Venera v Tehtnici

Avtor: Dubravka Oberžan, 8. september, 2018

Fotografije: google.com

Kaj nam prinaša tranzit Venere skozi znamenje Tehtnice?

Venera, planet lepote, ljubezni in harmonije v odnosih, je 7. avgusta približno eno uro po polnoči vstopila v »svoje« znamenje Tehtnice, kjer se prebudi njen estetski čut in želja po harmoniji. V naslednjem mesecu, do 9. septembra, nas bo razvajala s prijetnimi doživetji in skladnimi odnosi. V ljubezenskih razmerjih se bo v teh dneh strastno iskrilo, saj sta z Marsom v izjemno lepi povezavi. Žal ne bo trajalo, saj se bo skoraj istočasno neharmonično povezala najprej z Luno (8. avgust) in nato še s Saturnom in Kironom. Zresnili se bomo in se obnašali bolj odgovorno in zadržano. Morda se bomo morali spet ukvarjati z nekimi neprijetnimi dogodki in omejitvami iz preteklosti, obudili bomo srčne bolečine in nezaceljene čustvene rane. V sredini meseca bomo romantično razpoloženi. Če bodo naša pričakovanja v ljubezni idealizirana in prevelika, bomo na koncu razočarani.... Proti koncu meseca, ko se bo Venera približevala težavni povezavi s Plutonom bomo občutili ljubosumje ali željo po nadzoru.  

Energije Venere (ali katerega koli drugega planeta) ne občutimo vsi na enak način. Najprej je to odvisno od položaja in povezav Venere v našem osebnem horoskopu. Če je naša natalna Venera v lahkotnih in živahnih povezavah in v znamenjih, kjer se njena energija izraža lepo, bomo tudi njene prehode (tranzite po astrološko) občutili tako. Več bo lahkotnega druženja, želje po zabavi in uživanju v poletnih radostih. Če je že v natalnem horoskopu v znamenju, kjer se njena energija slabše izraža (npr. Devica, Škorpijon) in je obremenjena s težkimi planetarnimi vplivi, bomo tudi ob njenih tranzitih občutili več zadržanosti in manj spontanosti, lahkotnosti in prepuščanja življenjskim radostim.

V prihodnjem mesecu, do 9. septembra, nam bo Venera polepšala področje življenja (astrološko hišo), kjer se v osebnem horoskopu nahaja znamenje Tehtnice. Najpogosteje imamo v horoskopih prvi del hiše v enem znamenju, drugi del se nadaljuje v naslednjem znamenju. Če je v vašem horoskopu tako, preberite opise za obe hiši.

VENERA V 1. HIŠI poudari vaš osebni šarm. Zlahka pritegnete pozornost z očarljivim pristopom. Odnosi z drugimi so skladni in tudi na okolico vplivate pomirjujoče. To je tudi pravi čas za lepotne posege – za obisk kozmetičnega ali frizerskega salona, za urejanje nohtov. Tudi če se boste odločili za večjo spremembo videza, boste z rezultatom zadovoljni. Še več: spremembe bodo všeč tudi drugim! Pritegnile vas bodo lepe stvari, morda si boste želeli obnoviti garderobo, ali obiskati katero od kulturnih prireditev. Želeli se boste zabavati v prijetni družbi.

VENERA V 2. HIŠI je ugodna za finančne zadeve, posebej še za trgovanje z umetninami in dekorativnimi predmeti. Če se ukvarjate z umetniškimi poklici, si lahko v tem obdobju obetate boljši zaslužek ali pa bodo vaši kreativni projekti končno tudi finančno bolj donosni. Denar boste želeli vložiti v nakup luksuznih predmetov, a previdno s tem, da ne bi pozneje tega obžalovali.

VENERA V 3. HIŠI prinaša harmonične odnose z ljudmi iz vaše neposredne okolice (sorodniki, sosedje). Več se boste družili z njimi, vaša bližina bo delovala pomirjujoče, uspešni boste lahko tudi v vlogi mediatorja, če je med njimi nesporazum ali nezglajen spor. Tranzit Venere v 3. hiši je čas za uglajeno komunikacijo, pisanje in sporočanje svojih zamisli na kakšen koli način: v pisni obliki, z govorno komunikacijo, npr. predavanje, predstavitev. Je tudi čas za krajša potovanja.

VENERA V 4. HIŠI Odnosi v družini bodo prijetni, mirni. Želeli si boste preživeti več časa doma, lenobno in v krogu družine. Več se boste družili z družinskimi člani in tudi če načrtujete druženje s prijatelji, boste to najraje pripravili doma. Lahko se boste odločili za prenavljanje doma, a ne s kakimi večjimi gradbenimi posegi, v ospredju bodo bolj dekorativni dodatki, kombiniranje barv, menjava zaves, stenske nalepke in podobno.

VENERA V 5. HIŠI Ljubezen, ljubezen, ljubezen……….. S trigonom Marsa bodo čustva ognjevita in strastna, a bo to žal kratkega veka. Saturn bo posegel vmes in prinesel streznitev, v povezavi s Kironom se bomo spominjali nezaceljenih ljubezenskih ran. Napetosti bodo po mrku popuščale, sredi meseca bomo romantično razpoloženi, če bodo ljubezenska pričakovanja prevelika, bomo na koncu razočarani. Povezava s Plutonom proti koncu meseca bo v nas zbudila ljubosumje in željo po nadzoru v ljubezenskem odnosu. V 5. hiši je vsebovano vse, kar imamo radi, kar nas navdušuje in nas razveseljuje. Ljubezni, otroci, kreativni talenti, ustvarjanje, hobiji in potovanja zaradi zabave. Čas je za počitnice!!!!!

VENERA V 6. HIŠI Dobri odnosi s sodelavci in dobro počutje na delovnem mestu, tudi uspešno zaključeni dogovori v poslovnem okolju. Uživali boste v delu in v druženju s sodelavci. 6. hiša opisuje naše zdravje / bolezen in našo vsakodnevno rutino. Z Venero skozi 6. hišo smo manj telesno aktivni, paziti bo potrebno na prehrano, ker si z Venero radi popuščamo in si dovolimo »prekrške«. Nikar ne pretiravajte. Uživali boste v družbi pasjega prijatelja ali drugega hišnega ljubljenčka. Če ga še nimate, je morda zdaj čas, da sklenete pasje / mačje prijateljstvo.

VENERA V 7. HIŠI je najboljša prijateljica zakona in partnerskih odnosov. Njen tranzit skozi 7. hišo obeta skladnost in razumevanje s partnerjem. Lep aspekt z Marsom bo pričaral strastne romantične trenutke. Če morate zgladiti kak spor, se izogibajta pogrevanju starih zamer, posebej še med 8. in 10. avgustom, ko bo Venera v težavnih aspektih z Luno, Uranom, Saturnom in  Kironom. Obdobje bo ugodno za sklepanje poslovnih partnerstev, ki bodo tudi finančno uspešna. Če imate nerešene zadeve na sodišču, lahko pričakujete ugodno razrešitev.

VENERA V 8. HIŠI bo prinesla pozitivne premike na finančnem področju. Če pričakujete denar, bodisi da ste komu denar posodili, pričakujete izplačilo zavarovalnine ali odškodnine, če imate nerazrešene zadeve v zvezi z dedovanjem ali tudi če najemate kredit, lahko pričakujete pozitivni razvoj dogodkov (dogovor ali poplačilo). Uživali boste podporo drugih, moralno in finančno. 8. hiša je tudi hiša seksualnosti in Venera v povezavi z Marsom poskrbi za strastne romantične trenutke. Za tiste s težavnimi povezavami Venere v natalnem horoskopu bodo dogodki manj ugodni. V težavnih povezavah (z vladarjem Ascendenta ali z vladarjem 8. hiše) lahko kaže tudi na zdravstvene težave in operativne posege.

VENERA V 9. HIŠI je ugodna za izobraževanje, nova spoznanja, za potovanje v tujino ali za navezovanje stikov z ljudmi iz tujine ali iz drugih kultur. S sprejemanjem drugačnih pogledov boste razširjali obzorja, bolj boste naklonjeni preseganju znanega. Morda se boste na potovanju v tujini zaljubili, ali pa je pred vami ljubezen z osebo iz tujine. V vsakem primeru bo to vznemirljivo obdobje.

VENERA V 10. HIŠI bo prinesla karierne priložnosti, izboljšanje položaja, dobre odnose z nadrejenimi ali drugimi pomembnimi in vplivnimi ljudmi. Z njihovo podporo lahko dosežete pomembne premike na kariernem področju in uresničite svoje poklicne cilje.

VENERA V 11. HIŠI Druženje s prijatelji in aktivnosti v različnih združenjih ali organizacijah bodo za vas zdaj v ospredju. Sklepali boste nova znanstva in tako širili svoje socialno omrežje. Z Venero v 11. hiši lahko računate na podporo prijateljev. Več časa boste preživeli z ljudmi, ki so naklonjeni umetnosti ali se sami ukvarjajo z umetnostjo. V tem obdobju se bodo pojavile zanimive priložnosti na poklicnem področju ali v humanitarnih in dobrodelnih organizacijah.

VENERA V 12. HIŠI ni preveč naklonjena druženju, zato boste želeli več časa preživljati v najboljši družbi - sami s sabo. To se bo odrazilo tudi na ljubezenskem področju, kjer boste morda sanjarili o neuresničljivih ljubezenskih idealih ali pa bo vaše zanimanje bolj kot ne platonsko. Nove ljubezenske zveze so možne, a bodo ostale v tem obdobju še skrite.

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več