Enakonočje – astrološko novo leto in polna Luna na osi Oven – Tehtnica

Fotografije: google.com

Ustvarimo čustveno ravnovesje in harmonijo.

Danes pozno zvečer, ko bo Sonce vstopilo v znamenje Ovna, ob pomladnem enakonočju, se začenja  astrološko novo leto. Samo nekaj ur zatem se bosta Luna in Sonce v opoziciji, vsak na svojem bregu, povezala v polno Luno na osi Oven – Tehtnica. 

Ta os simbolizira željo, da začnemo z nečim novim, da se po obdobju popolne pasivnosti z močno poudarjeno energijo Rib, spet aktiviramo in uresničimo svoje cilje. Na drugi strani so z Luno v Tehtnici čustvene potrebe usmerjene v partnerski odnos in vzpostavljanje čustvene harmonije, kar pa ne bo šlo zlahka, saj je naše zavedno hotenje usmerjeno drugam.

Vpliv Urana, ki je tesno povezan z Luno v naporen aspekt (inkonjunkcijo), povzroča čustvene napetosti in nemir, nervozo in razdražljivost. Potrebno bo nekaj prilagajanja, na to pa z energijo Ovna, kjer se nahaja Sonce, nismo pripravljeni.  

Vladarja Sonca in Lune, Mars in Venera sta povezana v težaven kvadrat, povezavo, ki kaže na pretirano strast, kar še stopnjuje notranjo napetost in nas sili v razrešitev. Na eni strani imamo neodvisno Venero v Vodnarju, ki si želi svobodo  in popolno enakopravnost v partnerskem odnosu in pri tem ji pomaga dobronamernost in širina Jupitra, a hkrati čustveno hrepenimo po harmoniji v partnerskem odnosu. Vsekakor je potrebno v njem nekaj spremeniti, prilagoditi ali vnesti več iskric. 

Na drugi strani je močna volja in odločenost, da sledimo svojim ciljem, pa premalo upoštevanja čustvenih potreb. Z Marsom v Biku znamo pametno in koristno razporejati energijo, da je ne razmetavamo po nepotrebnem in podpora Plutona je kot neusahljivi vir energije, perpetuum mobile, zato smo močno osredotočeni na uspeh. Ta energija nosi v sebi tudi močan erotični naboj, ki ponuja kanal za sproščanje čustvene napetosti.

Ves ta notranji nemir se lahko sprosti v čustvenih izbruhih, lahko tudi skozi razčiščevanje odnosov znotraj družine ali z ženskami, ki so nam blizu.  Povezava Sonca s Kironom lahko prinese na površje čustvene rane,  čustveni izbruhi lahko prizadenejo ego in podobno. Pomembno je, da se ne odzivamo pretirano čustveno in da previdno izbiramo besede.  Vsekakor nam pri tem pomaga harmonična in pomirljiva energija Tehtnice, pa tudi Merkurju pomagajo potrpežljive in strpne vibracije Saturna. Lažje se bomo zadržali, da ne bomo izgovorili kaj nepremišljenega in s tem koga prizadeli.  

Sonce je v znamenju Ovna, znamenju njegove višine, kjer so njegove lastnosti najmočneje izražene.  Ker je povsem na začetku znamenja, je simbolika iniciacije, potrebe, da začnemo nekaj novega, še močneje poudarjena. Hkrati pa smo s še vedno retrogradnim Merkurjem, ki se vrača v povezavo s sanjavim Neptunom v Ribah, povsem brez orientacije, kot da smo sredi goste megle, ko so slike zabrisane in povsem nejasne in težko prepoznavamo cilje ali sprejemamo odločitve.

Čutite to razdvojenost v sebi?

Na eni strani smo naveličani pasivnosti in smo komaj čakali pomladno sonce in z njim dotok energije za nov zagon, hkrati pa razumsko težko jasno prepoznamo, kam naj usmerimo svojo energijo.

Prav kmalu se bo tudi to spremenilo. Merkur se bo čez dober teden obrnil, ob tem bomo še izkusili nekaj zmede in nejasnosti, a že v aprilu se bomo počasi začeli vračati v normalo. Sporočila in spoznanja, ki smo jih dobili iz nezavednega, nov pogled na dogodke iz preteklosti in podobno, nam bodo počasi izostrili sliko.  Bom še pisala o tem.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več