MERKURJEV OBRAT NA MERKURJEV DAN

Fotografije: Aplikacija Star Walk

Danes, na Merkurjev dan, se bo Merkur po cca 3 tednih retrogradnosti obrnil na 11. stopinji Škorpijona. To je stopinja egzaltacije Urana, planeta, ki pooseblja ideje "svobode, bratstva in enakosti", a hkrati individualizma, uporništva in nenadnih revolucionarnih preobratov. V duhovnem smislu predstavlja prebujanje in širjenje zavesti, potrebo po duhovni rasti in spajanju s kozmičnim Umom.  

11. stopinja Škorpijona predstavlja energijo izjemne inteligence, sijajnih inovativnih in tudi nenavadnih idej, ki ponujajo rešitve zapletenih problemov. To je stopinja v Zodiaku, kjer se energija Urana najmočneje izraža na način, ki prinaša konstruktivne in učinkovite rezultate.

Ko se Merkur, ki predstavlja intelekt, sporočanje, komunikacijo, pisanje, potovanje ipd., nahaja v tem območju Zodiaka, sprejemamo odločitve spontano in impulzivno. Enako hitro jih tudi spreminjamo in kaj hitro se lahko ujamemo v past iskanja nečesa novega za vsako ceno, tudi če dosedanje povsem dobro funkcionira. Naš um je na visokih obratih in enostavno rabimo kanal za sproščanje napetosti.

Ko se bo Merkur v naslednjih dneh harmonično povezal z Neptunom, nas bodo preplavila nenadna  intuitivna spoznanja, s katerimi bomo lahko lotili problemov na konstruktiven način, enostavno in kreativno, predvsem pa bomo končno ločili uresničljivo od sanjarjenja. Prisluhnimo svojemu notranjemu glasu in pogumno in z zaupanjem sledimo svojim kreativnim idejam!

Skrivnosti, ki jih je Merkur v fazi retrogradnosti pronicljivo izbrskal in nam z njimi neusmiljeno  nastavil ogledalo, nas soočil z najbolj skritimi kotički naše Duše, z najbolj potlačenimi čustvi (v znamenju Škorpijona), bodo zdaj zahtevale delovanje in razrešitev, nekakšen epilog.

Potentni Mars, ki je ravno vstopil v znamenje Škorpijona bo v zdaj aktiviral ogromno energijo transformacije, v opoziciji z Uranom pa tudi energijo uporništva, osvobajanja vsakih spon in omejitev, opuščanja utečene rutine in podobno. Načrtov se bomo lotili s strastjo in predanostjo, nepopustljivo bomo sledili svojim ciljem. Marsikdo preveč impulzivno in nepotrpežljivo, s preveč sile in lahko tudi z agresivnimi izbruhi, posebej še v dneh pred mlajem, ko bo to zoperstavljeno energijo naelektrenosti in velike notranje napetosti aktivirala energija Lune, ki najbolj neposredno barva našo energijsko atmosfero in naše dnevne čustvene odzive.

Kadar Uran in Mars prekrižata kopja, se moramo soočati s kljubovalnim izzivanjem (pri sebi ali pri drugih), z »ozračjem ob nevihti«, ki komaj čaka na eruptivno sproščanje. Nebrzdana energija uresničitve in delovanja za vsako ceno tukaj in zdaj lahko koristi v situacijah, ko se je treba odločiti v trenutku in nimamo časa za razmišljanje. Še večkrat pa nas potisne preko roba, ko se ne moremo obvladovati, ko tvegamo preveč in hodimo po robu. In seveda izzivamo nesrečo. Pomembno je, da se v prihodnjih dneh oborožimo s strpnostjo in ohranimo mirno kri, posebej še v prometu in pri vseh dejavnostih, kjer bi se lahko izpostavili pretiranemu tveganju.

Ob srečanju dveh benefikov, velikodušnega in optimističnega Jupitra, ki je nagnjen k preseganju znanega, ki vedno želi pogledati preko meja in želi več in bolje, in očarljive Venere v Strelcu nas bo vleklo v lenobno in sproščeno uživanje v življenju in tudi tukaj velja zgornje opozorilo. Previdno z denarjem, naravnost vleklo nas bo v avanture in tudi (pretirano) zapravljanje.  Družimo se s prijatelji, preživimo več časa z ljubljeno osebo. 

Naelektreno škorpijonsko Marsovsko energijo bomo najbolj konstruktivno izživeli v erotičnem eksperimentiranju (Uran).  

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več