TOREK, 22. DECEMBER

Fotografije: Star Walk Venera in Antares, srce Škorpijona

Večino Marsovega dneva bomo preživeli v njegovi simboliki – aktivno, nestrpno, impulzivno, nekateri tudi agresivno in borbeno. Ko se bosta v zgodnjem popoldnevu z Venero ujela v neharmoničnih tonih, se lahko krešejo iskre.

Sonce bo vzšlo ob 7.47 uri povsem na začetku ambicioznega Kozoroga, zašlo bo ob 16.14 uri.

Luna je tik pred polnočjo vstopila v impulzivno Marsovo znamenje Ovna in takoj za tem se je povezala v harmonični sekstil najprej s Saturnom in potem še z Jupitrom. Saturn umirja pretirano impulzivnost in nas oboroži s potrpežljivostjo, Jupiter dodaja v teh dneh še kako potreben optimizem.

Dopoldne bo povezava Lune s Kironom usmerila našo pozornost na še nezaceljene čustvene rane. Oba sta v Marsovem znamenju in njuna povezava lahko izzove konflikt s pomembno žensko v našem življenju. Lahko nas tudi preseneti novica o bolezni ženske ali osebe iz družinskega kroga, saj Luna predstavlja mamo, žensko, dom in družino (med drugim). Na čustveno ranljivost, pretirano občutljivost in muhavost se bomo odzivali nejevoljno in z nestrpnostjo.

Večino Marsovega dneva bomo preživeli v njegovi simboliki – aktivno, nestrpno, impulzivno, nekateri tudi agresivno in borbeno. Ko se bosta v zgodnjem popoldnevu z Venero ujela v neharmoničnih tonih, se lahko krešejo iskre. Premalo smo strpni in potrpežljivi, da bi prisluhnili in dejansko slišali argumente drug drugega, zato zdaj ni čas za razčiščevanje preteklih nesoglasij. Strastno se bodo kresale tudi ljubezenske iskre, posebej še v poznem popoldnevu, ko se bosta Luna in Venera povezali v ognjeviti ognjeni trigon in  si z  Venero v Strelcu dovolimo izživeti nekaj avanturističnega duha. Ne pokvarimo večera z ljubosumnimi scenami, nezaupanjem in nepotrebno posesivnostjo.

Mars, vladar Luninega znamenja se že zelo tesno približuje v zelo težaven kvadrat s Plutonom, zadnjič v tem ciklusu, zato je povsod čutiti naraščanje napetosti. Egzaktno se bosta sestavila jutri, ko bo še vedno impulzivna Luna dodala njuni besni agresivnosti in maščevalnosti še dodaten čustveni naboj.

Venera v Strelcu nas vabi, da se spomnimo prijateljev iz tujine in jim zaželimo optimizma, luči in notranje svetlobe v prazničnem obdobju in v letu, ki je pred nami.

Objem.

Dubravka

  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več