TOREK, 15. DECEMBER - Venera v znamenje Strelca

Fotografije: google.com

Luna je ponoči vstopila v znamenje Kozoroga. Venera je na zadnji stopinji Škorpijona povezana s fiksno zvezdo Bungulo, po sončnem zahodu se bo premaknila v Strelca. Stacionarni Kiron na 5.° Ovna nas bo opomnil na nezaceljeno čustveno rano.

Sonce bo vzšlo ob 7.43 uri na 24.°Strelca, zahaja pa že ves mesec ob 16.11 uri.

Luna je v zgodnjih jutranjih urah vstopila v zemeljsko  znamenje Kozoroga in naš pogled je resnobno zazrt v praktične vsakdanje obveznosti. Najprej delo in odgovornosti, šele potem, če bo ostalo kaj časa, se lahko tudi sprostimo. Danes bo to še šlo, bo pa v torek in sredo težavneje, saj nas bo Venera vabila v avanture.

Venera se pred vstopom v znamenje Strelca (danes popoldne po 17.00 uri) povezuje v harmonični sekstil z Jupitrom in Saturnom na 29. stopinji znamenja (Škorpijon / Kozorog). Lojalnost, stabilnost in odgovornost v ljubezenskih odnosih – zavedanje, da se lahko zanesemo na partnerja, bodo pospremili Venerin prehod v avanturističnega Strelca, kjer pa je njena energija povsem drugačna. Optimistično avanturistična, ognjevita in neposredna, v iskanju intelektualne stimulacije in predvsem svobodna in neodvisna. Za partnerje, ki prisegajo na bolj konservativen odnos, je to lahko tudi obdobje negotovosti in nelagodja.

Venera, planet ljubezni, lepote in harmonije, teži k ustvarjanju in ohranjanju harmoničnih odnosov. Če smo se v preteklih dneh zapletli v nesoglasja s partnerjem ali drugo pomembno osebo v našem življenju, je današnji dan kot nalašč, da spor zgladimo in sklenemo mir.

Venera se danes pomika v območju fiksne zvezde Bungula (znana tudi kot Toliman) iz ozvezdja Centaurus, ki nosi pozitivno energijo Venere in Jupitra. Venera in Jupiter sta zdaj harmonično povezana v duhu naklonjenosti in sodelovanja. Tudi Venerin vladar Mars zagotavlja veliko pripravljenost in motiviranost za delovanje, zato je to vsekakor povezava, ki omogoča, da energijo zvezde živimo in jo kanaliziramo na najbolj pozitiven način.

Bungula predstavlja pomembne prijatelje in ugleden družbeni položaj. Lahko celo nakazuje na težave v odnosu med dvema ženskama ali zaradi dveh žensk – prejšnje in naslednje. V simboličnem smislu to zvezdo namreč opisujejo kot »Nekoč in v Prihodnje« oz. »Preteklost in Prihodnost«. Ob trenutni planetarni postavitvi kaže, da je zdaj težave mogoče dolgoročno razrešiti.

Trezno in odgovorno bomo ravnali z denarjem, dokler se Venera ne premakne v Strelca. Potem si bomo bolj popuščali in se predajali hedonizmu.

Trigon Marsa in Merkurja še pred zoro bo izostril naše misli in tudi jasno bomo znali predstaviti svoje stališče. Oster um in naglo sprejemanje odločitev, pa tudi prepoznavanje pravih idej, pa naj bodo še tako nenavadne, nam lahko pomaga, da rešimo zadevo na zelo izviren način.

Stacionarni Kiron nas bo spomnil na nezaceljeno čustveno rano, preden bo po mesecih retrogradnosti na 5.° Ovna nadaljeval v »normalno« direktno. V resnici bo njegov obrat trajal več dni, saj se bo šele do 20. 12., dan pred solsticijem premaknil za 1 ločno minuto (60 – ti del stopinje). Kiron je arhetip zdravilca in vsega, kar povezujemo z zdravljenjem, a tudi boleznijo in z vsemi velikimi izbruhi pandemij v zgodovini.

Njegov ciklus traja približno 50 let, njegova orbita pa povezuje orbiti Saturna (tradicije in konservativnosti)  in Urana (tehnološki napredek, napredne ideje, humanizem), ki sta oba vladarja Vodnarja. Kironov premik prav ob prehodu Saturna v znamenje Vodnarja je zato zelo pomenljiv in nakazuje sproščanje energije.

O tem bom več pisala v prihodnjih dneh. Današnji dan pa naj vam mine v prijetnih energijah ljubeznive Venere. Izkoristite ga kar se da prijetno.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več