ZVEZDNI UTRIP JUNIJA 2021

Fotografije: AstroHealing

V junij vstopamo sredi sezone mrkov, ob stopnjevanju napetosti napornega kvadrata med Saturnom in Uranom in z retrogradnim Merkurjem, ki je pred nekaj dnevi začel svoj drugi letošnji retrogradni ciklus v radovednem intelektualnem znamenju Dvojčkov.

Prvi dnevi junija bodo prijetno lenobni z Luno v sanjavih Ribah in Venero, ki se bo premaknila v intuitivno znamenje Raka in se povezala z Jupitrom v harmonični trigon.  Ljubezen do bližnjih bomo izkazovali z nežnostjo in skrbjo. Prijetno se bomo počutili v družinskem krogu, druženju z bližnjimi in ob dobri hrani.

Prvi junijski vikend (5. in 6. junij) bo zaznamovala energija kreativne inspiracije in umetniškega navdiha (Neptuna in Merkurja), sijajna kreativna energija za vsakovrstno umetniško ustvarjanje, posebej še za pisanje, pesniško in glasbeno ustvarjanje. S podporo dinamične impulzivne Lune v Ovnu bomo prekipevali od energije. 

Težavna opozicija borbenega Marsa, ki predstavlja voljo in hotenje ter neuklonljivega Plutona, mogočne energije, ki našim hotenjem nasprotuje in nas pri tem ovira, lahko izzove silovite izbruhe jeze. Razgrete strasti lahko pomirimo ob glasbi in gibanju. Dajte si duška in zaplešite ob rock glasbi.

RETROGRADNI MERKUR 

Merkur je v znamenju Dvojčkov na svojem terenu, kjer se napaja z energijo komunikacije, pridobivanja, povezovanja in pretoka znanja in najrazličnejših informacij, a pod neptunsko lupo, ki nam kaže izkrivljeno, nerealno sliko dogajanja. 

V tem obdobju bomo izpostavljeni vsem mogočim informacijam in mnoge med njimi ne bodo resnične. Bolj kot sicer ob retro Merkurju se bomo soočali s komunikacijsko zmedo in nejasnostjo. Informacije si bomo razlagali napačno ali bodo naša sporočila razumljena napačno, bodisi zaradi šumov v komunikacijski, zelo verjetno pa tudi zaradi namernega zavajanja, saj bo Merkur ves čas retrogradnosti (do 23. junija) in še lep čas potem (do sredine julija) pod vplivom zavajajočega varljivega in pretirano idealističnega vpliva Neptuna, s katerim se je neharmonično (s kvadratom) povezal tik pred obratom. Informacije iz preteklega obdobja bodo zdaj dobile drugačen pomen, morda nekaj dodatnih intuitivnih spoznanj, in šele ob vračanju Merkurja skozi območje sence (do sredine julija) bomo lahko videli celotno in vsaj malo bolj realistično sliko dogajanja.  Zlahka se bomo pustili zapeljati v nepremišljene nakupe, ki bi jih pozneje lahko obžalovali. Velja si zapomniti, da za pomembne odločitve v tem obdobju nimamo dovolj verodostojnih informacij.

Tudi v prometu in v zvezi s potovanji na sploh bo dogajanje zmedeno, pravila glede potovanj bodo nejasna ali jih ne bomo natančno prebrali in nemalo zapletov bo zaradi tega. Zato se velja ob načrtovanju potovanj posebej natančno pripraviti. Oborožite se s potrpežljivostjo. In s humorjem, ta nam pomaga prebroditi še tako zoprne situacije.

SONČNI MRK S TESNO KONJUNKCIJO MERKURJA IN KVADRATOM NEPTUNA

Mlaj, ki je vedno energija iniciacije in novih začetkov, bo hkrati sončni mrk na 19° Dvojčka. Vladar znamenja Merkur bo še vedno retrograden in zelo blizu, manj kot stopinjo oddaljen od Sonca in Lune, kar daje posebno težo idejam, znanju, izobraževanju in komunikaciji, ki bodo v središču dogajanja ne le v tem mesecu, pač pa vsaj v obdobju do naslednjega mrka. Ponovno bomo soočeni z informacijami, ki so bile v preteklem obdobju zamolčane ali preslišane, nekatere tudi namerno zavajajoče. Nič bolj jasne in verodostojne, žal, ne bodo niti v prihodnjem obdobju, saj bodo ob mrku Sonce, Luna in Merkur v kvadratnem aspektu z Neptunom. Sporočila bodo nejasna in nasprotujoča, naše misli pa neurejene, zmedene in težko se bomo zbrali.

MARS V ZNAMENJE LEVA

Ob mrku bo Mars na zadnji stopinji Raka, še vedno pod vplivom intenzivnega Plutona. Če se nam bo zdelo, da je ogrožen kdo od najbližjih, se bomo brez oklevanja in z vso strastjo postavili zanj. Že naslednji dan (11. junij) bo vstopil v znamenje Leva in s to energijo si bomo postavili ambiciozne cilje, samozavestno, neustrašno in s strastjo. Zlahka se tudi zapletemo v neproduktivne ego spopade, če bi se nam zdelo, da nismo dovolj cenjeni. Z Marsom v Levu (11. 6. do 29. 7.) si želimo pritegniti pozornost in če bo treba, bomo pač uprizorili tudi nekaj drame.

STOPNJEVANJE NAPETOSTI - KVADRAT SATURNA IN URANA OB KONCU MESECA DOPOLNI MARS V TEŽAVNI T KVADRAT  

Napetosti bodo proti sredini meseca naraščale in dosegle vrhunec ob drugem letošnjem kvadratu Saturna in Urana, ki se bo dovršil 15. junija ob prvi minuti dneva na 13° Vodnarja / Bika. Soočanje z neizogibnimi spremembami, na katere še nismo pripravljeni in se oklepamo znanega in hkrati notranja potreba, da nekaj spremenimo, a nas pri tem nekaj ovira (včasih samo strah in potreba po varnosti), da ne zmoremo narediti koraka v smeri spremembe. Posebej težavno bo ob koncu junija, ko bo Mars iz ponosnega in častihlepnega Leva z njima sestavil težavno konfiguracijo (T kvadrat), ki je vedno zelo dinamična in stresna, nakopičene napetosti pa terjajo sprostitev. Pod vplivom eksplozivne energije Marsa in Urana zdaj in takoj, Saturn pa zahteva previdnost in potrpežljivost. Na področju družbenega dogajanja lahko zato pričakujemo dodatno zaostrovanje napetosti, osebno pa bodo najbolj težavno občutili ta vpliv tisti, ki imajo planete ali pomembno točko horoskopa med 10. in 15. stopinjo fiksnih znamenj (Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja).

SONCE V ZNAMENJE RAKA IN POLETNI SOLSTICIJ

JUPITROV IN NEPTUNOV RETROGRADNI OBRAT, VMES ŠE MERKURJEV DIREKTNI OBRAT

Dinamično astrološko dogajanje nam bo popestrilo začetek poletja. Jupiter in Neptun se zdaj prvič po 165 letih skupaj nahajata v njunem znamenju Rib, kjer se bosta v prvi polovici naslednjega leta združila v veliko konjunkcijo. Po naravi tako zelo sorodna, oba spiritualna sanjača, ki sanjata velike sanje. Jupiter znotraj meja, ki jih riše Saturn, a vedno pomika letvico še višje, še dlje in še močneje. Neptunovo sanjarjenje je brezmejno, idealistično in utopično. Ob njunem obratu bomo smisel našega obstoja in vero v prihodnost iskali znotraj nas samih. Ponotranjili bomo nova spoznanja in na njih utemeljili prepričanja in vrednote, po katerih se ravnamo v življenju. Bolj kot materialnim in posvetnim vrednotam bomo sledili spiritualnim.

Jupiter se obrača povsem na začetku znamenja Rib, kjer se nahaja fiksna zvezda Enif iz ozvezdja Pegaz (o tem več v drugem prispevku) in se bo 28. julija vrnil v znamenje Vodnarja, kjer bo ostal vse do zadnjih dni decembra.

Merkur, ki bo ob solsticiju že skoraj stacionaren in zato zelo močan, se bo po obratu 23. junija podal proti tretjemu kvadratu z Neptunom in tudi če bi se nam zdelo, da stvari počasi dobivajo bolj jasno podobo, je to morda le utvara, privid, ki je rezultat goreče želje, nepopolnih in izkrivljenih informacij ali celo namernega zavajanja.

PREPUSTIMO SE IN UŽIVAJMO V LEPIH TRENUTKIH

Seveda bo v juniju tudi veliko lepih trenutkov, če jih bomo le zmogli prepoznati in v njih uživati. Čas nežnosti s Soncem v Raku usmeri našo pozornost v domače okolje. Sproščeno druženje s svojimi bližnjimi in prijatelji, pa tudi nežni romantični trenutki ob zvokih glasbe in ob kozarcu penine. Uživanje v intimni atmosferi in v udobju lastnega doma. Skrbno izbrana hrana, ki jo pripravimo v družbi. To je le nekaj slik, ki jih ponuja Venerino spogledovanje z Jupitrom v začetku meseca in nežno romantično hrepenenje z neptunskimi vibracijami ob polni Luni (24. 6.). Ko se bo Venera ob koncu meseca povezala s Plutonom, naj se romantično hrepenenje stopnjuje v strastni erotični ples.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več