Venera v Kozorogu

Fotografije: google.com

Venera v teh dneh zaključuje svojo avanturo v znamenju Strelca in bo v nedeljo zvečer blizu polnoči vstopila v znamenje resnega, zadržanega in odgovornega Kozoroga. Pred tem se bo z zadnjih stopinj Strelca najprej harmonično povezala z Uranom, nato pa še v težaven aspekt s Kironom.  

V objemu z Uranom

Uran ljubi svobodo, nepredvidljive in vznemirljive preobrate in željo po drugačnosti, Venera je v Strelcu svobodomiselna, iskrena in željna avantur.  Ob njuni harmonični združitvi se bomo zlahka  prepustili druženju in zabavi, kot je še nismo doživeli. Privlačile nas bodo zanimive in vznemirljive novosti, morda bomo srečali zanimive, drugačne ljudi, pa tudi  v ljubezenskih in intimnih odnosih  bomo odprti za nove in vznemirljive dogodivščine. Težko bi prenesli dolgočasje in rutino, še težje bi sprejeli občutek utesnjenosti, ali kakršno koli obliko omejevanja osebne svobode, posebej še, če je ta energija poudarjena v vašem osebnem horoskopu (npr. povezana Venera in Uran ali Venera v Vodnarju).

Venerin kvadrat s Kironom, ki bo zaznamoval jutrišnji dan, ko bosta oba na 29. stopinji znamenja, nam lahko prikliče spomin na boleče izkušnje ali neprijetne dogodke v  ljubezenskih odnosih ali v denarnih zadevah.

Venera v Kozorogu

Venerino potovanje po znamenju Kozoroga od 3. februarja do 1. marca prinaša v vse vrste odnosov in na področje denarnih zadev povsem drugačno energijo od Strelčeve lahkotnosti in optimizma.

Kozorog je znamenje resnosti in discipline, stroge zadržanosti in samokontrole, vztrajnosti in zvestobe, predvsem pa odgovornosti, ambicioznosti in usmerjenosti k dolgoročnim materialnim ciljem. Venera v Kozorogu ljubezni ne jemlje zlahka. Veliko bolj je zadržana in previdna. Deluje zanesljivo in odgovorno, ne le v denarnih zadevah, ampak tudi v vseh vrstah odnosov, tudi v ljubezenskih, ohrani trezno glavo. Pomembna ji je stabilnost v odnosih in tudi od partnerja pričakuje zvestobo in lojalnost.

Ko je Venera v Kozorogu, svoje intime in čustev ne kažemo zlahka, manj smo družabni in tudi v odnosu z drugimi ohranimo samokontrolo. Bolj nas zanimajo dolgoročni karierni cilji, privlači nas moč in vpliv, vse, kar nam lahko zagotovi večjo stabilnost in dolgoročno finančno varnost. V odnosih dajemo prednost poslovnim: s sodelavci, s poslovnimi partnerji in z ljudmi, ki nam lahko pomagajo pri doseganju poklicnih ciljev.

Ko se bo Venera v drugi polovici meseca povezala s Saturnom, Plutonom in z Južnim Luninim vozlom, se bomo morali soočiti z izzivi, nezaupanjem in morda tudi z izgubami, oz. bomo morali nekaj opustiti ali se bomo morali nečemu odreči, da bi lahko napredovali v želeni smeri.

Posebej se bomo na to energijo odzvali, če imamo v osebnem horoskopu Venero v Kozorogu ali v povezavi s Saturnom.  

Objem.

Dubravka


  • Deli s prijatelji:

Preberite tudi

Preberite več o astroterapiji in astrohealing-u v naših prispevkih.

Mlaj v Tehtnici

Oktobrski mlaj v znamenju Tehtnice in v opoziciji z Uranom prinaša izzive, nepričakovane spremembe in preobrate, ki nas bodo dodobra pretresli. Zarad...

Preberite več