Polna Luna v povezavi s Saturnom in fiksno zvezdo Kaus Borealis

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Fotografije: google pictures

Polna Luna, ki se bo dovršila 28. junija malo pred osmo uro zjutraj, je v tesni povezavi z retrogradnim Saturnom, zato bo obdobje do sončnega mrka 13. julija obarvano z resnobnostjo in z občutkom odgovornosti ali celo krivde za dejanja v preteklosti. Zaradi vpliva retrogradnih planetov Jupitra, Saturna, Neptuna in Plutona, in od 27. junija še Marsa, se obračamo vase in veliko razmišljamo o preteklem obdobju. Težaven aspekt Saturna zahteva, da prevzamemo odgovornost in se z vso resnostjo lotimo dela. Morda oklevamo in smo zadržani, ker se nam zdi, da temu ne bomo kos. Če bomo premagali strah in se pogumno soočili z izzivi, uspeh ne bo izostal.

Čustveno (Luna) smo še pod vtisom nepredvidljivega in vznemirljivega Urana, a njegov vpliv bledi pod težo resnobnega Saturna. To v nas zbuja negativna čustva: žalost, občutek osamljenosti in zapuščenosti.

Venera, ki predstavlja ljubezenske odnose, občutek za estetiko, umetniško izražanje in uživanje v seksualnosti in v življenju nasploh, je še vedno pod vplivom iskrivega, a preveč intenzivnega objema Marsa in Jupitra, kar nas je še pred dnevi gnalo v pretiravanja in preizkušanje meja. Zdaj se približuje neharmonični povezavi z Neptunom, zato bodo ljubezenska pričakovanja bolj romantično obarvana, a žal nerealna. Z Luno pod močnim vplivom Saturna bomo prej čustveno odmaknjeni ali pa bo odziv partnerja takšen, zato bomo razočarani, če bodo naša pričakovanja prevelika.

Venera simbolizira tudi denar in finančne zadeve, zato previdnost na tem področju ne bo odveč.

Z Jupitrom, ki se harmonično povezuje s Soncem, se zdi, da je vse mogoče. Težavna povezava Sonca s Saturnom in z zdaj že retrogradnim Marsom bo privlekla na plano načrte, ki smo jih morali v preteklosti opustiti in jih bomo želeli zdaj ponovno aktivirati. Retrogradni Saturn ta prizadevanja blokira in nas postavlja pred nove izzive. Nalaga nam odgovornost, trdo bo treba poprijeti za delo. Ne obupajte, če bo treba na uspeh počakati. Tudi to je ena od lekcij in preizkušenj s Saturnovimi energijami obarvanega obdobja.

Luna se nahaja povsem blizu fiksne zvezde Kaus Borealis iz ozvezdja Strelec (Sagittarius), ki simbolizira pravičnost in sposobnost, da premagamo lastne omejitve. Vpliv zvezde je jupitrovski, zato nam daje optimizem in vero v končni uspeh, marsovska narava pa jo barva z energijo in s prodornostjo.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več