Uravnoteženje Luninega energijskega centra

Fotografije: google.com

Tolerantnost do sebe in do drugih. Sprejemanje. Sočutje, razumevanje in empatijo. Ljubezen in čustvena bližina.

Proces uravnoteženja (harmoniziranja) vsakega energijskega centra poteka v treh fazah:

•čiščenje in odpiranje čakre,

•postopno uravnoteženje,

•ravnovesje postane trajno.

Odpiranje Luninega energijskega centra (čakre) je lahko čustveno izjemno naporen proces, v katerem se moramo soočiti s čustvenimi ranami iz preteklosti. Pogosto je to povezano z žalostjo in z globoko bolečino, ki jo moramo sprostiti, hkrati pa z zamerami, tudi sovraštvom do ljudi, ki so nam prizadejali bolečino.

V prvi fazi se moramo najprej soočiti z lastno čustveno občutljivostjo in ranljivostjo in jo sprejeti kot del sebe.

Odpuščanje

Najpomembnejši in tudi najtežji korak v procesu odpiranja Lunine čakre je odpuščanje. Ko odpustimo sebi in drugim, se sprosti čustveni oklep, v katerega je »ujeta« Lunina čakra, pritisk v prsnem košu popusti in počutimo se sproščeno in bolj lahkotno.

Sočutje, razumevanje, empatija

Z odprtim Luninim energijskim centrom postajamo bolj tolerantni do sebe in do drugih. Sebe in druge sprejmemo z vsemi pomanjkljivostmi in napakami. Razvijemo sočutje, razumevanje in empatijo, zato ničesar in nikogar več ne obsojamo.

Ljubezen, iskrenost, zaupanje

Ko harmoniziramo energijski pretok skozi Lunin energijski center, smo odprti do drugih, v odnose vstopamo iskreno in z zaupanjem. Ljubezen, kot najmočnejšo silo, občutimo in jo dajemo brez pogojevanja, lahkotno. V sebi občutimo globok mir in tako delujemo tudi navzven. Iz občutka notranjega miru se tudi na zunanje dogodke  odzivamo mirno in skladno. To občutenje prenašamo navzven in kmalu bomo opazili, da se okolica odziva na podoben način.

Nežnost in čustvena bližina

V  procesu uravnoteženja (harmoniziranja) Luninega energijskega centra se hkrati povezujemo sami s seboj in razvijamo nežnost in bližino s svojimi občutki in tudi do samega sebe. Kot je zapisal Aleksandar Imširagić, z odstranjevanjem ščita se namesto čustvenih zidov postopoma pletejo čustvene niti do lastnega Bitja in do drugih ljudi.

Kako poteka odpiranje in uravnoteženje Lunine čakre z esencami

Kako poteka AstroHealing terapija, je v največji meri odvisno od astroloških dejavnikov. V astrološkem smislu ločimo dve povsem različni situaciji:

- težavno postavitev Lune v osebni astrološki karti in

- težavne tranzite ali progresije na natalno Luno.  

V odvisnosti od tega terapevt  izbere najprimernejšo vrsto terapije, katere osnova je vedno Lunina planetarna esenca.

Slika: planetarna esenca Lune, vir: lastna fotografija

Planetarna esenca Lune je »nosilec« energijskega zapisa, vibracije, ki ponazarja pravilno delovanje Luninega energijskega centra. V prvi fazi se z njo sproži proces »čiščenja« in sproščanja negativnih čustev. Pogosto se takrat izoliramo in želimo biti sami, ker se odpirajo čustvene rane, ki smo jih skrili pred drugimi in pred samim seboj.

Reakcije

Odvisno od postavitve Lune v horoskopu (znamenje, hiša, aspekti) bomo v prvi fazi doživljali različne vrste reakcij, kot so:

  • podoživljanje dogodkov iz preteklosti, ki jih spremljajo različna čustva (čustvena bolečina, prizadetost, žalost, izoliranost, nesprejetost, zamera, posesivnost do bližnjih oseb, sovraštvo)
  • jok, ki prinese olajšanje in »odplavi« ta čustva,
  • povečano izločanje vode iz telesa,
  • pospešeno bitje srca,
  • tiščanje v prsih in podobno.

Ko se čustveno odpremo, bomo v drugi fazi dogodke videli v drugačni luči in jih bomo pripravljeni sprejeti, samo izkušnjo pa ponotranjiti, integrirati. Bolj bomo tolerantni do sebe in do drugih, predvsem pa bomo odsevali mir in zaupanje. To bomo zaznavali tudi v odnosu do drugih.

Uravnoteženo stanje Lunine čakre je stanje miru, zaupanja, iskrenosti in odprtosti – stanje Ljubezni do sebe in do vsega, kar nas obdaja.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več