Uporaba esenc v AstroHealingu

  • Dubravka Oberžan
  • Objavljeno: 9.10.2017

Katere esence uporabljamo

Za uravnoteženje in harmonizacijo posameznih čaker v v AstroHealingu uporabljamo različne esence, sama jih uporabljam več kot 150, z različnih delov sveta. Esence so naravne učinkovine, ki vsebujejo energijski zapis in kot vibracija delujejo na energijsko polje (telo) človeka. Njihova uporaba je popolnoma varna in neškodljiva, lahko jih uživajo otroci, nosečnice in osebe šibkega zdravja.


Planetarne esence

Planetarne esence, kot že ime pove, nosijo v sebi energijski zapis - vibracijo, ki predstavlja uravnoteženo stanje energije določenega energijskega centra – čakre. Lunino planetarno esenco uporabljamo za delo na srčni čakri, esenco Merkurja za uravnoteženje grlene čakre in Marsovo za delo s korensko čakro.

Cvetne esence – transformacija izražanja yin energije

Položaj planetov v astrološki karti kaže način, kako se energija posameznih čaker primarno izraža. Glede na to planetarnim esencam dodajamo ustrezne cvetne esence, s katerimi povežemo in uravnotežimo energijo na nivoju določenega elementa ali znamenja in tudi za bolj harmonično izražanje energije med dvema čakrama:

  • Bachove cvetne esence: za planete v vodnih znamenjih (Rak, Škorpion, Ribe).

  • Avstralske: (Austarlian Bush Flower Essences): za planete v ognjenih znamenjih (Oven, Lev ali Strelec).

  • Kalifornijske: (FES) za planete v zračnih znamenjih (Dvojčka, Tehtnica, Vodnar).

  • Južnoafriške: (Southafrican Flower Essences): za planete v zemeljskih znamenjih (Bik, Devica, Kozorog).

Živalske in prostorske esence – aktiviranje energije (yang nivo)

Živalske esence (Wild Earth Animal Essences) uporabljamo v astroHealingu najprej za uravnoteženje yang energijskih potencialov določene čakre, pa tudi za aktiviranje te energije, ki se potem izrazi kot kreativnost, izražanje čustev, jasno izražanje in komunikacija z drugimi, premagovanje sramežljivosti in treme in podobno.

Esence prostora (Environmental Esences) uporabljamo kadar želimo narediti prostor za popolno transformacijo na določenem življenjskem področju (to v astrologiji predstavljajo hiše natalnega horoskopa): na osebnostnem in duhovnem razvoju, na karierni poti, v vseh vrstah odnosov, v komunikaciji.

Esence dragih in poldragih kamnov (Gem Stone Essences) - stabilnost

 Z njimi uravnotežimo yin in yang energijo posamezne čakre in dosežemo njeno dolgoročno stabilnost. Za vsako čakro uporabimo ustrezno esenco: Smaragd za srčno čakro, Diamant za kronsko, Rubin za korensko, Zlato za solarni pleksus, energijski center, ki ga povezujemo s Soncem.


Kako pripravimo esence za uporabo

Za vsako osebo individualno izberemo ustrezno kombinacijo esenc in vrstni red jemanja posameznih pripravkov. Vrsto terapije in energijski center (čakro), ki je povezana z vašim problemom, določi terapevtka glede na cilj, ki ga želite doseči. Pri tem upošteva rezultate testa - vprašalnika o stanju energijskih središč, ki ga v skrajšani obliki lahko izpolnite na spletni strani terapevtke, in seveda analizo natalne astrološke karte ter analizo tranzitov in progresij za obdobje, ko začenjate s terapijo.

Dubravka Oberžan

Pripadam generaciji astrologov, ki želimo predvsem prepoznati energijske vzorce, ki človeka determinirajo, omejujejo in s tem blokirajo razvoj njegovih potencialov. Energijska astrologija kot diagnostično sredstvo in astroterapija z AstroHealingom ponujata izjemno učinkovite načine, ki vas popeljejo na pot transformacije in premagovanja vaših lastnih omejitev. V tem in v širjenju tega zavedanja vidim svoje poslanstvo v astrologiji.

Preberi več  

Komentarji


Novosti

Prijavite se na naše mesečno obveščanje o novostih.

Zadnji prispevki