Monikina zgodba

  • Dubravka Oberžan
  • Objavljeno: 3.2.2018

Kot terapevt se pogosto srečam z ljudmi, ki imajo slab odnos do samega sebe. Ki druge postavljajo na prvo mesto in pri tem pozabijo nase, na svoje potrebe, na svoje želje. Ker globoko v sebi verjamejo, da si tega ne zaslužijo, da tega niso vredni. 

Težava, ki jo je Monika želela premagati z astroHealingom (z uporabo esenc), je bila nezmožnost učinkovite komunikacije, sporazumevanja. Kako povedati, kaj v resnici čuti, misli ali si želi. Kako to povedati na način, da ji bodo prisluhnili. Kako oblikovati sporočilo, da jo bodo razumeli. In kako premagati tremo, ko se je bilo treba izpostaviti, če je želela nekaj povedati.

Jasno izraženo slabše  delovanje Merkurjeve, 5. čakre, tudi v povezavi s 3. (samozavest, trema). V pogovoru se je že po nekaj stavkih izkazalo, da je pri njej problem tesno povezan z zaprto srčno (Lunino) čakro, kar je bilo povsem jasno in očitno že iz njene astrološke karte. Izpolnila je tudi vprašalnik na spletni strani www.astrohealing.si, ki je pokazal identično sliko. 

Ker je bil cilj dolgoročno in trajno rešiti težavo, sva najin program dela zasnovali tako, da sva na njeno željo najprej odprli in uravnotežili Merkurjevo čakro, nato postopoma, po korakih tudi srčno. Običajno bi sicer vrstni red obrnila in bi začela s srčno čakro. V Monikinem primeru se je izkazalo, da je bila pot, ki jo je je intuitivno izbrala, zanjo prava. Vzporedno je jemala še esence, ki so ji pomagale, da se je lažje soočala z globoko potlačenimi čustvi in ki so se v procesu terapije postopoma sproščala. O njenih občutkih in razmišljanjih sva se pogovarjali ob najinih rednih mesečnih srečanjih. Tudi o vsakdanjih dogodkih - zaznala je vrsto dogodkov in tudi sprememb v odnosih z ljudmi, ki so pri njej astrološko predstavljeni z Luno (srčna čakra) in z Merkurjem (5. čakra). Predvsem pa se je spreminjal njen odnos, njeno čustveno doživljanje, njeno razmišljanje, njen pogled na stvari. Postopoma sva v razgovorih to ozaveščali.

Terapijo sva zaključili približno v enem letu. In prav njo sem imela v mislih, ko sem v svojem novoletnem razmišljanju o tem, kaj me pri mojem delu najbolj izpolnjuje,  napisala: "Ko spremljam osebo na poti osebnostne preobrazbe in rasti. In tudi, ko mi pove, da me več ne potrebuje. Da zmore sama. Takrat vem, da sem svoje delo opravila. Da sem opravila dobro."

Zelo me je razveselilo njeno sporočilo, ki sem ga prejela pred kratkim, nekaj mesecev po zaključku terapije z esencami. Poslala ga je tudi z namenom, da njeno izkušnjo delim na spletni strani.  

"Razlog, zakaj me je moja pot pripeljala do Dubravke, je ta, da sem zavestno vedela, da želim pozdraviti svojo rano iz otroštva. In s tem najti ljubezen do sebe. Ljubezen, po kateri že vse življenje močno hrepenim. Pri Dubravki so se začeli odpirati svetovi, ki jih prej nisem priznala sama sebi. Skozi program, ki mi ga je Dubravka zasnovala, sem čutila veliko čustvenih nihanj ampak sem vztrajno luščila plasti svoje bolečine. Sej veste, ko imate nečesa dovolj, je pač dovolj. Sama sem imela dovolj bolečine. Po letu dni terapije pri Dubravki sem že bolje vedela, kaj želim in česa ne. Usmerila sem se v smeri, ki so me od nekdaj zanimale pa (si) jih nisem upala naglas razkriti / priznati. Soočila sem se z marsičem in še vedno se, vendar je zdaj občutno lažje. Sedaj lahko nase pogledam tudi z drugega zornega kota. Predvsem bolj objektivno. Najboljše od vsega pa je, da sem prebudila ljubezen do sebe. Dubravki sem hvaležna tudi za njeno strpno noto, ki jo je pri meni verjetno večkrat uporabila. Hvaležna sem pa tudi sebi, da sem se za ta izziv odločila."

In tudi Vam iskrena hvala, Monika. Za prijazne besede. In ker ste svoje občutke delili z nami.

Dubravka Oberžan

Pripadam generaciji astrologov, ki želimo predvsem prepoznati energijske vzorce, ki človeka determinirajo, omejujejo in s tem blokirajo razvoj njegovih potencialov. Energijska astrologija kot diagnostično sredstvo in astroterapija z AstroHealingom ponujata izjemno učinkovite načine, ki vas popeljejo na pot transformacije in premagovanja vaših lastnih omejitev. V tem in v širjenju tega zavedanja vidim svoje poslanstvo v astrologiji.

Preberi več  

Komentarji


Novosti

Prijavite se na naše mesečno obveščanje o novostih.

Zadnji prispevki