Prisluhnimo svojemu notranjemu glasu

Fotografije: google.com

Merkur v znamenju Rib - 10. februar do 17. april 2019

Z Merkurjem v Ribah vstopamo v območje intuitivnosti in telepatije, ko se v komunikaciji in pri sprejemanju odločitev bolj zanašamo na občutke, kot na logično razmišljanje in se včasih zdi, da smo do zaključkov prišli z ugibanjem.

Bolj bomo čustveni, tudi občutljivi in muhasti. Zlahka bomo sprejemali vpliv drugih, predajali se bomo sanjarjenju in včasih nam bo težko ostati v stiku z realnostjo, posebej še, ko se bo Merkur povezoval z Neptunom. Prvič že čez dober teden, potem pa spet v dneh pred obratom, ki bo 28. marca na 16. stopinji Rib. 

Vsekakor ni čas za velike odločitve, tudi se ne bomo želeli pretirano ukvarjati z reševanjem zapletenih problemov in se bomo težavam raje izogibali. Lahko pa nas intuitivno prešinejo rešitve, o katerih logično in racionalno sploh ne bi razmišljali.

Bomo pa toliko bolj sočutni, znali bomo poslušati in najti prave besede tolažbe, empatijo bomo izražali že z mehkejšo in nežnejšo barvo glasu. Posebej nas bodo zanimale duhovne teme, morda bomo želeli prebrati knjigo z duhovno vsebino.

Bolj bomo občutljivi na izrečene besede, bolj bomo tudi nežni in obzirni v komunikaciji. Včasih celo preveč, zato bo več prizanesljivih laži ali zamolčanih neprijetnih resnic. Tudi zmede in nesporazumov v komunikaciji, ker v Ribah pač ne moremo pričakovati jasnega, konkretnega in logičnega izražanja, zato pa toliko več kreativnosti in slikovitosti. Zmedo in nejasne zaplete lahko pričakujemo tudi, če načrtujemo potovanje, posebej še v marcu, ko bo Merkur skoraj ves mesec retrograden (5. do 28. marec).

Tisti, ki imajo v osebnem horoskopu Merkurja v Ribah ali povezanega z Neptunom in tudi tisti, pri katerih je Merkur retrograden, bodo v  tem obdobju še posebej dovzetni za intuitivna sporočila in telepatsko sporazumevanje. Gotovo poznate občutek, ko točno veste, kaj sogovornik misli, še preden to naglas izreče. Ali ko pomislite na nekoga in v naslednjem trenutku zazvoni telefon ali dobite njegovo sporočilo.

Merkur v Ribah odpira posebne kanale, ko lahko komuniciramo s svojo intuitivno kreativnostjo in se izrazimo skozi neko obliko umetnosti.

Bogata domišljija, slikovito izražanje, asociativno povezovanje slik, melodije, ki živijo v nas – vse to potrebuje kreativne izrazne kanale.

Zato je to odličen čas, da poveste svojo zgodbo, uglasbite verze, slike prelijete na platno ali povežete v film……………… Seveda tisti, ki so vas Rojenice obdarile s posebnimi talenti. Drugi bomo preprosto uživali v umetniških stvaritvah, obiskali koncert, si ogledali dober film, prebrali knjigo. 

Posebej nas bodo pritegnile duhovne ali religiozne vsebine. Odprti bomo za regenerativne duhovne prakse, kot so meditacija, terapija z zvokom, astroHealing terapija z esencami in podobno, s katerimi si lahko povrnemo in vzdržujemo notranje ravnovesje.

Merkur, ki 10. februarja vstopi v znamenje Rib, se bo v intuitivnem, sočutnem in duhovnem znamenju zadržal precej dlje kot običajno. Zaradi retrogradnosti bo v znamenju Rib vse do 17. aprila, saj se bo tik pred vstopom v znamenje Ovna obrnil na 29°38' Rib in se vrnil do 16.°, kjer se zdaj že skoraj nahaja Neptun in pomembna fiksna zvezda Ahernar, ki jo povezujemo z duhovnostjo.  Zato bo neptunska obarvanost Merkurja letos še posebej izrazita, saj jo poudarja znamenje Rib, povezava z Neptunom in tudi retrogradnost.  

Očitno ima za nas pomembna sporočila. Prisluhnimo svojemu notranjemu glasu.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več