SREDA, 11. NOVEMBER

Pred nami so zelo naporni dnevi. Latentna napetost, ki se postopoma stopnjuje skozi vse letošnje leto, se v tem tednu bliža vrhuncu. Po mlaju in Marsovem obratu se bo drama 2020 prevesila v sklepno dejanje.

Martinova sreda je danes, Merkurjev dan. Sonce vzide ob 7:03 uri na 19.° stopinji Škorpijona in zaide ob 16:29 uri. Luna bo od 12.00 ure v praznem teku (brez aspektov z drugimi planeti) in kmalu po 17.00 uri bo vstopila v znamenje Tehtnice.

Luna nam bo obarvala dopoldan s praktično zemeljsko energijo in z lahkoto bomo postorili tudi najbolj zoprna opravila. Lotili se bomo dela, s katerim smo dolgo časa odlašali ali pa se nam bodo kar same ponujale enostavne rešitve zapletenih problemov. Vsekakor bomo iskali rešitve in ne ustvarjali problemov.

Jupiter in Pluton sta zdaj že skoraj povsem poravnana blizu 23° Kozoroga. Njuno silovito moč občutimo že lep čas, saj usodno zaznamujeta družbeno dogajanje. Na osebni ravni zaznavamo pomembne spremembe, če hkrati aktivirata naš osebni horoskop, najbolj težavno tisti, ki imamo planete ali pomembno točko v osebnem horoskopu med 20. in 25. stopinjo kardinalnih znamenj (Ovna, Raka, Tehtnice ali Kozoroga). Le nekaj stopinj naprej se nahaja Saturn, ki bo še pred koncem leta zapustil znamenje Kozoroga. 

Luna bo v dopoldanskem času harmonično povezala planetarne energije vseh treh »težkokategornikov«  in sklenila svojo pot v znamenju Device s pravšnjo mero optimizma, notranje moči in tudi precej umirjeno.

Po 12.00 uri bo Luna še ujela trezno in pomirjujočo energijo potrpežljivega stabilnega Saturna  in se bo s to popotnico mirno pomikala v naslednje znamenje. Martinovo popoldne bo zato precej umirjeno. Kmalu po 17:00 uri se bo  premaknila v znamenje Tehtnice in težišče našega zanimanja bodo odnosi, druženje in pravičnost. Veliko truda bomo vlagali v iskanje porušenega ravnovesja ter v ustvarjanje in ohranjanje harmonije v medsebojnih odnosih, pa naj gre za ljubezenske, prijateljske, družinske ali bolj uradne vezi med nami. Posebej še, ker je tudi Venera, ki vlada znamenju Tehtnice, v tem obdobju v svojem znamenju.

V naši kulturi je današnji dan, Martinovo, praznik vina, saj se na ta dan po tradiciji mošt spreminja v vino. S tem so povezani različni običaji, vedno pa gre za veselo druženje, ki ga spremlja tradicionalna martinova pojedina. In prav temu, veselemu druženju, se bomo morali letos odpovedati.

Pred nami so zelo naporni dnevi. Latentna napetost, ki se postopoma stopnjuje skozi vse letošnje leto, se v tem tednu bliža vrhuncu. Po mlaju in Marsovem obratu se bo drama 2020 prevesila v sklepno dejanje.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več