Mlaj v povezavi z ozvezdjem Perzej

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

V mesecu maju Luna in Sonce začenjata nov 28 dnevni ciklus 15. maja na 24°36 Bika v bližini fiksnih zvezd Kapulus in Algol iz ozvezdja Perzej, nekaj ur zatem bo Uran po 7 letih zamenjal znamenje in po 84 letih ponovno vstopil v znamenje Bika, kar predstavlja enega od najpomembnejših astroloških dogodkov leta 2018.

Uran predstavlja prebujanje zavesti, željo po nečem novem, vznemirljivem, željo po osvoboditvi. V sebi bomo čutili nemir, ki nas bo gnal, da prelomimo z rutino, s katero smo se v preteklih letih sprijaznili in k čemur nas še posebej sili Saturn v Kozorogu. Uran je upornik, predan borec za osebno svobodo in svobodo drugih, vsega človeštva.

V tednu, ki je pred nami, se bosta z njim neharmonično povezovala Merkur (komunikacija, promet, intelekt) in Mars (energija, moč, nasilje), ki prav tako zapušča znamenje, v katerem je najmočnejši (Kozorog), zato lahko pričakujemo nestrpnost v komunikaciji, nesprejemanje drugačnih pogledov, za svoja stališča se bomo pripravljeni boriti z vsemi sredstvi. Mars, ki v neharmoničnih povezavah pooseblja grobost, agresivnost in nasilje, se trenutno nahaja na stopinjah, kjer je najmočnejši, v znamenju Kozoroga. Tu se nahajata tudi Pluton, ki spodbuja brezobzirno uporabo sile in Saturn, ki želi ohraniti obstoječe stanje za vsako ceno.

Neharmonična povezava Marsa in Urana, ki se bo sestavila prav v času mlaja in tik pred prehodom Urana v znamenj Bika, spodbuja preveliko tveganje in impulzivne reakcije, s katerimi izzivamo nesrečo in se pri tem ne oziramo na posledice.

Skratka, lahko pričakujemo grobo besedno spopadanje, agresivnost in nestrpnost. Predvsem bo tak 13. maj, ko se bo v neugodno planetarno postavitev pridružila še Luna in z neučakanostjo in borbenostjo obarvala energije dneva, zato razprave raje preložimo na ugodnejši čas, ko bodo napetosti popustile. Veliko tega bomo žal videli tudi na cestah, zato bodimo skrajno previdni in v se v teh dneh izogibajmo dokazovanju moči za volanom. Modro prepustimo prednost tistim, ki se težje obvladujejo.

Obe fiksni zvezdi v povezavi s stopinjo mlaja, Kapulus in Algol iz ozvezdja Perzej, nosita vso to grobo energijo. Algol predstavlja odsekano glavo Meduze, ki jo drži Perzej v levi roki, Kapulus pa držalo njegovega meča. V obeh primerih gre za neustrašno, grobo in primitivno izražanje moči in dominacije v odnosu z drugimi. Ogromne strasti, ki se neposredno in na grob način izražajo v plutonski simboliki: vojne, spopadanje, transformacija in tudi seksualnost. Kapulus je pogosto znak, da se bo s posledicami dogajanja, pa naj gre za nasilje ali ekstremne vremenske razmere, moralo soočati veliko število ljudi.

K sreči bosta Sonce in Luna ob mlaju s Plutonom povezana v aspekt, ki nam daje ogromno vzdržljivost in moč, pa tudi sposobnost da se prepustimo toku neizogibnih sprememb, ki jih v letu 2018 prinaša in jih od nas zahteva Uran.

Harmonično sta povezana Jupiter in Neptun, ki spodbujata optimizem, vero v prihodnost povezujeta z visokimi ideali in moralnimi vrednotami.




  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več