luna se bo ves dan pomikala po uravnoteženi Tehtnici, zato bo dan v znamenju harmonije, odnosov in pravičnosti, fair playa. 

Še pomemben podatek, če se postite po Luninih menah: zadnji krajec bo nastopil ob 10:37 na 16° Tehtnice.

Drugi, padajoči kvadrat Lune in Sonca v ciklusu predstavlja obdobje zaključevanja, zato v času do mlaja, ki bo prihodnji teden, ne začenjamo nečesa novega in pomembnega. Počasi bomo v tem tednu zaključevali in »pospravljali« za sabo. Spoznali smo, česa ne potrebujemo več  in zadnji del ciklusa je čas, ko to počasi puščamo za sabo. Mentalno, čustveno in tudi fizično, da sprostimo energijo in jo obnovimo za nove začetke.  

Astrološko bo danes malo dogajanja, saj v vsem dnevu ne bo pomembnih planetarnih aspektov. Zatišje in mir je v zraku.

Mir, v katerem se Mars počasi pomika po zadnji stopinji Ovna, znamenja, v katerem domuje in kjer je bil v preteklem letu prisiljen igrati po omejitvah, ki mu jih je vsilil Saturn. V njegovi retrogradni fazi (od septembra do sredine novembra) pa smo si predvsem sami zastavljali pomembna vprašanja, kot so: Ali so cilji, ki jim sledim, pravi zame? Sem se jih lotil(a) na pravi način? Je treba v mojem delovanju kaj spremeniti? Verjamem, da  smo zdaj bogatejši za nova spoznanja.

Pozno zvečer, v zadnji uri dneva, bo vstopil v znamenje Bika, to pa je za Marsa tuje in nespodbudno okolje, ki mu ne dovoljuje, da bi nebrzdano izživel svojo impulzivno potentno energijo. Najlaže to opišem s sliko obiskovalca, ki se v hiši svojega gostitelja zelo nelagodno počuti, in zelo pazi, da ne bi naredi česa narobe ali vznemiril gostitelja. 

Energija Bika umirja nestrpno zagnanost v potrpežljivo in vztrajno delovanje, dokler delo ni zaključeno in cilj dosežen. Veliko energije bomo usmerjali v ustvarjanje udobja in predvsem varnosti. Posesivno bomo branili vse, kar mislimo, da nam pripada – seveda vsak od nas na področju, ki ga opisuje astrološka hiša v znamenju Bika. 

Mars bo v znamenju Bika do 4. marca.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več