Popolni Lunin mrk na 00° 51' Leva

Fotografije: google.com

Šele ko si upaš biti to, kar si, si resnično svoboden.

Če ste zamudili julijski popolni Lunin mrk, ko nam je Univerzum pripravil spektakularno predstavo na nebu, bo jutri zgodaj zjutraj še ena priložnost. 

Opozicija Sonca in Lune, torej nasprotovanje med zavednim delom osebnosti, ki se želi uveljaviti, in našimi instinktivnimi čustvenimi potrebami, nam že sama zase povzroča nemir  in nas izziva, da se na dogodke odzivamo preveč  čustveno. Ko se hkrati neharmonično povežeta z Uranom, planetom ki simbolizira potrebo po osebni svobodi in spremembah, nepredvidljive preobrate, uporništvo,  individualizem,  in se v planetarni kombinaciji znajde še Merkur na Južnem Luninem vozlu, v bližini Sonca, nam je Univerzum spisal scenarij za pravo čustveno dramo.  

Nepričakovane novice, najverjetneje povezane dogodki iz preteklosti, nas bodo vznemirile in v nas vzbudila nemir in negotovost. Poudarek je na čustvenih zadevah, naših najglobljih intimnih občutjih in zadevah povezanih z družino in z domom.

Na nepredvidljive dogodke ali presenetljive preobrate bi se lahko odzvali impulzivno, burno in preveč čustveno, zato bo pravi izziv, kako v teh dneh ohraniti mirno kri, posebej še, ker je Luna v Levu prava »drama queen«, ki izraža svoja čustva zelo intenzivno in dramatično.  

Uran prebuja zavest in  v središče postavlja individualizem in željo po osebni svobodi. Če se počutimo ujeti v odnosu z drugimi ali v nekih življenjskih okoliščinah,  če se nam je življenje spremenilo v dolgočasno vsakodnevno rutino,  bomo zdaj nenadoma začutili, da moramo nekaj spremeniti. Zdaj je čas, da odložimo čustvena bremena, ki so se nakopičila, ker se z neprijetnimi čustvi nismo znali sproti soočiti. Uran se je v letu 2018 zaradi retrogradnosti zadrževal med prvimi stopinjami znamenja Bika in zadnjimi stopinjami Ovna. Ob Sončevem mrku v začetku januarja se je obrnil na 28° in zdaj dokončno zapušča znamenje Ovna. Ciklus Urana, v katerem obkroži zodiak, traja 84 let, kar povezujemo s pričakovano dolžino človeškega življenja. V vsakem znamenju se zadrži 7 let in samo enkrat v našem življenju, zato je zdaj zadnja priložnost, da se odzovemo na njegov izziv. 

Hkrati ta mrk zaključuje serijo mrkov na osi Lev - Vodnar, zato je to »zdaj ali nikoli« trenutek, da sledimo izzivu, opustimo preživeto ter s tem sprostimo energijo za novo rast in razvoj. Harmonična povezava Jupitra in Venere z Marsom, ki daje optimizem in moč, da se borimo za svoja prepričanja, strast, da sledimo svojemu srcu in da izrazimo svojo kreativnost, pa tudi da se predamo erotičnim in čutnim doživetjem, je dosegla svoj vrhunec v preteklih dneh in zdaj že malo popušča. Vse bolj je čutiti omejujoči vpliv Saturna.

Čeprav je energija ob tokratnem Luninem mrku blokirana zaradi medsebojnega neharmoničnega vpliva Marsa in Saturna (podrobneje o tem lahko preberete v naslednjem prispevku), pa Uran v povezavi s Soncem močno aktivira uporništvo in našo željo po neodvisnosti in napredku.

Vpliv ozvezdja Orel (Aquila) 

Sonce se v času mrka nahaja v bližini fiksnih zvezd iz ozvezdja Orel. Najbližja je Tarazed, večja in vplivnejša pa  Altair, ki obe nosita simboliko aktivne moške energije Marsa in Jupitra, to pa daje  moč in pogum, da se soočimo z izzivi in jih premagamo. 

Nasvet:

Vsekakor zdaj ni čas, da bi se odločali na hitro. Ohranimo mirno kri, tudi če nas vznemirijo okoliščine ali sporočila, ki postavljajo dogodke iz preteklosti v povsem novo luč. Izogibajmo se ego konfliktom in besednim dvobojem, ker bi lahko izrekli besede, ki bi jih pozneje, če bi se izkazalo, da nismo imeli povsem jasne slike, obžalovali. Čeprav občutimo nemir, vznemirjenje in frustracijo, bomo najbolje ravnali, če se umirimo in se ne odzivamo. Vzemimo si čas, da o vsem skupaj premislimo. Ker je jutro pametnejše od večera.

Vsekakor pa bodite odprti za nova sporočila in nove ideje, tudi če se zdijo v tem trenutku povsem nemogoče. Zberite pogum in sledite klicu svoje Duše. Naj bo to vznemirljivo potovanje k samemu sebi

Šele ko si upaš biti to, kar si, si resnično svoboden.  

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več