Mars v znamenju Bika

Fotografije: google.com

Po več kot 6 mesecih v svojem znamenju v letu 2020, se Mars za dva meseca (od 6. 1. do 4. 3. 2021) seli v zanj manj udobno zemeljsko znamenje Bika.

Mars v astrologiji predstavlja energijo. Predstavlja način delovanja in odzivanja na zunanje dražljaje. Opisuje, kako se aktiviramo in sledimo svojim ciljem, pa tudi, kako uporabljamo in razporejamo energijo.  Predstavlja borbenost, življenjsko strast  in seksualno energijo

V energijski astrologiji Mars predstavlja prvo, korensko čakro, ki predstavlja temelj našega energijskega telesa, naše energijske strukture,  in s tem je temelj vsem drugim energijskim centrom (čakram) našega telesa. Mars predstavlja samoohranitveni nagon, prvo obrambno črto organizma, naš imunski sistem, fizično moč in vzdržljivost

Zemeljsko pasivno znamenje Bika je aktivnemu, ognjevitemu in impulzivnemu Marsu tuje. V njem ne more izživeti spontane impulzivnosti in pionirskega duha, saj v okolju Bika delujemo bolj umirjeno in previdno. Izbranemu cilju sledimo trmasto in nepopustljivo, sprva previdno in zadržano, nato vse bolj intenzivno in popolnoma osredotočeno, dokler ne dosežemo zastavljenih ciljev.  Z Marsom v Biku  energije ne razsipamo po nepotrebnem, skrbno jo razporejamo in jo  ves čas stopnjujemo. 

Hiša, skozi katero se pomika Mars, kaže na življenjsko področje, kjer bomo bolj aktivni in kamor bomo usmerjali svojo energijo in pozornost v tem obdobju. Z Marsom v zemeljskem znamenju Bika delujemo konkretno, zato je kot nalašč za materializacijo naših idej.

Ljubi

Materialno varnost, stabilnost in udobje. Lenobno vzdušje. Dobro hrano. Dotik. Uživa v čutnih ljubezenskih in erotičnih doživetjih.

Ne mara

Sprememb. Svoj položaj in predvsem imetje bo branil na vso moč. Izdaje ne bo toleriral in nikoli je ne bo odpustil.

Kako deluje

Počasi, konzervativno, a ambiciozno in vztrajno. Zasledujemo praktične, oprijemljive dolgoročne cilje. Sistematično in odločno. Gotovo ne  štartamo najhitreje, bomo pa zanesljivo na cilju. 

Svojeglavo in trmasto sledimo svojim ciljem in na koncu dosežemo svoje. Ne s prepirom in z odprtim spopadom, ampak z izčrpavanjem in s stopnjevanjem pritiska. Kot nihče drug zna čuvati in razporediti energijo. Zavlačeval bo tako dolgo, da bodo vsi drugi prej obupali. Postopoma bo stopnjeval pritisk in se počasi in zanesljivo pomikal proti željnemu cilju. Brez odstopanja in brez popuščanja.

Agresivnost

Navzven deluje mirno, čeprav se v njem nabira in stopnjuje napetost. Ne bo reagiral na prvo provokacijo, a naj vas to ne zavede. Ko bo izzvan bo izbruhnil silovito in neustavljivo. Brez milosti.

Kako izkazuje naklonjenost

Predvsem na otipljiv način: z materialnim udobjem in z močno izraženo seksualno energijo in čutnostjo. Je bolj pasivne narave in mu je všeč aktivnejši partner, a ne morete si ga / jo podrediti. Je strasten, nežen in topel obenem. A pozor: je zelo posesiven in ne odpušča.  


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več