Lunin zadnji krajec in fiksna zvezda Ahernar

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Zadnji Lunin krajec se bo dopolnil danes ob 20:31 v znamenju Rib in v tesni povezavi z Ahernar, zvezdo duhovnosti, globokih filozofskih spoznanj in vsega znanja, ki ga nosimo globoko v sebi.Ahernar je fiksna zvezda prve magnitude v ozvezdju Eridanus (Podzemna reka) in se nahaja prav na koncu, ob izlivu reke. Sama zvezda je obarvana z optimizmom, velikopoteznostjo in dobronamernostjo Jupitra, s prepričanjem, da je vse mogoče, zato nas navdaja z optimizmom in z vero v jutrišnji dan in boljšo prihodnost.

Ozvezdje Eridanus opisuje karmični dolg, kjer se napačna ravnanja prednikov prenašajo iz generacije v generacijo, sama reka pa ponazarja očiščenje in premagovanje negativnih vzorcev. Ahernar, ki se nahaja na njenem koncu, kjer se zaključuje neka družinska karma, zato daje vero v osebni preporod.

Čas od zadnjega Luninega krajca do mlaja je čas za samorefleksijo. Razmislek, kako smo ravnali v obdobju, ki je za nami. Smo ostali zvesti svojim prepričanjem, ali smo se morda prevečkrat uklonili pod vplivi ali celo pritiski okolice? Smo zaradi tega koga prizadeli? Ali pa smo morda prepoznali pot, ki nas izpolnjuje in ji sledili ne glede na posledice?

To je tudi čas, da se ozremo vase, da sledimo željam svoje Duše. Energija Lune v znamenju Rib je pasivna in lenobna, kliče nas k počitku. Želimo si miru in harmonije, posebej še, ker je tokrat harmonično povezana z obema vladarjema Rib, z Jupitrom in z Neptunom. Posvetimo se meditaciji, branju, poslušanju glasbe, vsemu kar nas sprošča. Čustveno bomo zelo občutljivi, globoko bomo občutili tudi čustva drugih. V nas bo to prebudilo empatijo in velikodušnost ter željo, da pomagamo drugim.

Sonce se nahaja blizu zvezde Rigel, največje zvezde ozvezdja Orion, in predstavlja slavo in bogastvo. Sonce zdaj prejema negativne vplive Jupitra in Neptuna, zato so naše predstave o sebi, naše želje in cilji lahko izkrivljeni, nerealni pa tudi pretirani.

Ker je hkrati Sonce, ki predstavlja naše zavedanje o sebi, voljo, željo po uveljavljanju in ego, v neharmonični povezavi z Luno, bo bolje, da se izogibamo razpravam in merjenju moči, kdo ima prav in kdo bo uveljavil svoje, saj bi bile preveč čustveno obarvane. Vse skupaj se bo odrazilo v našem načinu razmišljanja in komunikacije, saj sta Sonce in Merkur povsem blizu skupaj in se bosta do mlaja pomikala še preko ene pomembne zvezde v Orionu, Belatriks. Ta je pod vplivom Marsa in Merkurja, zato se bomo zlahka zapletli v besedne spopade, ki bi lahko na drugi strani izzvali ostro nasprotovanje.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več