ČETRTEK, 7. JANUAR

Fotografije: Star Walk: Mars se približuje Uranu in ozvezdje Cetus

Težavni aspekti Lune, najprej s Plutonom kmalu po polnoči, in pred sončnim vzhodom z Merkurjem, po vstopu v znamenje Škorpijona pa še agresivna opozicija z Marsom, ne obetajo mirnega dneva.

Sonce bo na Jupitrov dan vzšlo ob 7.49 uri na 17.° Kozoroga, zašlo bo ob 16:28 uri. Luna se bo v zgodnjem jutru že v praznem teku pomikala po zadnjih stopinjah Tehtnice in ob 9:53 bo vstopila v intenzivno skrivnostno znamenje Škorpijona.

Z Luno v Škorpijonu doživljamo dogajanje okrog nas izjemno čustveno in strastno. Bolj kot to, kar je vidno, nas zanima ozadje dogajanja. Tisto, kar ostaja skrito ali se dogaja globoko pod površjem.

Težavni aspekti Lune, najprej s Plutonom kmalu po polnoči in pred sončnim vzhodom z Merkurjem, po vstopu v znamenje Škorpijona pa še agresivna opozicija z Marsom, ne obetajo mirnega dneva.

Čustveno bomo zelo občutljivi. V takšnih energijah smo težko verbalno obzirni, prej hladni, grobi in neusmiljeni. Ali pa bodo drugi takšni do nas in naša čustva bodo globoko prizadeta, zato je pomembno, da ohranimo mirno kri in se ne odzivamo impulzivno, tudi če bi se počutili izzvane.  

Popoldne ne obeta nič prijetnejših vibracij. Ob hladnem Saturnovem kvadratu z Luno ne moremo pričakovati intenzivnih in strastnih čustvenih odzivov, kakršne bi si želeli v škorpijonsko obarvanem  »vse ali nič«, »vroče ali hladno« čustvenem razpoloženju.

Občutke izoliranosti ali celo zagrenjenosti spričo tega bo neharmonični kvadrat Jupitra še napihnil in tako ustvarjena napetost pripomore, da se umaknemo v vlogo žrtve, drugi spet s temi čustvi bolj ali manj spretno manipulirajo. Povezava Lune s Kironom, »ranjenim zdravilcem«, nam vsakokrat odpira vrata, da te občutke premagamo, se ob njih učimo in bolj zrelo obvladujemo težavne življenjske preizkušnje. Pogosto se temu odrečemo in le pogrevamo svojo čustveno rano, ne da bi se zavedali, da je zdravilo v nas samih, ne izven nas.

Uran prebuja v nas neka nova spoznanja. Zdaj je že skoraj povsem stacionaren in pripravljen na direktni obrat v naslednjem tednu. Tudi Mars je zdaj v znamenju Bika, iz Vodnarja pa se že gradi težaven kvadrat Jupitra z obema, ki se bo še v tem mesecu sestavil v eksplozivno silo. Kvadrat Saturna in Urana, ki simbolizira "staro se umika novemu, naprednejšemu" spremembe in nas bo spremljal vse leto 2021, bo prvič egzakten v februarju.

Jutri bosta Venera, planet ljubezni in lepote, in Merkur, planet komunikacije, zamenjala znamenje. Venera se seli iz brezskrbno avanturističnega Strelca v treznega in odgovornega Kozoroga. Merkur pa se seli iz togega pesimističnega okolja v progresivnega Vodnarja in naše misli bodo usmerjene v prihodnost.

Živimo v dinamičnem obdobju, ko se počasi začenjajo oblikovati bolj razpoznavni obrisi novega drugačnega sveta.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več