Sonce - 3. energijski center

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Fotografije: google pictures

Samozavest, odločnost, volja, navdušenje. Notranja moč.


Bistvo našega obstoja je zavedanje, kdo smo, kaj želimo in sposobnost, da to uresničimo. Zavest, ki se oblikuje v 3. čakri, kadar je ta odprta in pretočna. Tretja čakra, Manipura (»bleščeč, sijoči dragulj«), se nahaja v predelu solarnega pleksusa in predstavlja naše notranje Sonce, vir vitalne energije in osebnostne moči, središče naše individualnosti in našega fizičnega zdravja.


V energijski astrologiji 3. čakro predstavljajo Sonce, znamenje Leva in 5. hiša horoskopa. Z dobro pretočnim in energijsko uravnoteženim Sončevim energijskim centrom (3. čakro) občutimo:

  • samozavest in notranjo moč,
  • pogum, da sami kreiramo svoje življenje,
  • pogum, da se soočamo z izzivi,
  • navdušenje in velikodušnost,
  • odločitve sprejemamo samostojno in neodvisno od drugih,
  • ne potrebujemo potrditve drugih in njihovo odobravanje,
  • uresničujemo svoje zamisli in želje,
  • smo odločni,
  • jasno znamo postavljati meje, tudi reči »NE«,
  • imamo dobro izražene organizacijske sposobnosti,
  • vitalnost in dobro fizično zdravje.

Neravnovesje Sončevega energijskega centra

Kadar je Sonce v horoskopu slabše postavljeno, v znamenjih, kjer se njegove lastnosti slabše izražajo (npr. v Tehtnici ali v znamenju Rib) ali v neharmoničnih povezavah z drugimi planeti, bodo tudi te lastnosti bodisi manj izražene ali celo povsem nerazvite ali pa bodo premočno poudarjene, kot je prikazano v spodnji tabeli.

Uravnoteženost 

                   +    Neuravnoteženost    -

močna osebnost
arogantnost
manjvrednostni kompleks
samozavest
potreba po dominaciji
ne zna postaviti meja, težko reče »NE«
odločnost
vsiljevanje svoje volje, obvladovanje
sramežljivost, pretirana zadržanost
samospoštovanje
egocentričnost
žrtev
ne potrebuje odobravanja drugih
samovšečnost
pretirana samokritičnost
organizacijske sposobnosti
pretirano kritiziranje drugih
občutljivi na kritiko
pogum, da se sooča z izzivi in jih rešuje
pretirano izpostavljanje nevarnostim
občutek nemoči, strah
vitalnost in fizično zdravje
impulzivno sprejemanje odločitev
neodločnost, potreba po odobravanju in potrditvi


Vsaka čakra je povezana z določenimi telesnimi funkcijami in organi, ki se nahajajo v njeni bližini. Zato se vsako neravnovesje, če to traja dlje časa, odraža tudi na našem telesnem zdravju.

Sončeva čakra je povezana z metabolizmom, s prebavo, z jetri, z žolčnikom in s trebušno slinavko, pa tudi s hrbtenico. Težave s presnovo, gastritis, preveč ali premalo želodčne kisline, refluks, napetost v želodcu, napenjanje, intoleranca za določeno vrsto hrane, diabetes, bolečine v hrbtu, težave s hrbtenico, slaba drža telesa – vse to je povezano z energijskim neravnovesjem 3. čakre.

AstroHealing – energijsko uravnoteženje Sončeve čakre z esencami 

Planetarna esenca Sonca

To je osnovna esenca za uravnoteženje Sončeve čakre in je kombinacija različnih cvetnih esenc, s katerimi uravnotežimo pasivno jin energijo, energijo sprejemanja. Planetarne (čakra) esence vsebujejo energijski zapis, vibracijo, ki je lastna določenemu energijskemu centru. Predstavlja energijo, s katero se določena čakra “pravilno” in harmonično izraža.

Astrologi vemo, da se naše Sonce (kot vsak drug planet v horoskopu) v različnih znamenjih, v različnih elementih in v različnih hišah v horoskopu izraža na različne načine. Izražanje njegove energije dodatno obarvajo in jo spremenijo povezave (aspekti) z drugimi planeti.

Kadar so te neharmonične, bomo neravnovesje občutili, kot je to opisano v tabeli. Osnovni planetarni esenci Sonca potem dodajamo različne cvetne esence in z njimi dosežemo postopno uravnoteženje oz. pravilno delovanje določene čakre.

Z esencami lahko tudi poudarimo tisto, kar je v horoskopu posebej dobro postavljeno. Glede na to, da vsak planet predstavlja ne le naše lastnosti, ampak tudi določeno področje življenja glede na hišo horoskopa, ki ji vlada, pa tudi osebe in vse okoliščine v našem življenju, lahko na vse to vplivamo in pomembno izboljšamo s pravilno sestavo in pravilnim zaporedjem esenc, ki jih uporabljamo.

Tako za uravnoteženje 3. čakre, Sončevega energijskega centra poleg planetarne esence Sonca uporabljamo še dodatne štiri cvetne esence za povezovanje z elementom, 12 Bachovih esenc za povezovanje z energijo astrološkega znamenja in še esence za aspekte (povezave) z drugimi planeti.

Za uravnoteženje in aktiviranje jang energije uporabljamo živalske esence, mineralne esence (esence dragih in poldragih kamnov) pa za uravnoteženje jin in jang energije.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več