Mars v kvadratu s Saturnom

Fotografije: google.com

Mladenič se sooča z avtoriteto, strah s pogumom, impulzivnost s potrpežljivostjo.

Saturn duši energijo Marsa, zato se v teh dneh počutimo utrujeno in izčrpano. Oba sta močna, vsak v svojem znaku, zato je njuno medsebojno delovanje intenzivno. Marsovo impulzivno in potentno energijo, ki je usmerjena v delovanje in uresničevanje svojih želja in ciljev, omejuje zunanja avtoriteta (Saturnov vpliv) in mu postavlja vse mogoče ovire, zato občutimo nemoč in veliko notranjo napetost. To so lahko konflikti ali zavrnitve s strani nadrejenega, šefa, učitelja ali z drugo močno moško figuro. 

Ovire nam lahko postavljajo tudi osebe iz našega zasebnega življenja, ki nam predstavljajo avtoriteto. Nekateri bodo občutili, da so okoliščine tiste, ki blokirajo njihove napore, da ne morejo napredovati.   

Mars v Ovnu je prodoren in se ne bo kar sprijaznil z zavrnitvijo ali ovirami, hkrati pa nas Uran izziva v uporništvo,  zato bomo poskušali temu kljubovati in se zoperstaviti tudi »na silo«, kar bo na drugi strani seveda spodbudilo še večji odpor. 

Saturn, veliki Učitelj, nas uči sprejemanja odgovornosti, omejitev in soočanja z avtoritetami. Uči nas tudi potrpežljivosti in čakanja na pravi trenutek. In to je najboljši način, da ohranjamo svojo energijo in je ne razsipamo po nepotrebnem. Tako jo bomo lahko usmerili v doseganje ciljev, namesto v izčrpavanje in brezplodno merjenje moči.

Objem.

Dubravka   

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več