Popolni sončni mrk v Raku

Sončni mrk predstavlja izjemno koncentracijo energije, ki je potrebna, da sprožimo nove projekte, da poiščemo nove poti in sledimo svojim ciljem.

Popolni sončni mrk 2. julija na 10°38' Raka ob 21.16 uri bo viden v južnem Pacifiku, vzhodno od Nove Zelandije, v Čilu in Argentini.

Sončni mrk se vedno zgodi ob mlaju in seveda predstavlja veliko koncentracijo energije, ki omogoča  zagon novih projektov ali začetek nečesa novega. Današnji mrk, konjunkcija Sonca in Lune, je spodbujen z energijo reformnega uporništva, svobode in neodvisnosti, ki jo predstavlja Uran, in čeprav je njegov vpliv že šibak, spodbuja ravno prav nemira in spoznanje, da je na določenem življenjskem področju potrebna sprememba, če želimo napredovati. Zaradi bližine severnega Luninega vozla sta napredek in rast osnovna tema in najpomembnejše sporočilo današnjega sončnega mrka.

Čeprav pri nas ne bo viden, njegov vpliv zato ne bo nič manjši. Težišče dogajanja usmerja v družinske odnose in odnose z najbližjimi, ki jih štejemo v svoj najintimnejši krog. Na preizkušnji bodo čustva in naše čustvene potrebe, občutek pripadnosti in povezanosti, in prav tukaj se bomo morali soočiti z realnostjo (vpliv Saturna na Južnem vozlu).  

Mars in Merkur se v trenutku mrka nahajata zelo blizu. Mars je danes malo po polnoči vstopil v znamenje Leva, Merkur se zdaj že počasi približuje retrogradnemu obratu in sta v konjunkciji na zgodnjih stopinjah Leva. Hitro razmišljanje in sprejemanje odločitev, izjemno oster um in še hitrejši jezik, pa želja po izpostavljanju, lahko hitro sprožijo besedne konflikte in prestižne boje, ki jih poganja ego (znamenje Leva) in neharmonični vpliv nemirnega uporniškega Urana.

Spoznanje, da se moramo odreči znanim in preživetim vzorcem v odnosih z najbližjimi, nam lahko zamaje temelje varnosti, zato bo obdobje pred nami čustveno turbulentno in naporno. Energija je usmerjena v prihodnost in v napredek, v osebnostno rast in uveljavitev, saj je 10.° stopinja ambicioznosti in uspeha, časti in statusa. Zato bomo opuščanje dosedanjih vzorcev in predvsem opuščanje vsega, kar je preživeto in nas ovira na tej poti, v končni fazi občutili kot osvobajanje. S tem bomo ustvarili »prostor« in pogoje, da se prepustimo novim izkušnjam in da se povežemo z novim krogom ljudi, od katerih bomo črpali in z njimi kreirali nove ideje.

Sončni mrk in fiksne zvezde iz ozvezdja Dvojčka (Gemini)

V bližini stopinje mrka (govorimo seveda o longitudi) nahajajo fiksne zvezde iz ozvezdja Dvojčka, najbliže sta Alhena in Mebsuta, ki je manjše magnitude. Alhena na 9° 30' Raka, ki se nahaja v levi peti nesmrtnega dvojčka Poluksa, nosi izjemno pozitiven vpliv Venere in Merkurja. Spodbuja umetniško kreativnost, predvsem pa je zanjo značilna sposobnost dogovarjanja ter mirnega in strpnega reševanja konfliktov, kjer imamo win – win rezultat in sta obe strani zadovoljni z doseženim, zagotavlja čast in uspeh.

Mitološko nam ozvezdje Dvojčka pripoveduje zgodbo o tesnem prijateljstvu, pripadnosti, lojalnosti in bratski povezanosti. Govori o odnosih, v katerih se medsebojno bodrimo in podpiramo, ki so zasnovani na partnerstvu in prijateljstvu in nam ponuja dva možna scenarija. Voljo in pogum, da se borimo za svoje cilje in sposobnost, da premagamo vse ovire in da uspemo v teh prizadevanjih. Na drugi strani pot posejano s težavnimi okoliščinami, ki neizbežno vodijo v poraz, pri čemer je oseba zaradi lastne nepremišljenosti izpostavljena nevarnostim.

Sonce in Severni vozel govorita v prid volji in pogumu, da se borimo za svoje cilje, vpliv Lune pa lahko opisuje preizkušnje v odnosih z bližnjimi.

Kako bomo osebno čutili vpliv sončnega mrka?

Osebno boste vpliv mrka občutili na področju, ki ga opisuje astrološka hiša, v kateri se dogaja sončni mrk oz. na osi, ki jo povezujeta oba povezana mrka. Sončnemu na 10.° Raka sledi čez 14 dni v času polne Lune Lunin mrk na 24° Kozoroga.

Poglejte, v kateri hiši je 10. stopinja Raka, oz. kateri hiši povezuje os Rak – Kozorog. Če se v bližini teh stopinj nahaja še kateri od planetov ali pomembna točka (ASC / DSC, IC / MC) v vašem osebnem horoskopu, bo dogajanje še toliko bolj intenzivno in z daljnosežnimi posledicami.

Sončni mrk predstavlja izjemno koncentracijo energije, ki je potrebna, da sprožimo nove projekte, da poiščemo nove poti in sledimo svojim ciljem. To pa vedno zahteva določene spremembe in odklon od ustaljenih, znanih in varnih poti. Manj ko se oklepamo starega, lažje in z manj pretresi bomo šli po poti napredka.

Predvsem si danes privoščite dovolj miru, da boste prepoznali signale, ki nam jih sporoča Univerzum. Dovolj tišine, da boste slišali svoj notranji glas. In dovolj poguma, da se boste prepustili. V neznano, a v novo in vznemirljivo. 

Z zaupanjem izstopimo iz cone udobja in varnosti.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več