Spreji za energijsko podporo

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Z energijskimi spreji poudarimo izražanje energije določene čakre na harmoničen, uravnotežen način. Uporabimo jih lahko vedno, kadar smo preveč izčrpani, premalo koncentrirani, raztreseni, preveč občutljivi, če smo pred pomembnimi izzivi in preizkušnjami in v podobnih situacijah. V kombinaciji z individualnimi pripravki esenc dajejo odlično energijsko podporo tudi v procesu astroterapije in astroHealinga (odpravljanje blokad in harmoniziranje energijskega telesa oz. posameznih čaker).

Z energijskimi spreji poudarimo izražanje energije določene čakre na harmoničen, uravnotežen način. Uporabimo jih lahko vedno, kadar smo preveč izčrpani, premalo koncentrirani, raztreseni, preveč občutljivi, če smo pred pomembnimi izzivi in preizkušnjami in v podobnih situacijah. V kombinaciji z individualnimi pripravki esenc dajejo odlično energijsko podporo tudi v procesu astroterapije in astroHealinga  (odpravljanje blokad in harmoniziranje energijskega telesa oz. posameznih čaker).    

Esence s svojimi vibratornimi lastnostmi prečistijo in osvežijo auro in s tem ustvarijo popolnoma drugačno atmosfero. Z energijo, ki jo izžarevamo, v svoje življenje privlačimo ljudi in dogodke, z njo kreiramo svoje neposredno okolje in vzpostavljamo povsem novo kvaliteto odnosov.  

Z uporabo sprejev ne moremo doseči trajnega uravnoteženja energije čakre, kot to lahko naredimo v procesu astroHealinga. So pa izvrstna podpora, s katero na popolnoma naraven način dosežemo trenutno olajšanje in izboljšanje počutja.

Sestava sprejev

Vsak sprej vsebuje skrbno izbrano kombinacijo esenc iz različnih skupin, dodana so jim ustrezna eterična olja, ki dopolnjujejo njihovo delovanje.  

V osnovi vsak sprej vsebuje osnovno planetarno (čakra) esenco za določeno čakro, dodane so ustrezne cvetne esence, esence dragih in poldragih kamnov in prostorske esence.

Njihovo delovanje je blagodejno in hitro. 

Uporaba sprejev

Zaradi dodanih eteričnih olj jih uporabljamo izključno zunanje, kot pršilo, in jih ne uživamo. Pred uporabo pretresemo in pršimo, a pazimo, da ne pride v oči.

Marsov sprej

Z njim poudarimo energijo 1. čakre (korenske čakre): moč, energijo, pogum, stabilnost. 

Vsebuje planetarno esenco Marsa, to je kombinacija cvetnih esenc za 1. čakro, cvetne esence iz skupine južnoafriških in avstralskih, esenco Rubina, dragega kamna za podporo in stabilizacijo 1.čakre in ustrezno prostorsko esenco. Dodana so eterična olja, ki dopolnjujejo vibratorni učinek esenc.

Venerin sprej 

Venerin sprej (tudi Beauty and Passion) je kombinacija esenc za 2. čakro. Poudari  energijo 2. čakre in s tem sposobnost, da sproščeno uživamo v vseh vrstah odnosov. Prebudi strast in čutnost, navzven pa izžarevamo očarljivost in sproščenost. Spodbuja kreativnost in izboljšanje odnosov.

Vsebuje planetarno esenco Venere (osnovna esenca za 2. čakro), kalifornijske cvetne esence, esenco dragega kamna za 2. čakro. Esenca vijolice nežno sprošča občutek nelagodja pri sramežljivih osebah, esenca granatnega jabolka pa poudari kvaliteto ženske energije, čutnost in očarljivost. Prostorska esenca spodbuja skladne in harmonične odnose. Uporabljena so eterična olja, ki te lastnosti dopolnjujejo in poudarijo.

Sončev sprej

Sončev sprej (tudi Lift Up) je sprej, s katerim poudarimo energijo 3. čakre in s tem okrepimo našo vitalno energijo in samozavest - ob dnevih, ko smo resnično »down« in brez volje. Posebej poživljajoče deluje ob dnevih, ko nam manjka sončnih žarkov. 

Vsebuje planetarno esenco Sonca (osnovna esenca za 3. čakro) z dodatkom cvetnih esenc, esence žlahtne kovine in prostorske esence, ki obnavlja energijo, spodbuja kreativnost in izražanje lastne identitete. Eterična olja citrusov harmonično dopolnjujejo njihove pozitivne učinke. 

Lunin sprej (Srčna čakra)

Vsebuje esence za uravnoteženje energije 4., srčne čakre. V sebi občutimo spokojnost in mir, več empatije. Bolj smo odprti in z lahkoto sprejmemo sebe in tudi druge. Srčna čakra je stičišče in prevodnik energij telesnih čaker (korenske, sakralne in čakre solarnega pleksusa) in višjih mentalnih in spiritualnih energij 5., 6. in 7. čakre. Blokada ali slabša prevodnost srčne čakre, ki jo povzročajo čustveni pretresi, žalost in dolgotrajne zamere, onemogoča harmonično izmenjavo energij med njimi, to pa povzroči napetost, nemir in stres. 

Sprej vsebuje planetarno esenco Lune (osnovna esenca za srčno čakro), Bachove in avstralske cvetne esence, esenco žlahtne kovine in prostorsko esenco za uravnoteženje 4. čakre z dodatkom eteričnih olj sivke in geranije.

Merkurjev sprej (tudi Mind Power)

Vsebuje esence za uravnoteženje energije 5., grlene čakre, ki je naš glavni kanal za izražanje misli in čustev. Vsebuje esence, ki omogočajo, da prepoznamo naš avtentični izraz, svojo pravo identiteto. Pomaga k večji jasnosti v izražanju in komunikaciji, bistri misli in ostri um.

Sprej vsebuje planetarno esenco Merkurja, ki nosi energijski zapis harmoničnega energijskega stanja 5. čakre. Temu sta dodani kalifornijska in avstralska cvetna esenca, ki nam dajeta sposobnost jasnega izražanja in povezovanja misli z izražanjem. Esenca dragega kamna spodbuja komunikacijo in izražanje, poveča sposobnost koncentracije in pomaga, da se mentalno umirimo.  Prostorska esenca za 5. čakro nam daje več fleksibilnosti v razmišljanju in nas s tem odpre, da sprejemamo nove ideje. Dodana so ustrezna eterična olja.

Jupitrov sprej (tudi Guardian Angel) 

Vsebuje esence za uravnoteženje 6. čakre (tretje oko), ki predstavlja kanal intuicije in višjih nivojev zavedanja, duhovnosti. To je kanal, ki nam omogoča jasne vizije, daje življenju vero, upanje in smisel. Pomaga tudi konkretizirati in uresničiti naše ideje, omogoči, da stvari vidimo v širši perspektivi.

Odličen sprej za poglobljeno meditacijo - uporabimo ga pred meditacijo.

Sestavljajo ga planetarna esenca za 6. čakro, kalifornijska in avstralska cvetna esenca, esenca dragega kamna za 6. čakro in prostorska esenca. Daje mentalno stabilnost, pomaga pri glavobolih, nezbranosti, nespečnosti in nočnih morah. Dodana eterična olja krepijo blagodejne učinke esenc. 

Saturnov sprej 

Vsebuje esence za uravnoteženje energije kronske čakre in nas odpira duhovnosti. Daje občutek notranjega  miru, tišine in spokojnosti. Sposobnost sprejemanja samega sebe in okoliščin, osvobaja strah. Spoznanje, da se vse zgodi ob pravem času, nam daje potrpežljivost, vztrajnost, vzdržljivost in stabilnost.  

Vsebuje planetarno esenco Saturna, kalifornijsko in južnoafriško cvetno esenco, esenco Diamanta in prostorsko esenco za uravnoteženje kronske čakre z dodatkom eteričnih olj, ki harmonično podpirajo učinek spreja.

Transcendentni energijski nivoji

Poleg naštetih priporočam uporabo sprejev, ki delujejo na nivoju eteričnega telesa na višjih nivojih zavesti.

Neptunov sprej (Aura spray)

Neptunov sprej  ( tudi Aura spray) ustvari močno energijsko zaščito aure pred različnimi zunanjimi vplivi. Posebej priporočam uporabo, kadar smo izpostavljeni energijam drugih (delo z ljudmi ali zadrževanje v večjih skupinah) ali smo preveč občutljivi in dovzetni za vplive drugih ljudi.  Ta sprej nam omogoči, da smo še vedno odprti do drugih, vendar nam nudi tudi zaščito pred pretiranimi vplivi iz okolja.

Koristen je na potovanjih – takrat mu lahko dodamo še nekaj esenc za povečanje vzdržljivosti. 

V osnovi vsebuje cvetne esence, ki čistijo auro in krepijo energijsko polje in esence, ki ščitijo pred negativnimi vplivi iz okolja. Dodana je še esenca, s katero omejimo pretirano dovzetnost za mnenje drugih ali njihov vpliv. Vsebuje esenco dragega kamna in prostorsko esenco, ki deluje katalitično in pospeši delovanje drugih esenc. Dodana so še eterična olja.

Plutonov sprej (Purification)

Plutonov sprej (Purification) je namenjen čiščenju in regeneraciji energije prostorov (doma, delovnega okolja) pa tudi osebnega energijskega  polja. Posebej priporočam uporabo ob vselitvi v stanovanje oz. hišo, tudi na delovnem mestu, še zlasti, če se nam zdi, da stagniramo, da je atmosfera upočasnjena ali se počutimo ujeti v neudobnih okoliščinah. Na potovanju lahko uporabimo sprej za energijsko prečiščenje hotelske sobe.

Razpršimo po prostoru in posebej še po vogalih prostora. 

Vsebuje cvetne esence, esenco dragega kamna, prostorsko esenco in posebno esenco lišaja, ki v kombinaciji omogočijo globoko čiščenje in transformacijo na nivoju energij. S tem naredimo prostor za novo in omogočimo regeneracijo.  

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več