PETEK, 8. JANUAR - Venera in Merkur z novo energijo

Fotografije: Sky Safari

Kar dva osebna planeta, Merkur in Venera, bosta danes vstopila v novo znamenje, v novo okolje in s tem se bo način izražanja njune energije v prihodnjem obdobju povsem spremenil.

Sonce bo v petek vzšlo ob 7.49 na 18.° Kozoroga,  zašlo bo ob 16:29 uri. Luna nadaljuje svojo pot  v  Škorpijonu, znamenju, kjer se čustva izražajo najgloblje in najbolj intenzivno. Kjer hkrati želimo skrivnosti ohraniti zase, občutenja drugih in dogajanja okrog nas pa zaznavamo intuitivno in zelo pronicljivo.

Kar dva osebna planeta bosta danes vstopila v novo znamenje, v novo okolje in s tem se bo način izražanja njune energije v prihodnjem obdobju povsem spremenil.

Najprej bo ob 13.00 uri Merkur, planet intelekta, misli in komunikacije, vstopil v intelektualno znamenje Vodnarja, znamenje naprednih in inovativnih idej, zato bodo naše misli usmerjene v prihodnost. Že prihodnji teden bo Merkur dosegel stopinjo svojega prvega letošnjega retrogradnega ciklusa, ki se bo začel z njegovim obratom 30. januarja, zato se bo v Vodnarju zadržal dlje kot je to običajno, do 15. marca. Energija Vodnarja je zelo spodbudno okolje za Merkurja, kjer se spontano pojavljajo povsem nove in kreativne ideje. Velja si jih zapomniti. Z Marsom v Biku je naša energija usmerjena v konkretno delovanje, zato je to obdobje kot nalašč, da svoje zamisli tudi uresničimo.

K temu bo dodobra pripomogel še en pomemben planetarni premik, ki se bo zgodil ob sončnem zahodu. Venera se ob 16.41 uri seli v hladnega ambicioznega Kozoroga in v tem, zanjo manj prijaznem okolju, se bo zadržala do 1. februarja. Z Venero v Kozorogu smo v ljubezenskih odnosih in tudi v denarnih zadevah resni, odgovorni in zadržani. Družili se bomo z ljudmi, s katerimi si želimo navezati poslovne stike ali z njimi že poslovno sodelujemo.

V hladnem okolju Kozoroga se težko popolnoma sprostimo in se predajamo v ljubezenskem odnosu. Previdni smo in zadržani, pri partnerju pa predvsem želimo zvestobo in zanesljivost.

Venera v energijski astrologiji predstavlja 2. čakro, središče naše kreativnosti, zadovoljstva in uživanja. Kozorog je ambiciozno zemeljsko znamenje, zato je to obdobje ugodno, da ustvarjamo konkretne in praktične stvari, v odnosih  pa gradimo dolgoročno in na trdnih temeljih.  

Harmonični sekstil Lune in Sonca, pozneje pa še harmonična povezava obeh svetil z idealističnim Neptunom nam obetajo prijeten dan, obarvan z idealizmom, kreativnimi idejami in nežnimi čustvenimi energijami. Intuitivno bomo zaznavali čustva drugih in se nanje odzivali z empatijo in naklonjenostjo.

Venerin dan si lahko polepšamo z glasbo, branjem literature s spiritualno, romantično ali SF vsebino. Naj bo lep uvod v prihajajoči vikend.


Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več