TOREK, 29. DECEMBER

Fotografije: Star Walk: Ob sončnem vzhodu

Zmernost! Ohranimo trezno glavo pri prazničnem nakupovanju in veselem praznovanju.

Sonce bo vzšlo ob 7.50 uri na 8.° Kozoroga, zašlo bo ob 16.19 uri.  8.° Kozoroga je energijsko zelo težaven položaj, saj se tukaj nahaja fiksna zvezda (v resnici gre za meglico) Facies v ozvezdju Strelec (Sagittarius), ki nosi energijo Sonca in Marsa in predstavlja agresivnost in borbenost. Astrološko je to zvezda močnih ideoloških prepričanj, ki so lahko verska, filozofska ali politična, in za katera se borimo z vsemi sredstvi v prepričanju, da cilj opravičuje sredstva.

Marsov dan začenjamo s harmonično povezavo Lune z Marsom. Pričakovali bi, da bo dinamično in aktivno, a bolj v besedah kot v dejanjih, saj bo Luna vse dopoldne v praznem teku.

Pred poldnevom se bo Luna premaknila v »svoje« znamenje Raka in v središču našega zanimanja bo družina in skrb za najbližje. Bolj bomo čustveni, a tudi pretirano občutljivi in hitro bomo spreminjali razpoloženje.

Ob takšnih dnevih še posebej potrebujemo naklonjenost in občutek, da smo ljubljeni. Le tako se počutimo izpolnjeno in varno. Z Luno v Dvojčkih smo zadovoljni že s površno navrženimi izjavami ljubezni, v Raku pa je to povsem drugače. Treba je preiti od besed k dejanjem in izkazovati ljubezen z nežno skrbjo in drobnimi pozornostmi do partnerja in predvsem do svojih najbližjih. Znamenje Raka opisuje najintimnejši del zodiaka. Tukaj smo sprejeti v celoti, takšni kot pač smo in svojem intimnem krogu (najbližji, tesni prijatelji) se lahko povsem sprostimo. Počutimo se varno in zaščiteno in lahko odložimo oklep, ki nas ščiti pred zunanjim svetom.

Težaven aspekt nežne receptivne Lune s hladnim Saturnom v zgodnjem popoldnevu bolj kaže na to, da naša pričakovanja in želje ne bodo naletele na odziv, kakršnega si želimo. Na to se seveda odzivamo različno. Eni z umikom in žalostjo, drugi s čustveno manipulacijo.

Pod vplivom spet neharmonične povezave Lune z Jupitrom pa lahko naše potrebe projiciramo na druge in jim posvetimo pretirano in nepotrebno skrb, jim vsiljujemo pozornosti, ki si jih v resnici sami želimo in jim s tem povzročamo nelagodje. Oboje, premalo pozornosti, čustveni hlad in nadležna vsiljivost lahko odpre stare čustvene rane ali povzroči nove, posebej še, ker se bo Luna zvečer povezala v kvadrat s Kironom.

Kvadrat predstavlja notranje napetosti, ki nas silijo, da nekaj spremenimo. Spiritualna zdravilna energija Kirona, ponuja priložnost, da ta negativna občutenja ozavestimo in premagamo. Zavedanje, da ni nihče izven nas odgovoren za naše počutje in okoliščine, v katerih se nahajamo, in da sami kreiramo svoje življenje, nam bo pomagalo, da bomo na zadeve gledali bolj objektivno.

Venera in Jupiter sestavljata neharmonični polkvadrat. Naj vas ne zanese v pretiravanje in ekstravagantnosti, ki si jih težko privoščite. Venera je v Strelcu avanturistična, megalomanska in brezskrbna. Želimo si le najboljše in vsega preveč. Jupiter pa se že oddaljuje od Saturna, ki ga je vse leto omejeval in ga držal bolj »na kratko« in v Vodnarju so njegove odločitve hipne, v trenutku.

Pri prazničnih nakupih bodimo zato previdni in denarnico poskušajmo imeti pod nadzorom. Enako nas bo vleklo v brezskrbno, celo lahkomiselno pretiravanje pri drugih zadevah, ki jih predstavlja Venera (ljubezen, odnosi, zabava, uživanje, denar).

Venera je zdaj zelo blizu južnemu Luninemu vozlu, ki simbolizira izgube in z njimi se bomo morali soočati v naslednjih dneh, če z denarjem in v ljubezni (odnosih) ne bomo dovolj skrbni in pozorni. 

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več