OBJEM SONCA IN RETROGRADNEGA MERKURJA POD OKRILJEM ZVEZDE PRAVIČNOSTI IN MODROSTI

Fotografije: Boris Oberžan iz aplikacije Star Walk

Takole je videti približevanje retrogradnega Merkurja in Sonca (sliki je prijazno prispeval Boris Oberžan s pomočjo aplikacije Star Walk) v območju fiksne zvezde Kiffa Borealis tudi Zuben Elschemali iz ozvezdja Libra (Tehtnica).

Ozvezdje Libra predstavlja tehtnico, s katero je Astrea, boginja pravičnosti, hči Zevsa in Temide, tehtala človeška dejanja. Znana je tudi pod imenom "Polna cena" in s tem nakazuje na pravičnost. Daje sposobnost globokih uvidov in spoznanj, njihovo "polno vrednost" in modrost.

Zdaj smo nekje na polovici retrogradnega Merkurja, tretjič letos, in vsakokrat se je »obrnil« (navidezno, seveda) v vodnem znamenju. V Škorpijonu je Merkur globok in pronicljiv. Neusmiljeno bo razgalil, izbezal na plano in razkril tisto, s čimer se doslej nismo želeli, znali ali upali soočiti. Naj se jih še tako trudimo skriti, potlačiti ali zanikati, retrogradni Merkur ponovno odpira teme, ki jih je nakazal ob vstopu v območje sence (12. oktobra na 11°39' Škorpijona), to je del Zodiaka, po katerem planet potuje trikrat v retrogradnem ciklusu.

Dogodki, ki so se vrstili potem in vse do njegovega retro obrata (31. oktober na 27°38' Škorpijona), so le nakazali, s čim se bomo morali soočati v retrogradnem ciklusu. Harmonične povezave Merkurja s Saturnom (14. 10.) in Plutonom (19. 10.) v Kozorogu in globoko intuitivni trigon z Neptunom (16. 10.) v znamenju Rib se bodo v Merkurjevi retrogradni fazi ponovile med 10. in 14. novembrom. To je obdobje, v katerem se bomo vračali k dogodkom ali ljudem in odnosom z njimi iz prejšnjega meseca. Zdaj jih bomo videli v drugačni luči, posebej še, ker jih bo dodatno »osvetlilo« Sonce ob srečanju z Merkurjem (11. 11.).

Seveda v simboličnem smislu, nam pa bo to prineslo nova spoznanja, lahko tudi nove informacije, predvsem pa bo to usmerilo našo pozornost na dejstva, ki so nam bila doslej neznana in kar naenkrat jih bomo videli v povsem novi luči, bolj celovito (tudi vpliv fiksne zvezde Kiffa Borealis).

To območje Zodiaka bo Merkur prehajal še enkrat, ob koncu meseca in v začetku naslednjega (po direktnem obratu na 11° Škorpijona 20. 11.) in takrat lahko pričakujemo neke vrste razrešitev.

Energije tega meseca, posebej še ob jutrišnji polni Luni v znamenju Bika (12. 11.), ko se bo aktivirala ena od ključnih energij leta, ki se počasi izteka: povezava Saturna in Neptuna (uresničimo kreativne zamisli in svoje sanje!), podprta s silovito plutonsko energijo, ki je potrebna, da nekaj spremenimo, nas spodbujajo, da končno uresničimo svoje sanje.

Optimistični Jupiter (vse je mogoče!) piha močan veter v Marsova (delovanje) jadra.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več