PETEK, 27. NOVEMBER - Venerin dan z Luno v Venerinem znamenju.

Fotografije: Star Walk: Rojevanje dneva

Z Luno v Biku se prepustimo ritmu narave in preživimo današnji dan in vikend, ki je pred nami, v umirjenih tonih čutnega Bika. V prijetnem domačem vzdušju se umirimo in sprostimo v krogu najbližjih.

Miren in prijeten dan v energijah stabilnega, čutnega in hedonističnega Bika. Nekaj nemira in vznemirjenja proti večeru, ko bosta obe ženski energiji (Luna in Venera) izzvani z uranskim uporništvom, želeli več svobode in neodvisnosti.

Sonce bo vzšlo ob 7.25 na 5.° Strelca,  zašlo bo ob 16:14uri. Luna je v ranem jutru vstopila v čutno stabilno znamenje Bika. Če smo bili dobra dva dneva aktivni in dinamični, se bo zdaj tempo življenja upočasnil in ves vikend bo precej bolj umirjen.

Bik je fiksno zemeljsko znamenje, ki nadvse ceni varnost, stabilnost in mir, ki pa morajo biti konkretni, skoraj dobesedno oprijemljivi. Materialno zanj pomeni varnost, zato kopiči lastnino (denar, nepremičnine, umetnine). Lepi predmeti, dobra hrana, dotik, prijetne vonjave, vse to  mu daje občutek ugodja in notranjega miru, varnosti. Z Luno, ki je v umirjenem Biku na višini, bomo zlahka ustvarili oazo udobja in miru. Še največja nevarnost tiči v hedonizmu: pretiranem uživanju v hrani in pijači, pretiranem lenarjenju.

V dopoldanskem času, ko se bosta Merkur in Pluton povezovala v harmonični sekstil, se ne bomo zadovoljili s površnim klepetom. Svoje mnenje bomo izražali s strastjo in predanostjo, tudi zelo prepričljivo. Odločitev ne bomo sprejemali zlahka in površno, ne da bi se pred tem poglobili v zadeve. Zavedamo se, da stvari niso tako preproste, kot so videti na prvi pogled. Vsaki stvari bomo želeli priti do dna in jo raziskati z različnih zornih kotov.

Miren in prijeten dan bo pozno popoldne zmotil izzivalni aspekt Lune in Sonca, ki se že veže v težaven aspekt z uporniškim Uranom. Čustveni mir in ugodje v intimnem okolju bo zamajal nenaden in nepredviden dogodek ali notranji občutek, da moramo nekaj spremeniti.

Nemir se bo stopnjeval in zvečer lahko preraste v nestrpnost in čustvene izbruhe, ko se bo Luna združila z nemirnim Uranom v opozicijo (nasprotovanje) z zapeljivo in strastno škorpijonsko Venero.

Venera predstavlja ljubezen in odnose z drugimi ljudmi nasploh, pa tudi estetiko, umetnost in denar. V energijskem smislu predstavlja našo drugo čakro in je središče kreativnosti, ugodja in uživanja. Ko se bo povezala v opozicijo z Uranom, nas bodo privlačile nove nenavadne stvari in ljudje, želeli si bomo vznemirjenja in novih izkušenj. Uranska nepredvidljivost in nestabilnost neposredno izziva umirjeno stabilno energijo Bika, ki za vsako ceno želi ohraniti status quo.  Nenadno spoznanje ali dogodek, morda nenavadna želja partnerja po drugačnosti in izvirnosti v odnosu ali intimnem razmerju, lahko povzroči nemir in precej vznemirjenja. Tudi izbruhe ljubosumja in oster odziv na drugi strani, če bi eden od partnerjev čutil, da je njegova svoboda preveč omejena, ali stabilnost zveze ogrožena.  

Zavedajmo se, da je ljubezen pristna le, če se v njej počutimo svobodno. Če partnerja v odnosu lahko ohranita svojo posebnost, individualnost in neodvisnost. Ko se partnerja v celoti sprejemata in ne poskušata drug drugega spreminjati.

Z Luno v Biku se prepustimo ritmu narave in preživimo današnji dan in vikend, ki je pred nami, v umirjenih taktih čutnega Bika. V prijetnem domačem vzdušju se umirimo in sprostimo v krogu najbližjih.

Pri nas doma že diši po piškotih. »Preizkusna« praznična peka se po navadi razvleče kar do božiča – na veliko veselje mojih najmanjših. In vsak ima »svoje« najljubše piškote, jaz pa veliko veselja ob njihovem navdušenju.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več