PONEDELJEK 11. JANUAR

Fotografije: Sky Safari

Ob prepletanju energij Merkurja in Jupitra v Vodnarju se porajajo številne nove ideje, inovativne zamisli in nove vizije. Ob novih spoznanjih bomo nenadoma videli širšo sliko dogajanja in prepoznali njegov smisel.

Sonce bo vzšlo ob 7.42uri na 21° Kozoroga in se bo ob 16:38 uri poslovilo od dneva (vir: timeanddate.com). Dnevi se zdaj daljšajo, današnji bo dolg 8 ur in 56 minut. Sonce se približuje dominantnemu Plutonu, ki bo v sredo najintenzivneje obarval energijo prihajajočega mlaja.

Luna bo še vse dopoldne v znamenju Strelca in do vstopa v hladnega Kozoroga ob 14:30 uri ne bo oblikovala nobene planetarne povezave. Zdaj je v balzamični fazi, ko zaključuje svoj mesečni ciklus pred novo združitvijo s Soncem, ki daje energijo novemu ciklusu.

Oboje, balzamični del Luninega ciklusa in prazni tek, ko Luna nemoteno, brez vpliva drugih planetov, drsi po zadnjem delu znamenja, je čas zaključevanja. Zaključujemo zadeve, ki smo jih začeli v prejšnjih ciklusih in opuščamo tisto, kar se je izkazalo za nekoristno in nepotrebno. Če jih vlečemo za sabo, nam to po nepotrebnem črpa energijo in nas zadržuje v preteklosti, zato se ne moremo povsem osredotočiti na novo. Zdi se, kot da smo nekje zataknjeni in ne zmoremo narediti ključnega koraka.  

In vendar se nemir v nas stopnjuje, ko se na eni strani Mars približuje Uranu v znamenju Bika in ga sili v delovanje.  Združitev Marsa in Urana predstavlja eruptivno energijo, silovit nenadni izbruh in pri tem ne izbira sredstev. Čeprav je slišati neprijetno in zastrašujoče, pa to v bistvu v trenutku sprosti napetosti.  Prinese nova spoznanja, povsem nepričakovana in izvirna, ko zadeve nenadoma vidimo v drugačni luči.

Hkrati Jupiter, Saturn in Merkur, ki v tem tednu oblikujejo trojno konjunkcijo v svobodomiselnem Vodnarju, težavno (s kvadratom) pritiskajo v smeri sprememb. Saturn simbolizira omejitve, te pa le še stopnjujejo frustracijo in notranje napetosti, Jupiter po drugi strani dodaja veter v jadra nestrpnosti.

V planetarno sliko je vključen še planet komunikacije Merkur, zato bomo v prihodnjih dneh zelo napeti, nestrpni, nepotrpežljivi. Zdelo se bo, da kar iščemo priložnost za prepir. Najbolj težavno bo to obdobje za rojene na začetku fiksnih znamenj (Bik, Lev, Škorpijon, Vodnar) – med 23. dnem približno do konca meseca in tiste, ki imajo na začetnih stopinjah teh znamenj (med 3 in 6) planet ali pomembno točko v osebnem horoskopu.

In vendar se ob prepletanju energij Merkurja in Jupitra v Vodnarju porajajo številne nove ideje, inovativne zamisli in nove vizije. Ob novih spoznanjih bomo nenadoma videli širšo sliko dogajanj in prepoznali njihov smisel. Ob harmonični povezavi Jupitra in Merkurja s Kironom, ki spodbuja sodelovanje in konstruktivnost, se lahko nadejamo spodbudnih novic ali novih spoznanj glede zdravljenja in obvladovanja epidemije.

Luna v konservativnem Kozorogu v nas zbuja potrebo po stabilnosti in varnosti, pa tudi odgovornost in primerno zadržanost, da ne reagiramo prehitro, »na prvo žogo. S to energijo bo v večernih urah umirila  nestrpnost, ko se bo harmonično povezala z Marsom, pozneje, v noči na torek pa še z Uranom.

Harmonična združitev Lune in Venere obeta prijeten in miren večer v družbi najbližjih.

Objem.

Dubravka  


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več