Mlaj v Škorpijonu – silovita energija transformacije

Fotografije: google.com

V november se podajamo napolnjeni z energijo mlaja na 4. stopinji Škorpijona, ki predstavlja silovit transformativni potencial.

Sonce in Luna sta se v zgodnjem jutru, še pred sončnim vzhodom, združila povsem blizu stopinje, kjer je Pluton, gospodar podzemlja, gospodar življenja in smrti, največjih strasti in najbolj intenzivnih čustev, najmočnejši.

Ta silovita energija je soočena z uporništvom Urana, ki tvori egzaktno opozicijo na Sonce in Luno, v nas pa prebuja vznemirjenje in potrebo, da v svojem življenju nekaj spremenimo. To prebujanje in potreba, da se izvijemo iz dolgočasja in rutine, prihaja na povsem nepričakovan način.  Skratka, življenje nam bo nizalo presenečenja in vsak po svoje se bomo morali soočati z njimi. Dogodki se bodo razvijali, kot jih nismo pričakovali, še manj želeli. Nenadoma, šokantno in pretresljivo. Včasih bomo doživeli popoln preobrat, šok, in morali se bomo nekako spopadati s posledicami. Stvari, ki smo jih že dlje časa načrtovali, bomo morda zdaj morali spreminjati zaradi zunanjih dogodkov, za katere se zdi, da jih nismo sami povzročili ali priklicali, v resnici pa so le odraz našega notranjega dogajanja.

Notranji nemir, pravi čustveni kaos, vre v nas, ko nas uranska energija spoznanja in prebujanja prešine kot strela z jasnega in nas sooča z neprijetnimi vprašanji. Vprašanji, na katera nimamo odgovorov, ker si ne upamo biti iskreni sami s sabo. Ker se ne upamo soočiti s posledicami in ker se v mejah znanega počutimo (bolj) varno.

Kdo sem? Sem to sploh (še) jaz? Kaj hočem v življenju?

Kako sem se sploh lahko znašel /znašla v takšni življenjski situaciji?

Kdo so ti ljudje ob meni in kakšna je njihova vloga v mojem življenju?

NI še prepozno, da nekaj spremenim, ampak to moram storiti ZDAJ in TAKOJ.

Svinčene okove, ki nas zadržujejo v statusu quo, ali zlato kletko, iz katere opazujemo, kako resnično življenje polzi mimo nas, medtem ko smo se pustili uspavati v dolgočasni rutini vsakdana, bomo zdaj morali razkleniti. 

MLAJ V ŠKORPIJONU - ENERGIJA TRANSFORMACIJE

Škorpijonski mlaj prinaša ravno to: neizmerno energijo, da stvari popolnoma preobrazimo, jih transformiramo. Oba vladarja Sonca in Lune, Mars in Pluton sta neharmonično zoperstavljena, zato je izražanje energije, ki jo Mars v Tehtnici usmerja na področje odnosov, blokirano, to pa sprošča veliko notranjo napetost, ki kar čaka na izbruh. Želeli bi ohraniti harmonijo (Tehtnica), a hkrati v nas vre neustavljiva potreba, da nekaj spremenimo. Soočeni bomo z željo po večji osebni svobodi in neodvisnosti v odnosih, ki / če so se izgubili v sivini vsakdana (povezava Sonca in Lune z Uranom).

Težaven kvadratni aspekt mogočnega Saturna iz Kozoroga predstavlja nepremostljive ovire, s katerimi se soočamo in ki neposredno ovirajo doseganje zastavljenih ciljev, zato občutimo nemoč in frustracijo. To je nekako tako kot da bi pri vožnji močno pritiskali na plin (Mars) in hkrati zavirali (Saturn). Tudi drugi aspekti Marsa so v tem obdobju problematični. V Tehtnici smo neodločni in se ne moremo odločiti, kako naj ravnamo, da bomo dosegli, kar želimo. K temu dodatno »pripomore« neharmonični vpliv zmedenega in nejasnega Neptuna (Mars kvinkunks Neptun) in že imamo popoln scenarij za napeto čustveno dramo. 

Zelo bomo napeti in nestrpni, zlahka se bomo počutili izzvane. Prestižni ego spopadi ne spodbujajo harmonije in razen trenutnega občutka zadovoljstva »zmagovalcu« ne koristijo nikomur. Zato raje usmerimo energijo v strpnost in konstruktivni dialog, v iskanje »win – win« rešitev, ki bodo sprejemljive za vse udeležence.

Izogibajmo se impulzivnih reakcij in preveč tveganih podvigov, ne reagirajmo v afektu.

Ko nas bo  potegnilo v vrtiljak sprememb, ali centrifugo, če hočete, se bomo morali odločiti.  Ali se bomo oklepali »starega« in znanega za vsako ceno ali se bomo opogumili in izpustiti odvečni balast, da bomo lahko napredovali in splezali do vrha? Tam vlada popoln mir in se odpira spektakularen razgled. Za tiste seveda, ki se bodo prepustili in naredili, kar življenje od njih v tem trenutku zahteva.

Za marsikoga, posebej še za tiste, ki se s temi energijami soočajo na manj harmoničen način, bo to lahko zelo stresno in kaotično obdobje.

Posebej to velja, če imate v osebnem horoskopu planet ali pomembno točko horoskopa (Asc, Dsc, IC, MC) blizu 4. stopinje fiksnih znamenj: Bika, Leva, Škorpijona in Vodnarja.

Zadnji letošnji Merkurjev retrogradni obrat 1. novembra bo priložnost, da se v naslednjem mesecu zazremo nazaj, premislimo in analiziramo pretekle dogodke, in se poglobimo vase. Poiščimo odgovore in se s pogumom prepustimo spremembam, ki nam jih narekuje življenje.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več