VIKEND 21. IN 22. NOVEMBER

Fotografije: google.com

Zanimiv in pester vikend je pred nami. Luna bo vso soboto v neodvisnem Vodnarju in v nedeljo v sanjavih Ribah. Sonce vstopi v optimističnega Strelca in Venera v strastnega Škorpijona. Dnevi so vse krajši. V soboto bo Sonce vzšlo ob 7.17 in zašlo ob 16.19 uri, v nedeljo bo vzšlo minuto pozneje in zašlo minuto prej.

Zadnje, kar bi si želeli, v dneh, ko nam atmosfero dneva barva vodnarska Luna, je dolgočasje in rutina. Dan je kot nalašč za adrenalinske aktivnosti, seveda, če ste športni navdušenec. Če so vam bližje intelektualne aktivnosti, boste morda vzeli v roke knjigo ali si ogledali film s SF ali futuristično vsebino. Tudi astrologija je izrazito vodnarska veda ali umetnost, kakor jo pač čutite. Zame je oboje.

Če ne gre “v živo”, se lahko preko interneta in računalnikov (telefona) povežemo s prijatelji – spet zelo vodnarsko. Tudi če so daleč, se lahko z njimi družimo ob kavi v domači dnevni sobi in izmenjamo ideje. Skratka, naredimo si pester in zanimiv dan. 

Dva pomembna premika se bosta zgodila danes. Popoldne bo Venera, planet ljubezni in lepote, vstopila v strastno znamenje Škorpijona. V ljubezenskih odnosih bo v naslednjih 3 tednih (do 15. 12.) več drame, strastnega predajanja in tudi ljubosumja.

Pozno zvečer bo Sonce vstopilo v ognjeno intelektualno znamenje Strelca, ki nas vedno vabi, da prestopimo meje znanega in se podamo v nove dogodivščine. Jupiter je njegov vladar in njegov moto je “Bigger, better, more” (“Večje, boljše, več”). Bolj kot vsakodnevne podrobnosti nas bo zanimala širša slika dogajanja. Zdaj je čas, da si razširimo obzorja in si pridobimo nova znanja. Več bo tudi optimizma in (za)upanja v prihodnost.

V zgodnjem nedeljskem jutru bo Luna vstopila v sanjavo altruistično znamenje Rib. Ob harmonični povezavi  Lune in Venere  se bomo lahkotno prepustili brezdelju in se v miru pripravili na nov delovni teden. Prijeten dan lahko zmoti nekaj nemira in čustvene napetosti še pred zoro, popoldne nam lahko skali  prenagljeno sklepanje, (pre)oster odziv, ali nepotrebno petelinjenje.

Preživimo prijeten dan v atmosferi sočutja in nesebične skrbi za svoje bližnje. Pri tem nikar ne pozabimo nase in si dovolimo počitek in sproščanje. Lahko poslušamo glasbo, ki nam razveseljuje dušo ali si ogledamo romantični film. Lahko tudi preberemo knjigo z duhovno vsebino ali se sprostimo z meditacijo. Sproščujoča kopel ob dišečih svečah ali kozarec vina v najboljši družbi bo kot nalašč  za prijeten zaključek vikenda.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več