TOREK, 12. JANUAR – Marsov dan s kvadratom Merkurja in Urana

Fotografije: Star Walk: Mars se približije Uranu

Luna v balzamični fazi se približuje Soncu in Plutonu. Popoldne se bo Merkur iz Vodnarja neharmonično povezal z Uranom, zvečer pa še Venera s Kironom.

Sonce bo vzšlo ob 7.41 uri,  zašlo bo ob 16.39 uri. Trenutno se nahaja na 22.° Kozoroga, v tesni povezavi z dominantnim Plutonom. Še tesneje bosta z njim povezana Luna in Sonce ob jutrišnjem mlaju, ki s tem nakazuje procese popolne transformacije in regeneracije v družbi in v nas samih.

Balzamična Luna (le še 1% je vidne danes) se pomika po znamenju Kozoroga in nam barva dan z resnostjo, ko dolžnosti in odgovornosti postavimo na prvo mesto, tudi če se moramo zato odreči svojim željam in ugodju. V prvi vrsti sledimo notranji potrebi po varnosti in stabilnosti, navzven pa delujemo zadržano in previdno.

Danes je Marsov dan, ki spodbuja k aktivnosti, a Mars v znamenju Bika je pasiven, zato se s težavo premaknemo v gibanje ali se lotimo dela. Pod omejujočim vplivom Saturna je čutiti, kot da je energija blokirana, kot da smo nekje zataknjeni in ob trenutni planetarni sliki se notranje napetosti samo še stopnjujejo.

Pozneje popoldne se bo še Merkur iz Vodnarja, ki je še vedno pod vplivom velikopoteznega Jupitra, neharmonično, s kvadratom, povezal z Uranom. Poplava različnih zamisli, nenavadnih, inovativnih, tudi zelo "odštekanih" (out of the box) ali celo radikalnih. Kombinacija, ki obeta težave v komunikaciji. Preskakovanje z ene teme na drugo in hitro govorjenje, ker nas misli prehitevajo, pa tudi nepotrpežljivost, nestrpnost in nepripravljenost, da bi poslušali sogovornikovo mnenje. Seveda ne velja za vse v enaki meri. Posebej velja za posameznike, ki so zgrajeni iz podobne energije, ker zlahka prepoznajo in se »priklopijo« na te vibracije. Tudi v prometu bo v teh dneh več nestrpnosti, izsiljevanja prednosti in dvignjenih sredincev, zato previdnost ne bo odveč.

Neharmonični  kvadrat Venere in Kirona ponovno odpira »neozdravljivo rano«, neko težavo, ki spremlja ljubezenski odnos, ponuja pa tudi možnost »ozdravitve«. Če so partnerski odnosi na preizkušnji ali se  partnerja ne moreta sporazumeti o pomembnih vprašanjih, ki zadevajo njuno sobivanje, je to predvsem priložnost, da se soočimo z realnostjo in glede tega nekaj ukrenemo.

Idealizem Neptuna v Ribah, njegove mehke, nežne in romantične vibracije odzvanjajo v ljubezenskih željah in hrepenenjih. S trezno zemeljsko energijo Lune in Venere si želimo konkretnih in praktičnih rešitev, predvsem pa trdne temelje, na katerih lahko gradimo prihodnost.


Objem.

Dubravka.


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več