SREDA, 23. DECEMBER - Težaven kvadrat Marsa in Plutona

Fotografije: Sky Safari: Luna se približuje Marsu

Na Merkurjev dan bo Sonce vzšlo ob 7:48 uri že skoraj na 2. stopinji hladnega Kozoroga, zašlo bo ob 16:14 uri. V energijah Kozoroga je vse naše delovanje strogo podrejeno ambicijam in dolžnostim, zato bomo predvsem osredotočeni na doseganje ciljev. Luna bo še ves dan v impulzivnem Ovnu zato bomo aktivni in delovni.

Vsekakor je bolje, da pomembno delo opravimo do zgodnjega popoldneva. Popoldne se bo namreč dovršil zelo težaven kvadrat impulzivnega Marsa in strastnega intenzivnega Plutona in potlačena čustva kot so jeza in bes, ljubosumje ali maščevalnost, lahko izbruhnejo brezobzirno in z vso silovitostjo. Pri težavnem prepletanju njunih energij gre vedno za neusmiljen spopad za prevlado in dominacijo, obvladovanje drugih tudi z grobo silo in nepopustljivo. 

Seveda na to energijo ne reagiramo vsi na enak način. Najtežje vibracije »ujamejo« tisti, ki imajo težavno povezavo Marsa in Plutona že v osebnem horoskopu. Za tretjo dekado zemeljskih znamenj Bika in Device (ali če imate v tem območju planet ali pomembno točko v osebnem horoskopu) je lahko vpliv Plutona ugoden, saj daje veliko notranjo moč, sposobnost, da se po velikih naporih regeneriramo in obnovimo moči, pa tudi sposobnost, da prepoznamo stvari, ki jih je potrebno spremeniti in to sprejmemo brez prevelikih   notranjih napetosti. Marsov vpliv zagotavlja nov energijski impulz za ognjeni znamenji Leva in Strelca.

Najbolj težavno ga bomo doživljali, če imamo planet ali pomembno točko horoskopa v tretji dekadi kardinalnih znamenj Ovna, Raka, Tehtnice in Kozoroga.

Pozno zvečer se bo v to dogajanje vključila še Luna, ki prehaja znamenje Ovna. Razburkane strasti bodo dosegle vrelišče, če ne bomo uspeli doseči ciljev, za katere smo si strastno prizadevali, ali vzpostaviti nadzora. V odnosu ali na področju, kjer nam je to zelo pomembno.    

Leto 2020 nam razkriva, kako malo lahko v resnici kontroliramo in veliki učitelj Saturn, gospodar časa in karme, nas uči potrpljenja in SPREJEMANJA tistega, na kar ne moremo vplivati. Težavne, a zelo dragocene lekcije.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več