MARS V ZNAMENJU RIB

Avtor: Dubravka Oberžan, 15. november, 2018

Od 15. novembra do 31. decembra 2019

Ko bo nocoj malo pred polnočjo Mars zapustil znamenje Vodnarja, v katerem se je letos zaradi retrogradnosti zadržal veliko dlje kot je običajno (cca 2 meseca), se bo tudi energija, s katero delujemo navzven, povsem spremenila. 

V Vodnarju je izkazal močno voljo in neodvisnost, stvari smo se lotevali na nenavaden, nekonvencionalen, včasih celo ekscentričen način, ki ga težko razumemo. Nepredvidljiv je, uporniški in brezkompromisen, pa tudi izjemno impulziven in rabi adrenalinska doživetja. Vodnarska kreativnost pogosto ostane le pri zamislih, pri sijajnih idejah, ki jih je v praksi težko uresničiti ali pa nimajo neke praktične uporabne vrednosti. 

Z Marsom v Ribah je v ospredju čustvena, intuitivna in spiritualna energija: občutljivost in sočutje do drugih, veliko idealizma. S takšno energijo in z vizionarstvom bodo obarvani cilj, ki jih zasledujemo in ne bo jih lahko natančno opredeliti. Delovanje je instinktivno, ne razumsko, in privede do rezultatov na povsem nedoumljive načine, ki jih ni mogoče racionalno pojasniti. Prav gotovo v obdobju, ko je Mars v znamenju Rib, ni v ospredju pretirana tekmovalnost in želja po uveljavljanju. 

Kreativno umetniško ustvarjanje ali le uživanje v umetniških dosežkih drugih, glasba pa tudi ukvarjanje s športi, ki so povezani z vodo, bo pomagalo  sproščati notranje napetosti na najboljši možni način. In seveda zelo čutna, romantična, včasih celo mistična seksualna doživetja. 

Naj na tem mestu opozorim pred pretiranim poseganjem po alkoholu in podobnih substancah, ko se bo v času veselega decembra Mars približeval Neptunu na 13° Rib, in vas raje napotim na bolj konstruktivne načine sproščanja, ki so opisani v prejšnjem odstavku.

V tem času bo tudi volje za aktivno delovanje manj, manj bomo odločni, težko bomo definirali cilje in se soočali z realnostjo. To še posebej velja za posameznike, ki imajo podobne energije vtkane v natalni horoskop.  

Mars bo v Ribah do 31. 12. in v novo leto bomo vstopili z Marsom na samem začetku Ovna – polni energije in pripravljeni da začnemo nekaj novega.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več