VIKEND 19. IN 20. DECEMBER - JUPITER V ZNAMENJE VODNARJA

Astrološki dogodek dneva je vsekakor vstop Jupitra v znamenje Vodnarja. Če bi se zgodil v nekem drugem času, bi mu gotovo namenili več pozornosti, a zdaj se pomembni dogodki nizajo drug za drugim in šele z neke časovne distance se bomo zavedali, v kako prelomnem času živimo.

Sonce bo v soboto  vzšlo ob 7:46 uri na 27.° Strelca in v nedeljo še minuto pozneje, zašlo bo obakrat ob 16:12 uri. Luna se bo v soboto do zgodnjega popoldneva pomikala po zadnji tretjini Vodnarja, sobotno popoldne in nedeljo pa nam bo obarvala z nežno neptunsko energijo, ko se bo pomikala po znamenju  Rib.

Astrološki dogodek dneva je vsekakor vstop Jupitra v znamenje Vodnarja. Če bi se zgodil v nekem drugem času, bi mu gotovo namenili več pozornosti, a zdaj se pomembni dogodki nizajo drug za drugim in šele z neke časovne distance se bomo zavedali, v kako prelomnem času živimo.

Jupiter se je zdaj že zelo približal Saturnu in lahko si samo želimo naklonjenost vremena, da bomo lahko opazovali spektakel ob njuni združitvi, Božično zvezdo.

Jupiter gostuje v vsakem znamenju približno 1 leto. Zdaj, ko to pišem, je povsem na zadnjih minutah Kozoroga, ki je zanj najmanj prijazno okolje. Omejitve, pravila, ki jih je treba upoštevati, dolžnosti in zadolžitve – vse to največjemu med planeti nikakor ni po godu. Jupiter simbolizira rast in širjenje, čast, obilje in uspeh, spoznavanje in razumevanje, potovanja v oddaljene dežele in spoznavanje novega, še neznanega. Učenje in poučevanje sta v njegovi domeni, pa pravičnost, pravosodje in moralne vrednote.  Vse to so tudi področja, ki bodo deležna vodnarskih reform, prebujanja in ozaveščanja.

Skozi znamenje Vodnarja bo Jupiter odbrzel z nadzvočno hitrostjo, saj se bo že sredi maja (13. 5.) podal na kratko spiritualno avanturo v znamenje Rib, a samo do 2. stopinje. Tam se bo konec junija obrnil in se vrnil v Vodnarja, kjer bo ostal do 28. decembra 2021.

Nasploh nam današnje planetarne povezave obetajo mirno in prijetno soboto. Če je ostalo še kaj nedorečenega ali nerazrešenega v partnerski zvezi ali v nekem drugem odnosu, je zdaj priložnost, da nesoglasja zgladimo.

Prijetno mirno popoldne v nežnih neptunskih tonih nas vabi, da ga preživimo ob sproščanju ali meditaciji, morda ob branju knjige ali poslušanju glasbe, pa romantičnih filmov je na pretek na vseh programih. Druženje z najbližjimi nam bo prijalo.  Nikar ne zanemarimo intuitivnih prebliskov, ki nam osvetljujejo sporočila našega nezavednega. Prisluhnimo svojemu notranjemu glasu. 

Nedelja bo bolj stresna, posebej še, če si bomo zadali več, kot trenutno zmoremo. Z Luno v Ribah nismo najbolj produktivni, tudi ne zelo jasnih misli in osredotočeni, zato je bolje, da pomembna opravila odložimo (če je to mogoče), nedeljo pa izkoristimo za počitek in se v miru pripravimo na delovni teden.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več