PONEDELJEK 28. DECEMBER - Lunin dan

Fotografije: Star Walk

Sonce bo danes vzšlo ob 7.49 uri na 7° Kozoroga, zašlo bo ob 16.18 uri.

Čeprav nam bo Luna dan obarvala z lahkotnejšo energijo komunikativnih Dvojčkov, bo težaven aspekt Lune z Venero in kmalu zatem še s Saturnom razkril problematične odnose, nasprotovanje, nesoglasja ali nelagodje v partnerski zvezi ali v nekem drugem odnosu. Z občutki izoliranosti, osamljenosti in čustvene ohladitve se bomo spopadali bolj ali manj skozi ves dan, saj se bo igriva avanturistična Venera po sončnem zahodu neharmonično povezala s hladnim Saturnom.

Harmonični trigon Sonca in Urana ob koncu noči, še pred zoro, prebuja v nas željo po drugačnosti, po spremembah, ki bi nas odrešile duhamorne rutine. Navdušile nas bodo nove vznemirljive ideje ali ljudje, ki jih predstavljajo. Vsekakor bomo rabili več prostora in svobode, da izrazimo  svojo individualnost. Želeli si bomo novih doživetij in izkusiti nekaj povsem novega. V trenutnih razmerah smo glede tega res zelo omejeni, a naj nam to ne pokvari dneva. S tem aspektom smo namreč tudi bolj prilagodljivi in pripravljeni sprejeti novosti in spremembe, predvsem pa se na izviren in kreativen način spopasti z vsakim problemom.

Neharmonični vpliv Jupitra naše načrte in pričakovanja poganja daleč preko naših trenutnih možnosti. V povezavi z Luno, ki se bo kasneje neharmonično povezala še z Neptunom, nas lahko zanese v idealiziranje, iluzije in popolnoma nesebično razdajanje. Prevelika pričakovanja, ki so odraz naših želja in nimajo nobene osnove v resničnem življenju, vodijo v razočaranje in neizpolnjenost. Tudi občutek, da nas drugi izkoriščajo in da smo v bistvu žrtev v nekem odnosu.

Zelo bomo občutljivi na čustva drugih, ki jih intuitivno in zelo subtilno zaznavamo okrog sebe, zato bo pravi izziv obdržati dovolj zdrave čustvene distance.

Popoldanske ure bo zaznamoval še neharmoničen aspekt Venere (ljubezen, odnosi, denar) in hladnega Saturna, zato bomo še močneje občutili osamljenost in izoliranost, pa tudi nekaj nemira. Avanturistična Venera v Strelcu nas vabi v zabavo in druženje,  pa to zdaj ni mogoče (Saturn).

Lahko pa načrtujemo novoletno praznovanje v krogu najbližjih in si izmislimo nekaj novega, izvirnega in kreativnega. Pokličimo prijatelje in jim zaželimo vse lepo. Njim in nam bo lepo v duši.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več