Dream the impossible dream

Fotografije: google.com

Druženje Neptuna, sanjača in vizionarja, z brezmejnim optimistom in ekstravagantnim hedonistom Jupitrom - ko sanje dobijo krila.

Leto 2019 prevladujoče barva energija kvadrata Jupitra in Neptuna.  Letos se bosta kar trikrat povezala v  neharmonični kvadrat, vpliv te energije pa je čutiti tudi, kadar aspekt med njima ni egzakten, se pravi, da nista na isti stopinji, sta pa dovolj blizu, da se energijsko prepletata, lahko sodelujeta in se dopolnjujeta, v tem primeru pa tudi potiskata drug drugega v ekstreme.

Prvič sta se povezala v kvadrat sredi januarja na 14°, naslednjič se bosta v juniju na 18° in še zadnjič letos v septembru na 17°. Oba se nahajata v svojem znaku, Neptun v Ribah in Jupiter, ki je vladar obeh znakov, v Strelcu. Kadar potujejo po »svojih znakih«, se energije planetov izražajo posebej močno in na  najplemenitejše načine, a njuno medsebojno delovanje bo lahko ekstremno, pretirano. Popolno prepuščanje sanjarjenju, idealizem na eni strani in nebrzdana vera in optimizem na drugi.

Neptun je planet hrepenenja, intuicije, inspiracije, pa tudi razočaranja, iluzij in nerealnih pričakovanj. Z njim doživljamo globoke duhovne, celo mistične izkušnje. Poraja se nam nov navdih in povsem nova vizija našega življenja. Vera, da se čudeži dogajajo, da vse je mogoče, predajanje sanjam – brez zadržkov, brez pomislekov, brezpogojno in v celoti – vse to je Neptun.

Umetniška in kreativna inspiracija z Neptunom zlahka najde pot, da se prelije v glasbene, umetniške, literarne in podobne stvaritve, seveda le če vam je bil talent položen v zibelko. 

Jupiter predstavlja optimizem, širitev in rast, naše ideale, vrednote in prepričanja. Predstavlja naš življenjski smisel, zaradi katerega je življenje vredno živeti. Spodbuja nas, da širimo svoja obzorja, intelektualno in duhovno. Pripravljeni smo na več tveganja, pripravljeni da gremo avanturi svojega življenja naproti, da to naredimo z zaupanjem in prežeti z optimizmom. 

S kombinacijo Neptuna in Jupitra naše sanje dobijo krila. Druženje Neptuna, sanjača in vizionarja, z brezmejnim optimistom in ekstravagantnim hedonistom Jupitrom je čas, ko želimo poseči za svojimi sanjami………………………………………

Kako bomo živeli to energijo je seveda povsem odvisno od nas samih. Od snovi, iz katere smo stkani. 

  • Bomo hrepeneče segli po zvezdah, z vero in entuziazmom, prepričani, da je vse mogoče?
  • Bomo prekipevali od optimizma in hrepenenja, ker je zdaj končno čas, da uresničimo svoje sanje?
  • Se bomo povsem predali novim duhovnim spoznanjem in mističnim izkušnjam?
  • Bomo povsem preplavljeni s čarobno neptunsko energijo našli pot, kreativni kanal, da se naši notranji darovi prelijejo v umetniške in glasbene stvaritve?
  • Bomo sledili svojim sanjam, da uresničimo želje svoje Duše, vse tisto po čemer hrepenimo vse življenje?
  • Ali pa bomo po Jupitrovo želeli življenje uživati s polnimi pljuči, hedonistično in brez omejitev, prepričani da se bo vse dobro izteklo, ne da bi se obremenjevali s posledicami?

Kako bomo živeli to energijo, je seveda povsem odvisno od vsakega posameznika. Najmočneje jo boste podoživeli, če imate že v svojem osebnem horoskopu kvadrat Jupitra in Neptuna. Posebej močno jo boste občutili, če imate v osebnem horoskopu planet ali pomembno točko (Asc – Dsc, IC - MC) v spremenljivih znamenjih (Dvojčka, Devica, Strelec, Ribi) na stopinjah (14 – 18), kjer se ta kvadrat aktivira.

Nasvet, ki ga je vredno upoštevati: Ohranimo trezno glavo

Prevelika pričakovanja, slepo zaupanje in sledenje sanjam nas lahko odnese preko roba, ko bomo sanjali nemogoče sanje in se v svojih vizijah podali daleč onstran meja mogočega. Lahkomiselno in s prevelikim tveganjem, brez razmišljanja o posledicah.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več