HIS DARK MAJESTY – THE SCORPIO

Avtor: Dubravka Oberžan, 23. oktober, 2019

Fotografije: Aplikacija Star Walk

PRAZNUJE(M)O ŠKORPIJONI - rojeni od 23. oktobra do 22. novembra Karizma in velika osebnostna moč. Intenzivno, globoko in skrivnostno bitje. Strastno in erotično, tudi ljubosumno in posesivno.

VLADARJA:                               Mars in Pluton

ELEMENT:                                 voda

KVALITETA:                               fiksno znamenje

KLJUČNO VODILO:                   želim

ŽIVLJENJSKA VLOGA:             siva eminenca

ŽIVLJENJSKA FILOZOFIJA:     vse ali nič

NE POZNA:                               zmernosti

LJUBI:                                        moč, skrivnosti 

SOVRAŽI:                                  izdajo in še bolj izdajalce

NAJVEČJA VRLINA:                 lojalnost

Z njim boste izkusili globino in doživeli najbolj ekstremne izkušnje. Z njim je vse vroče ali ledeno hladno, intenzivno in dramatično ali sploh nič. Ne pozna zmernosti, povprečnost in površnost ga neskončno dolgočasita. Vse ali nič je njegov moto, pri njem ni polovičarstva. 

Očaral vas bo s karizmatičnostjo in osebnim magnetizmom. Njegove oči izražajo strastno predanost, prodorni pogled vidi naravnost v globino vaše duše.

Ne pozna strahu, ovire in izzivi ga motivirajo, da se še bolj zavzeto in povsem predano posveča nalogi. Posebej ga zanimajo skrivnostne, neznane in neraziskane stvari. Premikal bo meje, hodil po robu, včasih bo tudi padel, da bi se lahko spet pobral in se vzpel še višje. Pripadniki drugih znamenj težko razumejo njihovo ravnanje. Pogosto je samodestruktivno, ker oni pač morajo izkusiti ekstreme, ne glede na posledice. Oni poznajo skrivnost življenja in smrti. Včasih je treba stvari uničiti, njivo požgati, dovoliti, da odide, kar mora oditi. Zato, da naredijo prostor za novo rast, za nove odnose, za novo…….. 

Ljudje, ki jim vlada Pluton, razumejo, da je za popolno preobrazbo, za novo rojstvo, potrebno dovoliti, da se nekaj pred tem zaključi. Metaforično je treba sprejeti »smrt« nečesa. Nihče ne razume tega bolje od Škorpijonov. So mojstri transformacije in regeneracije. Vedno se poberejo iz pepela, iz prepada, iz vsakega, tudi na videz povsem izgubljenega, položaja.

Takšni pač s(m)o: strastni, dramatični, intenzivni, čustveni in vedno skrivnostni. Lahko mu zaupate, vaše skrivnosti so pri njem na varnem. Tudi njegove. Z njim lahko delite življenje, tudi mizo in posteljo, a bo del njegovega življenja, njegove intime, za vedno ostal samo njegov. 

LOJALEN – ZVEST PRIJATELJ

Če kaj želi, bo premikal gore, obrnil bo nebo in zemljo, se spustil v največje globine podzemlja, a na koncu bo dosegel svoje. Vedno se zavzame za ljudi, ki pripadajo njegovemu krogu (družina, prijatelji), je zvest prijatelj in nadvse ceni lojalnost. Pri sebi in pri drugih. Ko vas Škorpijon sprejme v svoj krog, je to za vedno. Nikoli ne pozabi ljudi, ki so mu pomagali. Še manj tiste, ki so mu prizadejali kaj hudega……

Pronicljivo, kot nihče drug, bo odkril vašo šibko točko in brez milosti bo vanjo zaril svoje strupeno želo. Ne želite se mu zameriti, njegove besede bolijo. Nikar ga ne ujezite – izkusili boste njegov bes, reagiral bo burno, z vso silovitostjo. Pod njegovo navidezno mirnostjo se namreč skriva pravi vulkan čustev in mogočne energije.

Ne sprašujte ga po njegovem mnenju, če težko prenesete neprijetno resnico. Škorpijon je brutalno iskren. Seveda, kadar mu to ustreza. Lahko je tudi hladnokrvno manipulativen. Pripravil bo sceno in zrežiral predstavo, kot si jo bo pač zamislil, pa se sodelujočim sploh ne bo sanjalo, da Veliki Mag vleče nitke iz ozadja. 

Izjemno so ambiciozni in brez težav zasedejo vodilni položaj, čeprav si tega v resnici ne želijo. Bolj kot v soju žarometov uživajo v položaju, kjer lahko uveljavijo svojo moč in dominirajo. Oni so gospodarji podzemlja, vladarji teme in zakulisja, so mojstri manipuliranja. 

V ljubezni so strastni in predani, a tudi posesivni in ljubosumni, ves čas morajo ohraniti nadzor. Veljajo za  najbolj erotično znamenje Zodiaka in, verjemite mi, praviloma upravičujejo svoj sloves. :) Izžarevajo erotični magnetizem, prvinski sex appeal, ki se mu je težko upreti. 

Če se mu izneverite, se boste soočili s temnimi platmi njegove osebnosti: divjo ljubosumnostjo, netolerantnostjo in maščevalnostjo, kakršne je sposoben samo Škorpijon. Za razumevanje njegove osebnosti velja poudariti, da praviloma na bo prvi napadel, vsaj za razvito škorpijonsko osebnost to lahko brez zadržkov zatrdim, se pa bo silovito in brez usmiljenja odzval na provokacijo in še bolj intenzivno, če se bo čutil ogrožen.

Nevarnost zazna instinktivno in na tej ravni, energijsko, brez besed, komunicira z drugimi. Nezmotljivo pronicljivo zaznava vibracije iz okolice in ima jasen pregled nad situacijo. 

Zmernosti ne pozna, v življenju, pri delu in v ljubezni gre do konca, do skrajnih meja.

Lepo praznujte, dragi Škorpijoni. Vsak nasvet o zmernosti bi bil za vas odveč. Vi sami najbolje veste, kaj je (za vas) prav.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več