PONEDELJEK 14. DECEMBER – Popolni sončni mrk na 23° Strelca

Fotografije: google.com

Se bomo pripravljeni odpreti za drugačna mnenja in strpno predstaviti svoja? Bomo zmogli preseči razlike in nasprotovanja, ki nas razdvajajo? Se bomo zmogli dogovoriti o pomembnih zadevah, ki so nam skupne in na njih graditi? To so ključna vprašanja, ki zadevajo ne le družbena dogajanja, ampak tudi življenje vsakega posameznika.

Sonce bo ob 7.42 uri vzšlo na 23° Strelca, zašlo bo, kot zdaj že ves december, ob 16:11 uri. Tudi Luna se pomika po znamenju Strelca in ob 17.16 se bosta združila v nov ciklus ob sončnem mrku na 23.° tega optimističnega in velikopoteznega znamenja.

Znamenje Strelca je znamenje navdušenega optimizma in avanturizma, tudi plemenitosti, visokih idealov in moralnih norm. Motivirani s to pozitivno energijo delujemo v skladu z našimi prepričanji in težimo k iskanju globljega smisla tako v družbenem dogajanju kot tudi v osebnem življenju, ko si postavljamo cilje za obdobje, ki je pred nami.

Ko to pišem, sta Luna in Merkur poravnana z južnim Luninim vozlom na 19.° Strelca in nas opominjata, da bomo morali opustiti težavne in neproduktivne pretekle vzorce. Merkur simbolizira komunikacijo in način razmišljanja, v znamenju Strelca pa tudi, kako izražamo svoja prepričanja. Povezava z Luno kaže, da je komunikacija zelo čustveno obarvana, zato vodi v izrazito pristranskost. Na eni strani v naklonjenost in povezovanje z ljudmi, ki mislijo podobno, in v zavračanje, tudi zamere in celo sovraštvo do tistih, ki mislijo drugače.

To je tudi najpomembnejša tema današnjega popolnega sončnega mrka ob poravnavi Lune in Sonca na 23.° Strelca in v tesni povezavi z Merkurjem na 20.°Strelca, ki postavlja kuliso dogajanja vsaj za obdobje do naslednjega sončnega mrka v juniju 2021.

Slika: Popolni sončni mrk 14. 12. 2020



Z neharmoničnim vplivom Neptuna naše želje in vizije merijo visoko in hitro lahko prerastejo v iluzije in povsem nerealna pričakovanja. Informacije, ki jih prejemamo, so včasih zmedene, drugič jih ne razumemo jasno in si jih razlagamo vsak po svoje in iz zaprtega mehurčka lastnega prepričanja. V poplavi vseh mogočih informacij, pogosto povsem nasprotujočih, je težko prepoznati resnične. Zdi se, da se na vire informacij ne moremo zanesti in zato  težko sprejemamo pomembne odločitve.

Obetaven trigon potentnega Marsa je znak navdušenja in visoke motivacije, da stvari premaknemo in se podamo v nove avanture, obrnjeni v prihodnost. Mars iz svojega znamenja Ovna daje dovolj energije, da pogumno razširimo krila in se samozavestno podamo za svojimi cilji. Te pa bomo zaradi zmedenega in nejasnega neptunskega vpliva trenutno težko prepoznali, zato je prav, da smo tudi pri tem dovolj zadržani in ne prehitevamo stvari.

Merkur, ki  pomembno dopolnjuje energijsko sliko ob mrku, predstavlja tudi premikanje in krajša potovanja, odnose s sorojenci in drugimi sorodniki, z ljudmi iz svoje bližine in jasno kaže na izzive, ki so s tem povezani. Želimo si stikov z njimi, je pa prav, da se pri tem zavedamo tveganja in se obnašamo odgovorno in samozaščitno.

Se bomo pripravljeni odpreti za drugačna mnenja in strpno predstaviti svoja? Bomo zmogli preseči razlike in nasprotovanja, ki nas razdvajajo? Se bomo zmogli dogovoriti o pomembnih zadevah, ki so nam skupne in na njih graditi? To so ključna vprašanja, ki zadevajo ne le družbena dogajanja, ampak tudi življenje vsakega posameznika.

Harmonična povezava Venere (odnosi, denarne zadeve) in Jupitra (uspeh, optimizem) kaže, da smo pripravljeni na sodelovanje, Saturn nam daje premišljenost in strpnost. Venera je v znamenju Škorpijona, ki omogoča preoblikovanje in obnavljanje,  Jupiter in Saturn pa ta proces spodbujata in podpirata.

In to je šele uvod v veliki decembrski finale, zaključek leta 2020. V karti mrka Jupiter že dohiteva Saturna in na dan zimskega solsticija se bosta združila povsem na začetku zračnega znamenja Vodnarja. Tretja od velikih konjunkcij zgodovinskega leta 2020 bo tako postavila kuliso za naslednjih 20 let.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več