STRELEC - OPTIMISTIČNI AVANTURIST

Fotografije: google.com

Ognjeno spremenljivo znamenje, ki mu vlada Jupiter, vrhovni med bogovi. Takšen je tudi pravi predstavnik svojega znamenja: samozavesten in z dostojanstveno držo, plemenit, inteligenten, moder in velikodušen, z izostrenim občutkom za pravičnost in moralne norme.

Kar koli že počne, rabi svobodo, svoj osebni prostor, da sledi svojim željam in ciljem, naj si bo to v poklicu, v partnerski zvezi, v družbi. Čeprav bi pričakovali, da je prilagodljiv, kot se za spremenljivo znamenje spodobi, se ne zanašajte, da se bo podredil in se zaradi drugih odpovedal svojim željam in osebnim interesom. Njegova prilagodljivost pride do izraza, ko sledi svojim ciljem: če ga nekaj ne zanima več, bo svojo energijo brez razmišljanja usmeril drugam.

Odloča se impulzivno in brez pretiranega razmišljanja, a si vedno ustvari lastno mnenje in se ne pusti voditi. Odziva se z lahkotnostjo in z navdušenjem, z optimizmom in s prepričanjem v uspeh. Če se zmoti, bo napako priznal in jo skušal popraviti, a se s tem pretirano ne obremenjuje. Jutri je nov dan in vse se začenja znova.

Rutina ga dolgočasi, zato je vedno v iskanju novih izzivov, pa čeprav projekti, s katerimi je zaposlen še niso končani. Njegova želja po vznemirjenju in po avanturah ga žene v iskanje vedno novih izzivov, zato pogosto deluje nezanesljivo in površno.

Pri njem nikoli ne veš, ali se bo pojavil ob dogovorjenem času, ali bo izpolnil obljubo. Pa ne zato, ker bi vam lagal, nikakor. Preprosto zato, ker se je zaplaniral, ker se ni ukvarjal z morebitnimi zapleti ali ker je spregledal podrobnosti.

Ne, s podrobnostmi se Strelec ne bo ukvarjal, njega zanima »big picture«, širša slika. Pri njem je nasploh vse V E L I K O: hiša, avto, želje, načrti, idealizem, navdušenje nad življenjem, avanturizem… 

Če za koga, potem zanj velja moto "think big". Ne bo se zadovoljil s povprečnostjo ali s skromnostjo.

Nenasitna želja po znanju ga povsem prevzame in ga žene naprej, zato je pogosto doma v akademskih sferah, profesura ali učiteljski poklic sta mu pisana na kožo. Je neutrudni iskalec resnice, predan pravici in pravičnosti, zato ga, velikega idealista, pritegnejo pravniški poklici. V vsakem primeru bo v poklicnem življenju uspešnejši na vodilnem mestu, pri delu, ki mu zagotavlja raznolikost in veliko mero samostojnosti.

Je pravi svetovljan in svetovni popotnik. Zanimajo ga tuje dežele in tuje kulture in v stiku z njimi se predaja novim doživetjem. Če ne dejansko, pa v duhu, zato ga zanimajo potopisni filmi, predavanja in knjige.

Njegov idealizem in navdušenje nad življenjem nasploh vas bosta očarala, njegov optimizem je nalezljiv. Kot se za znamenje, ki mu vlada Jupiter, spodobi, vedno računa na kanček sreče.

Nemiren je in vedno je v gibanju, ves čas išče nove izkušnje, nova spoznanja. Takšen je tudi v ljubezenskih zvezah. Težko ga je »ujeti«, saj svojo neodvisnost ceni nadvse. V ljubezni ima vedno on pobudo.

V njegovi družbi boste uživali, saj je prijateljski, dobronameren in zelo družaben, seveda mora biti v središču pozornosti. S humorjem lahko drži družbo pokonci ves večer, a jo včasih tudi zamori z zateženim filozofiranjem. Diplomacije ne obvlada in vedno pove, kaj misli. Ker je impulziven in nagle jeze, pogosto na način, s katerim prizadene čustva drugih, čeprav ne misli nič slabega. Enako hitro, kot se ujezi, na to tudi pozabi in ne bo kuhal zamere.

Ker je jutri nov dan, nova izkušnja, nova dogodivščina.

Njegova največja hiba? Pretiravanje. V vsem. Zmernosti ne pozna, zato pogosto hodi po robu. Če je to sploh hiba……

Vse najboljše, dragi Strelci.

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več