VIKEND, 15. – 17. JANUAR

Fotografije: Star Map: Mars se približuje Uranu na 6.° Bika

Preživite prijeten vikend. Prisluhnite svojim občutkom in se ne naprezajte po nepotrebnem. Petkova Luna v praznem teku in zatem v znamenju Rib nas nežno vabi v sproščanje in regeneracijo. Obnovimo si moči, pred nami je dinamičen teden.

Sonce bo v petek vzšlo ob 7.40 na 25.° Kozoroga,  zašlo bo ob 16:43 uri, v soboto in nedeljo pa bo vsakokrat vzšlo še minuto bolj zgodaj in zašlo minuto pozneje. 

Luna nadaljuje svojo pot  v  Vodnarju in že od četrtkovega dopoldneva je v praznem teku – pomeni, da ne bo oblikovala pomembnejšega aspekta z nobenim planetom. Po 23.00 uri bo zamenjala znamenje in vikend bomo preživeli v nežnejših senzibilnih tonih znamenja Rib. Bolj kot z razumom bomo svet zaznavali z občutki, intuitivno.  

Po precej dinamičnem tednu v petek ne bo nobenega pomembnega planetarnega aspekta. Kot da nam Univerzum dovoljuje malo premora po precej intenzivnem tednu, ki ga bo zaključil eden od pomembnejših astroloških dogodkov leta 2021, ko se bo Jupiter neharmonično, s kvadratom povezal z Uranom.

Z Luno v Vodnarju bomo v petek še vedno močno občutili potrebo, da izrazimo svojo individualnost in kreativnost. Osebna svoboda nam bo zelo pomembna in težko prenašamo omejitve, pa naj gre za omejitve zaradi pandemije, ali povsem na osebni ravni, v odnosih z bližnjimi.

Bližamo se prvemu letošnjemu retrogradnemu obratu Merkurja (30.1.). Danes je dosegel 11.° Vodnarja, stopinjo, na kateri bo zaključil retrogradni del ciklusa – se pravi, da se bo v februarju Merkur »vrnil« do te stopinje in se 21. 2. obrnil v direktno gibanje. Po tem delu zodiaka (11°- 26° Vodnarja), ki ga imenujemo »senca«, bo tako Merkur, potoval trikrat. Novice in sporočila, ki jih bomo prejemali v tem obdobju, bodo zato zelo pomembni. Pazljivo jim prisluhnimo in bodimo pozorni na njihovo vsebino.  Z njimi se bomo v času retrogradnosti in še potem, ko se bo Merkur ponovno pomikal direktno v območju »sence« (11° - 26° Vodnarja), še vedno ukvarjali, takrat bogatejši za nova spoznanja.

Soboto in nedeljo, ko bo Luna v Ribah, bomo preživeli bolj umirjeno. Empatija in sočutje do ljudi, ki preživljajo težavno obdobje, nas spodbujajo, da nesebično priskočimo na pomoč. Pri tem občutimo notranjo izpolnjenost in zadovoljstvo.

V soboto bo Luna iz Rib skozi ves dan sestavila harmonične aspekte z Marsom, Venero in Uranom, kar spodbuja kreativne ideje, tudi zelo izvirne in nenavadne, in nas vabi k ustvarjanju.

Tudi v ljubezni se bodo kresale nežne ljubezenske iskrice. Zabavali se bomo in se pri tem neovirano prepustili uživanju. Z Luno v Ribah nas lahko zanese v pretiravanje z alkoholom ali drugimi substancami, zato previdnost ne bo odveč.

Težavna povezava Lune s Soncem in Plutonom po sončnem zahodu lahko izzove ego konflikt, če bi si prizadevali podrediti nekoga ali se znašli v položaju, ko bi druga oseba demonstrirala svojo (pre)moč in grobo silo. Ne pustimo si pokvariti prijetnega dneva z nepotrebnim sporom, se pa postavimo zase in ne dovolimo, da bi nas drugi potiskali v položaj žrtve.  

Nekateri se z neptunskimi energijami ne znajdejo najbolje, zato se pogosto ujamejo v situacije, v katerih se počutijo izigrano in izkoriščano.  Šibka volja in pretirano poseganje po opojnih substancah, dovoljenih ali nedovoljenih,  ki lahko zameglijo presojo, kadar so močneje aktivirane energije Neptuna. (Luna v znamenju Rib se bo združila z Neptunom v nedeljo).

Nedelja bo bolj težavna. V zraku bo ves dan nemir in napetost. Zelo bomo občutljivi za dogajanje v naši okolici in tudi za občutke drugih, še vedno zelo intuitivni in čustveni. Ob vplivu Jupitra pogosto pretiravamo, ko se soočamo s težavami, pa tudi odzivi so pogosto pretirani. Preprosteje povedano, iz muhe lahko naredimo slona in si po nepotrebnem nakopljemo slabo voljo.

Astrološko zelo pomemben dogodek nedelje in meseca januarja bo Jupitrov kvadrat z Uranom, ki ga sicer občutimo že od vstopa Jupitra v Vodnarja v drugi polovici decembra. To je energija, ki pritiska v smer sprememb, preobratov, osebne svobode in prekinitev dolgočasne rutine, a s pretiranim optimizmom in prevelikimi pričakovanji. Na Urana, ki se je zdaj obrnil v direktno gibanje, v smeri delovanja navzven, hkrati pritiska Mars (aktivacija, delovanje, energija), zato se bo ta silovita energija v prihodnjih dneh (z veliko verjetnostjo blizu 20. in 21. januarja) z vso silovitostjo sprostila.

Preživite prijeten vikend. Prisluhnite svojim občutkom in se ne naprezajte po nepotrebnem. Petkova Luna v praznem teku in zatem v znamenju Rib nas nežno vabi v sproščanje in regeneracijo. Obnovimo si moči, pred nami je dinamičen teden.


Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več