Tehtnica - znamenje harmonije in lepote

Fotografije: google.com

Umetnik in estet. Očarljiva, graciozna in prijazna oseba. Družabna, sproščena in uglajena. Miroljubna in pravična. Vzpostavlja in vzdržuje ravnovesje in harmonične odnose.

Obdobje:         23. septembra do 22. / 23. oktobra

Element:          zrak

Kvaliteta:        kardinalna

Vladar:             Venera

Simbol:          g   ponazarja sončni zahod, tudi znamenje enakosti (»približno                                         enako«) in uravnoteženosti


Vstop Sonca v znamenje Tehtnice označuje začetek jeseni in jesensko enakonočje, ko se poravnata dolžina dneva in noči. Do zimskega solsticija bodo dnevi vse krajši in narava se bo v obdobju mirovanja do pomladnega enakonočja regenerirala, obnovila svoje moči in se pripravila na nov ciklus rasti.

Znamenje, ki mu vlada Venera, je znamenje harmonije, lepote in umetnosti. Zaradi njih je svet lepši, saj z izostrenim estetskim čutom povsod ustvarjajo lepoto, skladnost in harmonijo, zato jih najdemo v poklicih povezanih z umetnostjo in modo, kjer pride do izraza njihova kreativnost.

Privlačni so in vedno brezhibno urejeni, takšen je tudi njihov dom in delovno okolje. Kadar morajo izbirati med njima, bodo dali prednost zunanjemu videzu pred vsebino, zato se lahko navzven zdijo površni, brez globine.

Prirojen čut za estetiko se odraža v njihovem nastopu in kretnjah, v družbi blestijo zaradi obzirnosti in izbranih manir. Tisti, ki jim je to manj pomembno, jih imajo za snobe.

So očarljivi in prijetni sogovorniki, ki se znajo izbrano izražati. Med njihovimi številnimi talenti posebej izstopa naravni čut za pravičnost in ustvarjanje harmonije. Konfliktom se izogibajo za vsako ceno in včasih tudi v svojo škodo, ker jim je harmonija v odnosih pomembnejša od uveljavljanja lastnih želja.

Skrbno tehtanje različnih argumentov, presojanje različnih možnosti in izbiranje med njimi je pri Tehtnicah dolgotrajen proces in neodločnost je najšibkejša točka vsake prave Tehtnice.

Uspešni so v vlogi mediatorja med sprtimi stranmi, pri čemer jih vodi občutek za pravičnost in diplomatski pristop.

V tem obdobju se Venera skupaj z Merkurjem pomika po znamenju Tehtnice, zato so te njene lastnosti še toliko bolj izpostavljene.

Ob podpori Jupitra, z njegovim brezmejnim optimizmom in željo po avanturah in novih doživetjih, se bomo zlahka prepustili zabavi.  Tudi vznemirljivih ljubezenskih iskric in romantičnih trenutkov ne bo manjkalo.

Lepo praznujte, drage Tehtnice!

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več