Mlaj 13. junija v povezavi z ozvezdjem Golobica

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Golobica je prinašalka dobrih novic, upanja in povezovanja.

V dneh pred mlajem je bilo čutiti nekaj napetosti zaradi neharmonične povezave Sonca s Plutonom, kar se izraža predvsem kot želja po dominaciji, obvladovanju in nadzoru, večkrat z odkritim izkazovanjem moči, drugič bolj prikrito in z manipulacijo. V popoldanskem času, pred mlajem, ko se bo Luna približevala Soncu in se bo neharmonično povezovala s Plutonom, bo to čutiti bolj v čustvenih odnosih, možni so čustveni izbruhi, tudi ljubosumje in čustveno izsiljevanje. Temu bo pripomogel Merkur, ki se je ravno premaknil iz svojega znamenja v čustveno znamenje Raka. Veliko bomo razmišljali o čustveni bolečini (povezava s Kironom), se želeli o tem pogovarjati, a že se čuti neprijetni vpliv Saturna, zato se bomo težko izrazili in povedali drugim, kaj v resnici čutimo. Venera bo le nekaj ur po mlaju prestopila v znamenje Leva, kjer bo z Uranom vstopila v težavno kombinacijo, kar lahko prinese napetost in nepredvidene obrate v vseh vrstah odnosov.  Želeli si bomo izstopati, mikalo nas bo razkošje. Če se bomo odzivali preveč impulzivno, bi lahko to pozneje obžalovali.

Ti vplivi bodo kratkotrajni in bodo v nekaj dneh izzveneli, zato pa bo močnejši vpliv fiksnih zvezd, saj se v bližini 22° Dvojčka nahaja večje število, kar 8 pomembnejših fiksnih zvezd. Štiri so iz ozvezdja Orion: Belatrix, pa Mintaka, Ensis in Alnilam, ki sestavljajo Orionov pas (Cingula Orionis). To je izjemno občutljivo mesto in lahko predstavlja nevarnost, če se v horoskopu tukaj nahaja osebni planet in je ta v težavnih povezavah s planeti, ki predstavljajo agresivnost, grožnjo, nasilje, kot so Mars, Saturn in Pluton. Če je v neharmonični povezavi Neptun, je to lahko znak zavajanja, prevare in zahrbtnega delovanja na škodo osebe, lahko pa se zaradi nepremišljenosti ogroža tudi sama (odvisnosti, alkoholizem).

Kadar takšnih neugodnih vplivov ni, kot je to v konkretnem primeru, potem zvezde v območju Orionovega pasu povezujemo z močjo, sposobnostjo za organizacijo, izostrenim umom in dobrim spominom. Pas tako ponuja zaščito in nasploh srečne okoliščine pomembni in vplivni osebi. 

Posebej bi še izpostavila fiksno zvezdo Fakt (Phact) iz ozvezdja Golobica (Columba). To je ozvezdje povezovanja, sprave in pomiritve. Kaže, da je mogoče vezi, ki so se pretrgale, ponovno vzpostaviti. 

Po mitologiji se je golobica vrnila na Noetovo barko z oljčno vejico v kljunu in mu tako pokazala, da je kopno v bližini, zato jo povezujemo z raziskovanjem, potovanji in odkrivanjem novih svetov – tudi v prenesenem pomenu. Je prinašalka dobrih novic. Rešitve, ki jih ponuja, so pozitivne, ugodne. Njeno najmočnejše sporočilo pa je povezovanje ljudi, upanje, dobronamernost in hvaležnost.

Vsak mlaj predstavlja veliko koncentracijo energije, zato je to ugodno obdobje za nove začetke, za start in zagon novih projektov. Če se nam zdi, da smo nekje obtičali, da se naši projekti ne premaknejo z mrtve točke in da ne moremo doseči želenega cilja, je zdaj tudi čas, da spremenimo pristop in poizkusimo s čim novim.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več