Aprilska polna Luna na 29° kritični stopinji Tehtnice

Fotografije: google.com

Opozicija Sonca in Lune vnaša nemir in čustveno napetost, ki je močno obarvana z uranovsko željo po svobodi in neodvisnosti, po spremembah. Vznemirjenje in nestrpnost, pa čustvena napetost in stres lahko vodijo v impulzivne čustvene reakcije.

29. stopinja je kritična stopinja, v kateri je skoncentrirana in zato še močneje poudarjena energija znaka in hkrati, ker je to zadnja stopinja znamenja, nosi simboliko zaključevanja.

Os Oven – Tehtnica je os odnosov. Oven, kjer se nahaja Sonce je povsem osredotočen sam nase. Tehtnica, znamenje Lune, ki mu vlada Venera, želi harmonijo in je pripravljena sklepati kompromise. Za vsako ceno.

Vladar Ovna je Mars, ki pooseblja delovanje, akcijo in v Ovnu je Sonce na višini, s tem pa postavlja v ospredje željo, da se  uveljavimo in dosežemo nekaj pomembnega. Izvirno in samosvoje, predvsem pa samostojno in neodvisno od drugih, kot nam to narekuje Uran, ki je v tesni povezavi s Soncem. V času polne Lune je Ascendent (velja za Ljubljano) na kraljevski 15° Leva, Sonce pa v zenitu, kar povsem jasno odraža to energijo.


Napetost te polne Lune se stopnjuje zaradi čustvenih potreb, ki jih zrcali položaj Lune v Tehtnici – to pa je potreba, da poiščemo ravnovesje v partnerski zvezi, ki bo v enaki meri upoštevalo potrebe in želje partnerjev in bo sprejemljivo za oba. Seveda pa nakazuje tudi notranjo čustveno razdvojenost in nemir, saj nas na eni strani žene ambicija in želja po dosežkih, hkrati pa čutimo, da moramo ustreči tudi čustvenim potrebam in za to je potreben kompromis. Morda se bomo morali odreči nekaterim ciljem, da bi ohranili mir in notranjo čustveno stabilnost.

Venera, ki vlada znamenju Tehtnice in simbolizira ljubezen in odnose, se nahaja povsem na  koncu znamenja Rib, kjer hrepenimo po romantični ljubezni in smo se pripravljeni popolnoma predati in prepustiti. Za  dobrobit ljubljene osebe in ljubezni smo se pripravljeni povsem nesebično in brez pomislekov žrtvovati.

V času polne Lune sta Luna in Venera neharmonično povezani, kar jasno kaže na to, da nam takšno stanje v odnosih več ne ustreza, zato bomo to želeli spremeniti (vpliv Urana). Sonce in Luna sta še pod vplivom Plutona, planeta preobrazbe in regeneracije (obnove), sta pa od njega že precej oddaljena, torej smo v sebi že doživeli spremembo in prebujeni z uransko energijo bomo to želeli udejanjiti brez odlašanja. Takoj.

Z Merkurjem in Venero v Ribah v zadnjih dveh mesecih smo delovali bolj po občutkih  in usmerjeni z intuitivnimi zaznavami. V dneh okrog polne Lune, ko bosta oba prestopila v znamenje Ovna, se bomo s svežo energijo in z jasnimi predstavami, kaj si v resnici želimo, lotili potrebnih sprememb.

Posebej močno bomo čutili vpliv teh energij, če imamo osebni planet ali pomembno točko horoskopa na zadnjih stopinjah kardinalnih znamenj (Oven, Rak, Tehtnica, Kozorog) ali na prvih stopinjah fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar), kjer je zdaj močan tudi vpliv tranzitnega Urana.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več