FEBRUARSKI MLAJ POD ŽARKI ZVEZDE SADALSUUD, »NAJSREČNEJŠE MED SREČNIMI«

Fotografije: Star Walk 2

Venera simbolizira ljubezen, harmonijo, umetnost in posebej še ob združitvi z Jupitrom, denarne zadeve. Začetek februarskega Lunarnega ciklusa pod žarki najsrečnejše med srečnimi zvezdami odpira nove priložnosti, pogumnim pa obeta srečen razplet v ljubezenskih in denarnih zadevah.

Gneča je v spontanem, svobodomiselnem in nekonvencionalnem znamenju Vodnarja ob februarskem mlaju.

Obe svetili, Sonce in Luna, in še 4 planeti v znamenju Vodnarja, pa mlaj, ki se bo dovršil na vodnarski 23.° Vodnarja danes ob 20:05 uri poudarjajo simboliko znamenja. Čas je, da staro pustimo za sabo in se zazremo v prihodnost. Da se osvobodimo spon, ovir in omejitev, ki nas zadržujejo na »varni« strani. Čeprav smo prepričani, da ovire in omejitve prihajajo od zunaj in od drugih, smo v resnici ujetniki lastnega strahu pred novim, še neznanim.

Sonce in Luna začenjata februarski ciklus na vodnarski 23.° Vodnarja, ki jo energijsko barva Sadalsuud, »najsrečnejša med srečnimi zvezdami«, iz zodiakalnega ozvezdja Vodnar (Aquarius).



Sadalsuud, znana tudi kot »zvezda mogočne usode«, nosi energijo Urana, Merkurja in Saturna in njihova energija je v času mlaja močno aktivirana.

Sadalsuud se nahaja v delu ozvezdja Vodnarja, ki predstavlja njegovo levo ramo, simbol stabilnosti, varnosti in zaščite. Astrološko kaže na srečen izid in rešitev v težavnih in tveganih okoliščinah. Srečniki, ki uživajo zaščito »najsrečnejše med srečnimi« zvezdami, v življenju hodijo po robu in izzivajo usodo, prepričani, da se jim bo tveganje izšlo in da bodo nagrajeni z uspehom. Seveda velja to le za odlične postavitve, kot jo ima npr. Robbie Williams, ki ima Ascendent na Regulusu, še eni mogočni zvezdi, in Sonce, njegov vladar je v kazimi (zelo tesni) konjunkciji z velikopoteznim Jupitom pod srečnimi žarki Sadalsuuda.

Merkur se pomika retrogradno po znamenju Vodnarja in s tem jasno nakazuje, da nekatere zadeve  iz preteklega obdobja še niso zaključene.

Z retrogradnim Merkurjem se moramo še vedno ukvarjati z zadevami iz preteklosti. V luči novih spoznanj   bomo v tem Lunarnem ciklusu nekaj spreminjali ali prilagodili, da nam bo bolj po meri in v skladu z novimi okoliščinami.  Nedokončane ali nedorečene zadeve bomo zdaj zaključili na povsem nepričakovan in inovativen način. Skratka, opravili bomo z navlako, ki nas veže na preteklost. Šele tako osvobojeni bomo lahko dovolj odprti za spremembe in se bomo lahko neobremenjeno podali na novo pot. V prihodnost.

Saturn se približuje v kvadrat z Uranom: Staro se mora umakniti novemu.

Uran in Saturn, moderni in tradicionalni vladar Vodnarja ob mlaju že tvorita tesen kvadrat, ki se bo prvič letos dovršil 17. februarja in potem še dvakrat, 14. junija in 24. decembra. To je najpomembnejši letošnji planetarni aspekt, ki je v bistvu aktiven že od velike združitve Jupitra in Saturna na začetni stopinji Vodnarja na dan zimskega solsticija. Energija Saturn se približuje v kvadrat z Uranom – »staro« se upira »novemu«, naprednemu in napetost se ob tem stopnjuje. To jasno kaže na razdvojenost, ki je v tem času vseprisotna, saj sta oba hkrati dispozitorja planetov v Vodnarju in njun kvadrat kaže na družbeno, pa tudi notranjo razdvojenost posameznika. 

Saturn in retrogradni Merkur v Vodnarju kažeta, da se še vedno ne moremo povsem »spustiti«, da imamo še vedno neke vezi in odgovornosti iz preteklosti, ki jih še nismo pripravljeni povsem spustiti. Saturn tudi kaže, da se je sprememb vendarle treba lotiti postopno in potrpežljivo, s premislekom. Trenje s progresivno energijo Urana, zaradi katere hočemo spremembe, izpolnitev in razrešitev takoj zdaj – ne glede na posledice in ne glede na ceno, ki jo bomo za to plačali, bomo čutili skozi vse letošnje leto.

Blagodejno konstruktivno sodelovanje zdravilca Kirona s Saturnom obeta, da se podajamo na pot ozdravitve, a to bo dolgotrajen proces, ki od nas zahteva strpnost in potrpljenje.  

Vsa ta vodnarska energija, katere učinek je v spontanosti in v trenutku, je spodbujena z impulzivnostjo Marsa. Še vedno je čutiti njegovo neučakanost in hotenje, da se končno nekaj zgodi, čeprav pritisk že  popušča in njegove bojne barve bledijo,  ko se Mars oddaljuje in zapušča vplivno območje aspektov s planeti v Vodnarju.

Očarana združitev Jupitra in Venere

Najlepše in najslajše za konec. Ob mlaju bosta tesno poravnana velikopotezni optimistični Jupiter in Venera, ki se v Vodnarju sproščena vseh spon in zadržkov, svobodno predaja ljubezni. Še več, želimo si nekaj novega, vznemirljivega, še nedoživetega. Želimo si izživeti svoje ljubezenske in erotične fantazije, ki jih iz Venerinega čutnega znamenja Bika podžiga strastni impulzivni Mars. Marsova čutna senzibilnost se prepleta z intuitivno kreativnostjo Neptuna v Ribah, ki barva atmosfero z erotičnim magnetizmom, hkrati pa predstavlja kreativni kanal, preko katerega se lahko zelo izvirno izrazimo.

Venera simbolizira ljubezen, harmonijo, umetnost in posebej še ob združitvi z Jupitrom,  denarne zadeve. Začetek februarskega Lunarnega ciklusa pod žarki najsrečnejše med srečnimi zvezdami odpira nove priložnosti, pogumnim pa obeta srečen razplet v ljubezenskih in denarnih zadevah.

Osebni vplivi planetarnih energij ob mlaju

Spremembe in novi začetki bodo za vsakogar od nas seveda povsem individualni. Poglejte, v kateri hiši osebnega horoskopa (oz. na katerem področju) se odpirate za nove priložnosti. Najbolj intenzivno boste klic po spremembah čutili, če imate osebni planet ali pomembno točko horoskopa med 20. in 25. stopinjo fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar).

Zaradi kvadratov Saturna in Urana na 7.° - 14° Vodnarja – Bika pa se boste s procesom sprememb v letošnjem letu najbolj intenzivno, tudi težavno ali celo dramatično spopadali, če imate osebni planet ali pomembno točko horoskopa v območju teh stopinj fiksnih znamenj (med 7 in 14 Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja).

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več